Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин

Молбата му за убежище била отхвърлена
Обновена: 9 юни 2018 22:53 | 9 юни 2018 22:51, Веселина Йорданова
238
Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел осъди, по думите й, отвратителното убийство на германска тийнейджърка от иракски мигрант, предаде ДПА.

Неизмеримото страдание, на които са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен", каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

Заподозрян за убийството на 14-годишното момиче е 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Вчера властите в кюрдския автономен регион в Северен Ирак арестуваха заподозрения, който днес бе качен на самолет за Германия.

Убийството на момичето, което преди това е било изнасилено, предизвика бурна полемика за миграционната политика на ФРГ.

Случаят бе използван от антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.

20-годишният иракчанин, пристигнал в Германия през октомври 2015 г. със стотици хиляди други бежанци, е заподозрян, че е нападнал, изнасилил и удушил Сузана Фелдман между 22 и 23 май във Висбаден.

Тялото на момичето, което е от еврейски произход, беше открито в сряда благодарение на показанията на 13-годишен бежанец, който отишъл в полицията, защото Башар му признал, че е извършил престъплението. Момчето назовало и мястото, където Башар му казал, че е оставил жертвата си и така полицията открила тялото.

На 2 юни Башар напуснал Германия с родителите си и петте си братя и сестри, но тогава още не е бил заподозрян. Семейството пристигнало в големия северен иракски град Ербил, където кюрдите имат широка автономия.

ФРГ участва във военното обучение на кюрдските милиции пешмерга в този район.
Говорител на германското външнополитическо ведомство каза, че Берлин и Багдад нямат споразумение за екстрадиция и това може да усложни връщането на Башар в Германия.

Башар вече има предишни криминални прояви в Германия. Той е нападнал полицайка и е бил замесен в изнасилването на 11-годишно момиче, което живеело в същия дом за временно настаняване на кандидати за убежище.

Иракчанинът получил отказ да остане в Германия, но имал право да изчака докато съдът се произнесе по жалбата му срещу отказа.

Властите се опитаха да успокоят обстановката, а началникът на криминалната полиция Холгер Мюнх каза, че не бива да се прави връзка между престъпността и имиграцията. Той изтъкна, че младите мъже извършват престъпления много по-често от останалите възрастови групи и жените.

А началникът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер подчерта, че извършителят е мигрант, но и този, който е помогнал за залавянето му, също е чужденец. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
27
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Има нещо много еврейско в информацията. Такова убийство прелива чашата на германското търпение, и се налага клапан, - момичето било еврейка. Също и на иракчанина не му било дадено убежище, един вид - никой няма да се сети за милиона - значи са пет милиона, с убежище. И с този дивашки тарикатлък, боравещ с три думи и две понятия - изгодно и неизгодно, се провират между белите пет хиляди години.
96
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"От 28 г. съм извън България, не съм арестуван и не съм "генерирал" престъпност."Сигурен съм, че в този контекст не се имат предвид "каквито и да е мигранти" а идващи от близкия изток. Тях всъщност ги тачат повече отколкото българите дето им вършат черната работа за жълти стотинки, макар че предимно им плащат да си клатят краката и да се радикализират.
95
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макар и сега "официално" да не се обичат, исторически арабите винаги са били гъсти с евреите, които са се ползвали с привилегии и протекция, докато ония са клали всичко друго. Дори когато османците отстъпват от България евреите бягат заедно с тях. Макар и да са били неверници не са ги закачали за нищо и даже са ги оставяли те да въртят всичките пари.А това че сега не се обичат е само за пред "хората" - след заграбването на Палестина арабските лидери не могат да си позволят да са открити.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПреводачСамо дето по това време не е имало английски. Но английската дума lamb произлиза от символа lamedh, който се изписва като овчарска гега, и може да значи редица неща, все свързани с пасане на овце. А ис е съкратено от исраел, защото щеше да е прекалено очевадно ако бяха кръстили "религията" исраелам ;)
93
5
 
