Момчето, в чийто дом сe крил Пелов: Заплаши майка ми и сестра ми!

Страхът на цялото семейство още не е преминал
9 юни 2018 07:30, Елка Василева
24
Момчето, в чийто дом сe крил Пелов: Заплаши майка ми и сестра ми!
Снимка: Facebook

"Майка ми е много изплашена. Стресирана е. Постоянно има проблеми с нервите. Цялото семейство се страхуваме. Никъде не излизаме", разказа 21-годишният Стоян Колев, в чийто дом в Ботевград са се укривали бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев.

Той е синът на Веселка Петкова – жената, укривала затворниците Пелов и Колев в дома си в Ботевград.

Приели ги от страх, твърди момчето пред Нова тв. Макар че Пелов е убит, страхът не е преминал. Страх ги е още от роднините на Пелов и от човека, който го е застрелял.

Пелов казал на момчето в семейството, че ако ги издаде, ще нарани майка му и сестра му. 13-годишната му сестра не знаела истината. Казали й, че затворниците са им семейни приятели, дошли на гости.

Още по темата

"Не смее да ходи сама на училище. Не смее никъде да ходи сама. Не може да излиза никъде. Страх я е", заявява Стоян.

Момичето беше извикано заедно с майка си и брат си в столичната полиция, за да дадат показания.

Пелов и Колев се свързали с жената, която ги укривала, точно десет дни след бягството им. Писали й във Facebook.

Първоначално тя казала,че се страхува за нейния живот и за живота на близките й, но в края на април ги приела в дома си. Рецидивистите дошли само с една раница на гърба си, в която имало граната и тротилови пресовки. Имали ключове и излизали вечер, колко често не е ясно.

Собственичката на апартамента не видяла да носят телефони в себе си. Не знаела и дали са ползвали личния й компютър, когато не била вкъщи. В началото на юни Пелов се прибрал сам, без другия затворник. Казал, че Радослав Колев се е прибрал в София. Оттогава Колев е в неизвестност.

Броени дни преди престрелката в центъра на града обаче човек, приличащ на Пелов, обикалял в района. Забелязали го поне двама души.

"Направи ми впечатление, че в канала, на 50-ина метра от моста нагоре, имаше седнал човек, до стената, беше се подпрял, с качулка, но помислих, че е някой човек, който е пратен да чисти канала. Възможно е да е бил и Владимир", заяви свидетел.

В нощта срещу 6 юни става престрелката. Момчета от охранителната фирма в града карат ранения Марио Панчев в болницата.

"Към 23 часа чухме пред хотела някакви гърмежи, след пауза от секунди се чуха гърмежи зад гърба ни. И след 30 секунди, две момчета видяха Марио. Доколкото си спомням, каза: "Простреля ме копелето в корема". Имаше две рани в стомаха" разказа Петко Иванов, служител в охранителна фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
18
 
! Отговори
ЧЕРВЕРАСТ преди 5 години
Отиде си и другаря Пелов, другари! Сал едни ало измамници ниостанаха. Съсипа ни тая демокрация.
18
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пелов е капка в морето .Има още хиляди като него,но те са недосегаеми.
17
3
 
9
 
! Отговори
шоп преди 5 години
До FckИ за Симончето и дедо й ще слушаш още три месеца.
16
3
 
17
 
! Отговори
Чочо падарина преди 5 години
И с какво я е заплашил?.... Нали й е бил любовник. Айде всички у панделата за помагачество.
15
4
 
15
 
! Отговори
Fck преди 5 години
За Боян и Шиша слушах 1 месец. За един пробит затворник и няколко други простреляни дзифтари пак ли ще слушаме цял месец? Честно ама честно казано по-добре да чета за вулкана на Хавайте некак си по-добре ми е!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във видеото преди 2 ден ромът Георги каза в тва интервю че ще продължават убийствата , тоест да убиват роми доколкото става ясно в ромската махала в Ботевград
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Етнически конфликт на Българи с Роми в Ботевград , само дето не става ясно кои са Ромите и кои Българите защото всички са с български имена , а да не стане така накрая че всички са Роми
12
1
 
14
 
! Отговори
TOP SECRET преди 5 години
Истината обаче е съвсем друга , има Конфликт м/у Българи и Българизирани-българеещи се Роми в Ботевград, казвам Българеещи се роми защото във репортажа преди 1 ден беше показан ромът Георги а според имената и съответно призхода му , много малко се знае за точно тези Роми с българско самосъзнание и религия
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това са глупости. да беше ги издала 1000 пъти.
10
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще каже. Какво друго да каже, че майка му е приела убиеца, защото са били любовници и са си близки ли? Но и той и майка му са извършили престъпление по НК. Казва се "лично укривателство". И със сигурност ще им бъдат повдигнати обвинения. А вие тука си пишете колкото искате, как горките хорица били заплашени. Те да не са били заложници. Излизали са. Ходели са на работа. Носели са им храна, дрехи, давали са им информация и въобще съвсем съзнателно са вършели всичко това.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден показни убийства с незаконни оръжия деева и държава поне ги узаконете да се зае кой колко гранати и гаубици има.
8
0
 
34
 
! Отговори
Няма такваз държава преди 5 години
А в Драгалевци,повече от четрърт век един голям престъпник престъпя всякакви закони и никой не го издирва,а и никой все още не му е светил маслото.
7
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко че загина този изключителен мъж! При едно друго време, би бил блестящ войн и изключителен пълководец...
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ял и пил с охраната си един търговец на човешка плът и изведнъж тръгнал сам да се прибира в тъмния парк там е трябвало да бъде убит тоз сводник и наркоман.
5
4
 
39
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
МВР измислиците продължават ! И колкото повече измислят,толкова повече се омотават...
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Казал, че Радослав Колев се е прибрал в София. Оттогава Колев е в неизвестност"Това означава, че до тогава се е знаело къде е, така ли да го разбираме!?
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно и МВР то ги е било страх, та само се правиха че го търсят. В същото време бегълците си сърфирали във фейсбук и си уговаряли срещи, както стана ясно. Изобщо цялата държава е застинала в страх от 1 човек..
2
1
 
62
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ЖУРНАЛИСТИТЕ трябва да имат "дъвка". Те предъвкват дадено събитие, докато се появи ново.След като цял месец денонощно ни занимаваха с изчезналия в Хималаите, сега ще научим кой какво казал и неказал, кой каво направил и ненаправил по въпроса за това, как един бандит убил друг.И така, до следващото "събитие".
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбираемо е да ги е страх, все пак нямат мистачка в блока. А мвр освен пискане за заплати деуга дейност не развива. Оказва се, ме и фейсбук си е оолзеал човеку и оак никой не може да го хване - супер издирвания престъпник. За другите какво да говорим изобщо