Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин

Молбата му за убежище била отхвърлена
Обновена: 9 юни 2018 22:53 | 9 юни 2018 22:51, Веселина Йорданова
238
Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел осъди, по думите й, отвратителното убийство на германска тийнейджърка от иракски мигрант, предаде ДПА.

Неизмеримото страдание, на които са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен", каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

Заподозрян за убийството на 14-годишното момиче е 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Вчера властите в кюрдския автономен регион в Северен Ирак арестуваха заподозрения, който днес бе качен на самолет за Германия.

Убийството на момичето, което преди това е било изнасилено, предизвика бурна полемика за миграционната политика на ФРГ.

Случаят бе използван от антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.

20-годишният иракчанин, пристигнал в Германия през октомври 2015 г. със стотици хиляди други бежанци, е заподозрян, че е нападнал, изнасилил и удушил Сузана Фелдман между 22 и 23 май във Висбаден.

Тялото на момичето, което е от еврейски произход, беше открито в сряда благодарение на показанията на 13-годишен бежанец, който отишъл в полицията, защото Башар му признал, че е извършил престъплението. Момчето назовало и мястото, където Башар му казал, че е оставил жертвата си и така полицията открила тялото.

На 2 юни Башар напуснал Германия с родителите си и петте си братя и сестри, но тогава още не е бил заподозрян. Семейството пристигнало в големия северен иракски град Ербил, където кюрдите имат широка автономия.

ФРГ участва във военното обучение на кюрдските милиции пешмерга в този район.
Говорител на германското външнополитическо ведомство каза, че Берлин и Багдад нямат споразумение за екстрадиция и това може да усложни връщането на Башар в Германия.

Башар вече има предишни криминални прояви в Германия. Той е нападнал полицайка и е бил замесен в изнасилването на 11-годишно момиче, което живеело в същия дом за временно настаняване на кандидати за убежище.

Иракчанинът получил отказ да остане в Германия, но имал право да изчака докато съдът се произнесе по жалбата му срещу отказа.

Властите се опитаха да успокоят обстановката, а началникът на криминалната полиция Холгер Мюнх каза, че не бива да се прави връзка между престъпността и имиграцията. Той изтъкна, че младите мъже извършват престъпления много по-често от останалите възрастови групи и жените.

А началникът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер подчерта, че извършителят е мигрант, но и този, който е помогнал за залавянето му, също е чужденец. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Османската чyмa пълзи ли, пълзи...
56
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те японците са най-големите нацисти. Още не са се извинили на китай за това че избиха 26 милиона от тях. Те смятат че са нещо повече от останалите народи. Но тази философия е остаряла. Всички сме хора, граждани на света. Отмина времето на концлагерите, сега всеки пътува свободно. Ако ти харесва ходи живей в Япония
55
2
 
32
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Представете си,че е 1529г-обсадата на Виена от османците.Какво щеше да стане,ако кметът на Виена беше отворил портите от жалост към мръзнещите навън османци????Естествено никой човек с акъла си не би го направил!Обаче Меркел стори точно това,500 години по-късно-пусна врага в Европа!Сами преценете какво заслужава!
54
1
 
8
 
! Отговори
Окончателното решени преди 5 години
Да се дадат всичките му роднини на Рамщайн, да ги палят на сцената на концертите си !
53
2
 
7
 
! Отговори
бо тик вун преди 5 години
Меркел ке падне, а с нея и аз! ЕНП ке се разпадне, а с него и гроб! ЕС ке последва съдбата на СССР и с него България ке потъне за пореден път в може би финалната си национална катастрофа!!
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнили ябълки има във всяко племе така е.1-2При мигрантите е на обратно само гнили ябълки и 1-2 читави.Не си заслужава да се дава шанс на стотици хиляди б0клука , които тироризират мирните граждани заради един двама.А който ги подкрепя да заминава в тея държави забравени от бога да си живеят с тях
51
1
 
14
 
! Отговори
зелената тиква преди 5 години
Меркел за затвора!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие ги повикахте .
49
1
 
15
 
! Отговори
до 64 преди 5 години
я се пробвай да ходиш да живееш в Япония, Южна Корея и Сингапур и т.н. - все икономически развити държави, да видиш дали е концерт пожелание. Япония дори нямат визи за "постоянно пребиваващ", държава значи нещо с граници и по тези граници, тези чийто дядо, баба, прадядо и прабаба и т.н. дори са полели земята с кръвта си в войни, не безконтролно да идваш на готова на построеното!!
48
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е айде сега. Гей съм бил че ви отварям очите, а вие ми се дърпате като магаре пред мост. Във всяко племе има гнили ябълки, това е. Има и българи изнасилвачи. Промити модъци сте ей, православни ристиени не влизали в църква
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожо Меркел , за кое момиче говорите точно?Защото знаем, не едно.Много са всеки ден в различни краища и не само на Германия!!!!Убити ограбени изнасилени пребити.Дано вашият род и вие разберете лично какво причинихте на Европа с тези мигранти.И мога да ги сложа под общ знаменател щото там всички са такива от тези които идват.Мързи ги и идват за помощи.Те не идват да работят!!!!А българите и румънците не ни искахте!На ви сега на лягате и на ставане
46
3
 
8
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
Нали Халах казва, че е човещинка да насилиш дори малолетни, ако душа ти иска. Няма ли да я пишат - фира от набора на "инженери"
45
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига расизъм, стига омраза. Гнили ябълки има във всяко племе. *** също се е разселил из цял свят, краде банкомати, участва в трафик на хора и на наркотици.. ето виждате ли? Не е яко да слагаш цял народ под общ знаменател. Да кажеш че всички иракчани са джихадисти е като да щажеш че всички руснаци са алкохолици или всички поляци са водопроводчици или че всички българки са......
44
0
 
17
 
! Отговори
Берлин Прайд преди 5 години
Дайте да организираме един гей-парад като протест срещу това убийство!
43
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия инвестира в човешки капитал и не е само тя. Канада, САЩ, Франция, Британия, Италия, Испания целия западен свят приема мигранти които да им помагат икономически. Най-много мигранти в света има в САЩ и в Русия. Не бъдете тесногръди живеем в глобализиран свят. Всеки вече има право да живее където ще
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пророкНе виждаш ли че те си я преизбраха Меркел !!!Малко им е на германците трябва още повече да ги бият убиват и изнасилват тогава ще им дойде акъла.Меркел да е на власт или не все тая- тя трябва да усети първо лице какво причини на народа си.Нека а заклещят и се гаврят с нея така както с изнасилените и убити момичета
41
5
 
3
 
! Отговори
До всички тука преди 5 години
Що не помолите Инвестор БГ да ви направи един чат да си чатите там , щото коментарите ви нищо общо с крадения Текст от сайта на БТА
40
1
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тея германци съвсем като кастрирани-е.ат ги,бият ги,убиват ги-и никакви мерки!Даже който дигне глас срещу ислямски терор бива преследван!Вървят право към Бундесхалифат....
39
1
 
18
 
! Отговори
пророк преди 5 години
помнете думите ми - до края на годината Меркел, няма да е канцлер на Германия, това на което може да се надява е, да не е зад решетките, т.е. поне отчасти да отърве кожата!!
38
1
 
19
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Анонимен:В кланетата по време на Априлското Възстание са участвали изключително потурнаци(помаци) и кюрди и тук-таме някой ***. Разбойнически товари.