Путин и Порошенко обсъдили размяната на пленници

Двамата разговаряли по телефона по хуманитарни въпроси
Обновена: 9 юни 2018 16:05 | 9 юни 2018 16:04, Веселина Йорданова
43
Путин и Порошенко обсъдили размяната на пленници
Снимка: архив, Ройтерс

Президентите на Русия и Украйна - Владимир Путин и Петро Порошенко, са засегнали днес в телефонен разговор темата за "размяна на затворници" между двете страни, обяви Кремъл в комюнике, цитирано от АФП.

Двамата държавни глави са обсъдили "хуманитарни въпроси, сред които и размяната на затворници", посочи Кремъл.

"Владимир Путин подчерта необходимостта без бавене да бъдат освободени руските журналисти, задържани в Украйна", се допълва в комюникето на Кремъл.

Президентът Петро Порошенко обсъди днес по телефона с руския си колега Владимир Путин освобождаването на украински "политически затворници", задържани в Русия, сред които е и кинорежисьорът Олег Сенцов, обяви украинското президентството, цитирано от АФП.

"Петро Порошенко е подчертал колко важно е бързото освобождаване на украинските политически затворници, задържани в Русия и на окупираните територии", термин, който Киев използва, когато говори за анексирания Крим и източната част на Украйна, намираща се под контрола на сепаратистите, допълни АФП, позовавайки се на комюникето на украинското президентство. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименФашисти са онези кавали, които ти плащат да пишеш глупости.
34
0
 
3
 
! Отговори
чичо преди 5 години
До АнонименБългарските шоколадови фабрики фалираха заради МИЛКА
33
0
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Български щоколадови фабрики отдавна няма. Отдавна ги продадоха. А междудругото основните заводи на Порошенко са в Русия, така че не знам как става хем воюват ,хем прави бизнес. И в заключение Украина е една несъстояла се държава, но шоколадите са прилични..
32
4
 
1
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До ОлегОще утре ще су купя нещо Украинско! Благодаря за рекламата! Без вас нямаше сифурно поне още 5 години да го пробвам!
31
4
 
1
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Анонимен 33Ами според wikipedia това е една от големите марки в света. Самият факт,че само съм ги мяркал и никога не съм ги пробвал е доста показателен за "фалитите" на производителите в България.И к'во не трябва да се продава ли според тебе?Искам да видя само как ще фалира Своге-Сушард или Нестеле-София.
30
2
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Анонимен 31"Българските шоколадови фабрики фалираха заради тоя ционо-фашист."Кои са тия фалирали шоколадови фабрики заради украински захарни изделия? Аз не само, че не съм виждал някой да яде украински продукти от каквото и да е естество в последната 1 година, ами не съм виждал и някой да си купува нещо различно от традиционното.Отговори ако обичаш!
29
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Световното по футбол 2018 ще е втората голяма спортна проява след олимпиадата 1936 г ,които се провеждат на територията на фашистка държава.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пленените руски войници така ще си останат в плен "навсегда",ами той (Путин) не ги е изпратил в Украйна , те отишли там като доброволци.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофила как се подмокряот факта че Русия нападнала суверенна Украйна и избила няколко хиляди славяни,окупирала част от Украйна и анексирала Крим.Какво геройство,Путин е велик.А пък ако изстреля и атомните бомби по Украйна тогава вече русофила ще си легне доволен и ще спи.А на сутринта майка му ще му направи принцеси и ще му даде пари за бира,въпреки че е вече на 40 години.
26
5
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Путин каза че ще има последствия не за Украинската държава,а за Украинската държавност.Което е нещо доста по-силно-а именно че тази държава може да престане да съществува....Ако удари по Донбас по време на Световното...каквито планове има в Украйна.
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Окраинците още ли не са се усетили, как ги изсули отзаде ЕС, докато биваха фронтално изсулени от Русия?Какво спечелиха укрите от Майдана насам? Шест пъти фалит, загубиха Крим, загубиха източна Окрайна, умопомрачваща инфлация, паднаха под икономическо робство на ЕС... Общо взето живеят поне два пъти по-зле от преди. И това си говорим за Киев...
24
9
 
5
 
! Отговори
руски боклуци /мусор преди 5 години
До АнонименБъди сигурен , че Путин сам ще инсценира някакъв терористичен акт на световното по футбол и ще хвърли вината върху Украйна като естествено " залови терористите ,които ще си признаят ще са изпратени от Украйна " ! !
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е обяснил на Порошенко,че ако украинците направят някаква военна атака по време на Световното,с цел да го компрометират,то държавата им в рамките на 4-5 дена ще престане да съществува и ще се завърне там където винаги е била-в рамките на Руската Империя!Порошенко само е триел сополи-вия си нос.
22
2
 
10
 
! Отговори
Д преди 5 години
Укр алкохолик остана малко на него
21
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тяхна работаРуските некадърници са били мизерабъли от както съществува нацията им с малки изключения за около 45 години когато целият варшавски пакт работеше за танкиста и хранеше танкиста ! Тогава руските некадърници си поживяха като бели хора и за това имат носталгия към добрите стари времена ! Но сега няма кой да ги храни безплатно , трябва да работят ,а това не е заложено в гените им ! Сега дори и армията си не могат да поддържат !Youtube -Къде и как живеят офицерите във велика Русия
20
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двама диктатори се правят на честни.
19
22
 
5
 
! Отговори
тяхна работа преди 5 години
ако искат да ги разменят ,ако не искат да не ги разменят !Но санкциите към руските агресори трябва да продължава и да се увеличава все повече и повече ! Още веднъж голямо БРАВО на ЕС ,че не се съгласи с Доналд Тръмп да допусне военнопрестъпника Путин на срещата Г 7.Колкото повече санкции към руските алкохолици толкова повече буксува и без това скапаната им икономика ! Ето ви клипове преди санкциите ,които показват колко са били зле , а сега са още по-зле.Youtube-Жизнь в России !
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин не трябва да разговаря с терористи.
17
18
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Хей бум, ти твърдиш, че е нормално Русия да се разпорежда в украинска територия - Крим, обаче Украйна няма право да си държи армията на своя - Донбас и Путин щял да се намесва?Добре! Явно е дошъл момента да произведат отново ядрено оръжие при това положение.
16
4
 
20
 
! Отговори
факт преди 5 години
Който купува шоколадови изделия с марка-Рошен/ROCHEN/Украйна фирмата на диктатора Порошенко/ той подкрепя убийствата на деца в Донбас.