Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин

Молбата му за убежище била отхвърлена
Обновена: 9 юни 2018 22:53 | 9 юни 2018 22:51, Веселина Йорданова
238
Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел осъди, по думите й, отвратителното убийство на германска тийнейджърка от иракски мигрант, предаде ДПА.

Неизмеримото страдание, на които са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен", каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

Заподозрян за убийството на 14-годишното момиче е 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Вчера властите в кюрдския автономен регион в Северен Ирак арестуваха заподозрения, който днес бе качен на самолет за Германия.

Убийството на момичето, което преди това е било изнасилено, предизвика бурна полемика за миграционната политика на ФРГ.

Случаят бе използван от антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.

20-годишният иракчанин, пристигнал в Германия през октомври 2015 г. със стотици хиляди други бежанци, е заподозрян, че е нападнал, изнасилил и удушил Сузана Фелдман между 22 и 23 май във Висбаден.

Тялото на момичето, което е от еврейски произход, беше открито в сряда благодарение на показанията на 13-годишен бежанец, който отишъл в полицията, защото Башар му признал, че е извършил престъплението. Момчето назовало и мястото, където Башар му казал, че е оставил жертвата си и така полицията открила тялото.

На 2 юни Башар напуснал Германия с родителите си и петте си братя и сестри, но тогава още не е бил заподозрян. Семейството пристигнало в големия северен иракски град Ербил, където кюрдите имат широка автономия.

ФРГ участва във военното обучение на кюрдските милиции пешмерга в този район.
Говорител на германското външнополитическо ведомство каза, че Берлин и Багдад нямат споразумение за екстрадиция и това може да усложни връщането на Башар в Германия.

Башар вече има предишни криминални прояви в Германия. Той е нападнал полицайка и е бил замесен в изнасилването на 11-годишно момиче, което живеело в същия дом за временно настаняване на кандидати за убежище.

Иракчанинът получил отказ да остане в Германия, но имал право да изчака докато съдът се произнесе по жалбата му срещу отказа.

Властите се опитаха да успокоят обстановката, а началникът на криминалната полиция Холгер Мюнх каза, че не бива да се прави връзка между престъпността и имиграцията. Той изтъкна, че младите мъже извършват престъпления много по-често от останалите възрастови групи и жените.

А началникът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер подчерта, че извършителят е мигрант, но и този, който е помогнал за залавянето му, също е чужденец. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Мда, *** виж бъгари не искат...Че даже и нашите от боята са в пъти по култивирани от тази ***.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива случаи,както и в България трябва да се решават по бързата процедура.Да налягатв една линия, отгоре да мине 20 тонен камион,после булдозер ги избутва в предварителноизкопана яма(минимум 2м дълбока), отгоре се пръска с отрова, за по-сигурно.Другото е криворазбрана демокрация и извратена хуманност, където правата на престъпника са по-важни от правата на редовият гражданин.Не съм сигурен за пълният член на "редовият".Извинете ме за това.
75
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
113, мисля че имаш нужда от психолог, доста радикализиран ми се струваш. Същински нов Брейвик хаха, скрий се бе ***. Германия ще приема колкото мигранти иска - щом приема българи, значи може да приеме и всякакви други! Имаш се за нещо повече от останалите, ***, но на запад предпочитат араби пред българи, смятай..
74
2
 
0
 
! Отговори
до 112 преди 5 години
Пристанище на.......................- предния пост е и за теб!
73
5
 
8
 
! Отговори
Добрутро преди 5 години
В цялата тая история никой не обясни какво търси 14 годишно дете в дома за бежанци и защо се е сприятелило с иракчанин който се е знаело че търгува с хашиш. Къде са били родителите му месеци наред, учителите, полицията и тъй нататък преди да се стигне до фаталната нощ.
72
0
 
