Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин

Молбата му за убежище била отхвърлена
Обновена: 9 юни 2018 22:53 | 9 юни 2018 22:51, Веселина Йорданова
238
Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел осъди, по думите й, отвратителното убийство на германска тийнейджърка от иракски мигрант, предаде ДПА.

Неизмеримото страдание, на които са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен", каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

Заподозрян за убийството на 14-годишното момиче е 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Вчера властите в кюрдския автономен регион в Северен Ирак арестуваха заподозрения, който днес бе качен на самолет за Германия.

Убийството на момичето, което преди това е било изнасилено, предизвика бурна полемика за миграционната политика на ФРГ.

Случаят бе използван от антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.

20-годишният иракчанин, пристигнал в Германия през октомври 2015 г. със стотици хиляди други бежанци, е заподозрян, че е нападнал, изнасилил и удушил Сузана Фелдман между 22 и 23 май във Висбаден.

Тялото на момичето, което е от еврейски произход, беше открито в сряда благодарение на показанията на 13-годишен бежанец, който отишъл в полицията, защото Башар му признал, че е извършил престъплението. Момчето назовало и мястото, където Башар му казал, че е оставил жертвата си и така полицията открила тялото.

На 2 юни Башар напуснал Германия с родителите си и петте си братя и сестри, но тогава още не е бил заподозрян. Семейството пристигнало в големия северен иракски град Ербил, където кюрдите имат широка автономия.

ФРГ участва във военното обучение на кюрдските милиции пешмерга в този район.
Говорител на германското външнополитическо ведомство каза, че Берлин и Багдад нямат споразумение за екстрадиция и това може да усложни връщането на Башар в Германия.

Башар вече има предишни криминални прояви в Германия. Той е нападнал полицайка и е бил замесен в изнасилването на 11-годишно момиче, което живеело в същия дом за временно настаняване на кандидати за убежище.

Иракчанинът получил отказ да остане в Германия, но имал право да изчака докато съдът се произнесе по жалбата му срещу отказа.

Властите се опитаха да успокоят обстановката, а началникът на криминалната полиция Холгер Мюнх каза, че не бива да се прави връзка между престъпността и имиграцията. Той изтъкна, че младите мъже извършват престъпления много по-често от останалите възрастови групи и жените.

А началникът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер подчерта, че извършителят е мигрант, но и този, който е помогнал за залавянето му, също е чужденец. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
33
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Меркел си ги покани под натиска на едрия капитал в Германия, нали искаха евтина работна ръка за мръсната работа. Евтина работна ръка да не забравяме искат и нашите бизнесмени.
116
1
 
14
 
! Отговори
111 преди 5 години
Германският канцлер Меркел не представлява съдебна институция, за да издава присъди от нейно име.
115
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е косвената убийца и изнасливачка на това невнинно дете,което тя трябваше да пази и защитава,като не допуска *** от друга примитивна, и агресивна култура в родината на жертвата.
114
2
 
30
 
! Отговори
noema c kumapama преди 5 години
и не е най-страшното това, че тези са поканени на наши земи от гей-политиката на зелените, цоцялистите, десните и левите отворени общества и бхк-та, при това не на техни, а на наши разноски. и не е най-страшното това, че престъпниците нахлуха без визи, документи, с подправени имена и годишна възраст. най-страшното е това, че постоянно биват поощрявани да вършат престъпления, оставащи без наказания, защото са "стресирани" и "бедни". "бедни", но с парите на уахабитска арабия. управляващите поощряват престъпленията с парите на сорос и ротшилд, ограбени от бедните.
113
3
 
20
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Във бившата източна Германия хората са хора. Много години се водих там на квартира. Западните са пълен шрот.
112
1
 
14
 
! Отговори
noema c kumapama преди 5 години
и като как комсомолката на сорос го осъди? като покани още повече престъпници без документи в ес и им предостави квоти на безпрепятствено разпространение? а кръжеца алтмайер кога ще осъди дейността си зад гърба на меркел?
111
1
 
40
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Меркел доведе злото в Германия! Това трябва да е ясно на германците, но те са твърде толерантни за да погледнат истината в очите и ще продължат да твърдят обратното, колкото и да се гаврят с тях. Болни души...
110
0
 
39
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
Бабо Меркел,ти не схващаш,че тези "бежанци" едва сега започват да се развихрят.Скоро не само децата ви,но и жените ви ще лягат по заповед на ходжите им!
109
59
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е единичен случай, убийства стават ежедневно, не трябва да се използват за фашистка пропаганда.Бежанците носят живот и ново начало за Европа и в частност за България.Дано да идват и да се заселват, да се смесват с нас, да работят, да имат много деца...
108
2
 
38
 
! Отговори
123 преди 5 години
Изкуфелия бабичок въобще не е в час и не знае какво прави. Гледа като таралеж в мъгла.
107
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мюмюркел в затвора за съучастничество!
106
1
 
20
 
! Отговори
Една добра идея преди 5 години
Go to Hell,granny!
105
3
 
43
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До BurzumАко германец изнасили/убие германка е що годе естествено-получава си заслуженото и толкоз.Обаче някакви ***,дошли от нищото,да тероризират бели хора е съвсем недопустимо!На тия диваци не им е мястото тука. У тях си да правят каквото искат,ако щат да се избият всичките!
104
6
 
7
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До впрочемПет пари не давам,когато някакви *** се опитват да ме обидят на "селянин",тяхна си работа.Но че София е грешно място е очевиден факт!А колкото до "умните и можещи хора" избрали са я за столица-техните качества будят силно съмнение,щом са търсили български цар по германските кръчми.Постигнали са голям "успех" и то два пъти!А на чистата и свята република-***.й.ната и,нали така?Та радвайте се на "чудесната си столица",ама ако остане без държава-да не се чудите защо.
103
14
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Е то сигурно всеки ден германци изнасилват германки и поне веднъж седмично ги и убиват....да не говорим за жените мигранти колко са принуждавани да проституират...
102
2
 
41
 
! Отговори
Чудя се преди 5 години
Как германците търпят тая яло.вица да отнема бъдещето на техните деца?От какво ги е страх?Политическа нестабилност?Та германската промишленост си работи чудесно и без политиците!Една рокада по върховете няма да е проблем,но ще ги отърве от афро-азиатските навлеци!
101
0
 
2
 
! Отговори
шшъъът бе преди 5 години
къде се обаждаш там дето не му е мястото, ама хич.....
100
1
 
40
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Единственото решение е общоевропейска РЕКОНКИСТА-прогонване на исляма от ЦЯЛА Европа.Иначе няма бъдеще!Накрая ще се стигне до това,но първо ще загинат милиони и континентът ще бъде разсипан!А не можеше ли направо да се мине към съществената част????Много проблеми щяха да се спестят....
99
17
 
16
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До ТерсенетоСофия е най-грешното място за столица!Местните(шопи) са отвратителни,а проблемът е че са предали всичко най-лошо на новодошлите.Няма да е зле столицата да се премести,но не във В.Търново-ще се съсипе хубавия град.Може някъде в средата на С.България,на ново място,без отрицателната енергия на София.Впрочем,аз съм от Пловдивско,но смятам,че Пловдив не е подходящ за столица.Освен другото е близо до Турция.
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние го усъдихме, ама нищо не моем направим, па ти можеш ама не щеш!