11
 
! Отговори
Преводач преди 5 години
Ислям произхожда от английски - is lamb, което значи е овца.
92
0
 
52
 
! Отговори
Georgi Prokopov преди 5 години
Не бивало да се прави връзка между престъпността и имиграцията? Именно имигрантите след нашествието си в Германия и в цяла Европа допринасят за повишаването на престъпността. Те ежедневно генерират престъпност.
91
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като тая крaнта горе на снимката - и тя е подчинена на същите uзроди, и по тяхна заръка тласка не само германците, но и цялата бяла раса към затриване. Понеже шефовете и искат да са Н1 а далеч не са, и решението им е да изтрепят всички по-добри от тях, за да може да останат те на върха, и разните мумюни под техен контрол.
90
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя иракчанин щом е избягал от Ирак явно ще да е сунит. 98% от ислямисткия тероризъм се извършва от сунити. Но иначе по новините все слушаме как Иран и Асад са лошите - дето са шиити. Но естествено, шиитите са "лошите" защото за разлика от сунитите, не са под контрола на ционистите. Интересен факт - дума "ислям" в арабския език преди да се появи религията няма. Името не е на арабски а на древен хибру - в превод значи "агнето на израел". А на арабски придобива значението "подчинен"...
89
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 151Куца ти аналогията. Кюрдите определено са много по-добре от арабите. И макар и да се развиват разни теории как нашите *** са дошли от индия, като ги гледам са лика прилика с арабите. И като визия, и като манталитет, и като интелект...Макар и попарени от исляма, кюрдите са либерални, жените им не ходят насам натам като нинджи, имат равни права с мъжете, даже и армията участват. Те за тва арабите искат да ги затрият. Неверници!!!
88
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е щом мигрант е помогнал за залавянето, това оправя нещата. Всичко е наред. Все едно нищо не се е случило.
87
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още повече, че е бил с 2 предишни провинения. Тоя тип е трябвало да си чака решението в затвора. Не да беснее, изнасилва и трепе.На тая и затвор ще и е малко...
86
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не ги е срам да отвращават...Нали тя ги извика тия диваци, да "обогатят" германския народ. Тя е виновна за това убийство точно колкото и извършителя, ако не беше постлала червения килим на диваците, това момиче сега щеше да е живо.
85
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кюрдите са араби колкото нашите ***... са българи
84
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабо Шмъркъл.......... нали точно ти ги покани в Германия. Къде са сега и групичките с плакатите "Добре дошли скъпи бежанци"?
83
1
 
13
 
! Отговори
Анадолска дъга преди 5 години
Баба,да мина ли под дъгата? попита малкото османлийче баща си,докато последният онождаше любимата си коза в храстите след като дъждът беше спрял.Давай,сине! Мини! изхърка бащата,козата се облещи и измечи мъчително.Османлията се навря под дъгата и чудото се случи.Беше станал гей.
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** с псевдонемското име е лют фен на Боко Кратуната. Смятайте колко е умственият му капацитет. IQ колкото да си размазва coпoлите по бузите. Но иначе с лекота раздава мъдрост.
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те така правят сега "осъждат ги", ронят сълзи по телевизията, пишат си дръзки статуси във фейсбук и туитър и други свръх ефективни методи. Видимо е, че работят. Изнасилванията и престъпността сред цивилните са най-високи от втората световна насам, а безхарактерността, слабостта и нехайството на населението е рекордна сигурно от Великото преселение на народите насам.САМО ТАКА! ЛИБЕРАЩИНА И РАЗВРАТ И СМЪРТ НА МОРАЛНИТЕ ЦЕННОСТИ! САМО ТОВА Е СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ!
80
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"де са неолибералите в Русия"По затворите и лагерите. То нормални хора не останаха в руската ***. Дори детето на Вовка Офшорката е в гнилия гейски запад. Добре дошъл в реалностна, бояришниче..
79
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никой не обясни какво търси 14 годишно дете в дома за бежанци и защо се е сприятелило с иракчанин който се е знаело
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въже. Само така ще се кротнат.