11
 
! Отговори
до 110 преди 5 години
.............. - това са "аргументи" на ypoди нехаещи за собствения си вид! Когато лйв се кръстоса с хиена - ще призная, че не съм прав!Идват - гнycaците от................. им клоаки, и въвеждат шериата...братоубийствата...междуклановите им венедети!И ....... като теб - ми се правят на вйзвишени - докато изпускат последната си......под колелата на някой тир!Ти си срам за собствения си вид!
71
4
 
16
 
! Отговори
истинските новини преди 5 години
Гледайте в Тубата кадрите от Немският Парламент, какво се казва Национални Предатели - ръкопляскащи и смеещи се на изнасилването и убийството на това момиче, което е немски гражданин, след като Алтернатива За Германия поиска минута мълчание - а Зелени, Социалисти и Хорана на Меркел, тропат, пляскат викат и се смеят по време на тази минута мълчание. Братя, Европейци, събодете се!! Още веднъж не вярвайте на мен или на друг, гледайте сами - вярвайте на собствените си очи!!!
70
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
105, ако човечеството разсъждаваше като теб отдавна да се е самозатрило. Генерализациите са вредно нещо, средство за пропаганда и манипулация. Какво те интересува как са посрещали мигрантите в Германия? Нали живееш в родината на алфа мъжлетата и бичметата - България? Нерде Ямбол, нерде Стамбол.
69
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ход е замяната на коренното население на Европа с *** от Азия и Африка!Европейците извоювали с кръв правата си на социални придобивки...заплати...пенсии...здравни и социални - са вече "прекалено скъпи и неизгодни" на шепата свръхбогати управляващи този сбъркан свят! А лошото е, че и дават пример на мaймуните в останалия свят - че може и те да берат от плодовете на труда им! И шепа *** като този пишещ в темата - оправдават тази подмяна!
68
9
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Тоз пък се молел за "възмездие"??? Алльооу тapaнколу ти да не си съдник, че чакаш "възмездие"? Ти ли определяш кое е морално и кое не? Да знам да дойда да се пречистя.
67
6
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Гейовете "малко по на изток" ги хвърлят през терасите...Сега не мога да разбера, коя кауза защитавате, тази "малко по на изток" или европейската?Много е трудно за един нормален човек да разбере психиката на един руски жендър!
66
0
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 5 години
Всеки ден се моля само за едно - преди да си отида от този свят да видя възмездие и да умра знаейки защо баща ми е дал живота си във ВСВ, за какво - за да накрая народа за който се е бил и дал живота си изчезне, а земята на този народ бъде подарена на пришълци...
65
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПаметливКолко трябва да си наивен за да правиш аналогии между обсадата на Виена преди 5 века и някакви мигранти, търсещи по-добър живот. Различни епохи, различни светове.Половината население на БГ е в чужбина. Добре че хората на Запад не са злобари и не разсъждават като троловете в днес.бг В Русия също има не малко мюсюлмани от съветските републики и какво от това? А България е на първо място в ЕС по брой мюсюлмани като процент от населението. И какво от това? Мразилки, смешни сте
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко са убийствата и атентатите!Всеки ден - такива, та и последния заспал европеец - да разбере накъде го водят!
63
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа си заминава ... в гората от джамии...в Берлин...Париж ...Лондон
62
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е отмъщението на Хонекер!Двамата с геронтофила Макарон еbаха мамата на Европа
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази cвиня напълни Европа с пог aнци.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
92, ok
59
1
 
12
 
! Отговори
до 88 преди 5 години
лъжеш се, такива като теб ща са новите обитатели на лагерите на Нова Европа, ще се леят реки от кръв невиждани дори по вече солидно полетите с кръв полета на Европа, търпението на Европейците на ръба, като този път пропаста е по-дълбока и от преди избухването на Френската Революция, питай шефа си Сорош как да се спасяваш, може би като него ще се отречеш от расата си и ще станеш предадел и сътрудник - той така се е стасил от хитлер!!
58
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
83, хаха ок, гей гнусен съм. Знаеш ли колко ми дреме за какъв ме смяташ? Жив и здрав да си, алфа мъжленце