Страните от Г-7 ще си сътрудничат срещу намеси в избори

Чуждестранни лица опитват да подкопаят институциите ни!
9 юни 2018 09:08, Елка Василева
41
Страните от Г-7 ще си сътрудничат срещу намеси в избори
Снимка: Reuters

Лидерите от Г-7 ще споделят информация помежду си и ще работят с интернет доставчици и социални медии за осуетяване на външна намеса в избори в страните им, се казва в проектодокумент на срещата на върха на групата в Канада, предаде Ройтерс.

Освен това САЩ, Канада, Япония, Франция, Германия, Великобритания и Италия ще осигурят прозрачност на финансирането на политическите си партии и на политическите реклами, особено в предизборни кампании.

В текста изглежда се имат предвид твърденията на САЩ и някои страни от ЕС, че Русия се е намесвала в техни избори. Москва отрича да е правила това, пише БТА.

"Чуждестранни лица се опитват да подкопаят нашите демократични страни и институции, изборния ни процес, суверенитета ни и сигурността ни. Тези вредни, разнообразни и постоянно променящи се тактики са сериозна стратегическа заплаха, срещу която се ангажираме да се изправим заедно и да работим и с други правителства, които споделят нашите демократични ценности", се казва в проекта на съвместния документ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия всичките са незаконно избрани със хакнати избори или да си павят изборите на хартия или да си дават оставките.
12
1
 
7
 
! Отговори
ИЗборите са НЕЗАКОНi преди 5 години
Изборите обаче са НЕЗАКОННИ заради ползване на лични карти с нарочно вградени съоръжения за проследяване ,обемно снимане и подслушване и Терористични камери в изборните бюра/ЗАбранени с а от ОСНОВНИЯ ЗАКОН/
11
3
 
4
 
! Отговори
BG ОПИТ преди 5 години
У нас НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ на власт от 9.11.1989 година менкат на власт доказано престъпни групировки маскирани като партии/БСП<СДС<ДПС<ГЕРБ и други/ЗА имитация на демокрация ползват пси активни нарко сpец добавки подавани с ХЛЯБ<БИРА<БЕЗАЛКОХоЛНИ <ЛЕКАРСТВА и ХЛор токсични канцерогенни разтвори вместо питейна вода.ПОлзват ПСИ АКТИВНИ КЛИПОВЕ ПО Телевизии за обсебване на милиони с цел гласуване за престъпниците..
10
1
 
6
 
! Отговори
Р преди 5 години
На приказки всичко правят
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА ИСТОРИЧЕСКАТА СРЕЩА В КИТАЙ МЕЖДУ ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ ПУТИН И КИТАЙСКИЯ МУ КОЛЕГА СИ ДЗИПИН ,КОЯТО ПРЕДШЕСТВА СРЕЩАТА НА ШОС В КИТАЙ ДВАМАТА СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ НЕ САМО,ЧЕ СКЛЮЧИХА МНОГОМИЛЯРДНИ СДЕЛКИ МЕЖДУ РУСИЯ И КИТАЙ В ОБЛАСТТА НА ТЪРГОВИЯТА ,НО И ПОДПИСАХА ИСТОРИЧЕСКИ ДОГОВОР ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ И ВОЕНЕН СЪЮЗ В СЪЩОТО ВРЕМЕ НА ТАЗИ СРЕЩА МИНИСТРИТЕ НА ТЪРГОВИЯТА НА ДВЕТЕ ВЕЛИКИ СТРАНИ ОТБЕЛЯЗАХА,ЧЕ ЕРАТА НА БРЕТАН-УДСКИЯ ДОГОВОР ЗА ДОМИНАЦИЯ НА ДОЛАРА В СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ Е КЪМ СВОЯ КРАЙ
8
1
 
11
 
! Отговори
напредък преди 5 години
Когато каруцата се движи по надолнището към пропастта, също може да се говори за напредък!
7
2
 
15
 
! Отговори
адам преди 5 години
Тия са супер жалки и смешни:)
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали щяхте да громите Тръмп? Палячовци дребни. Дишате толкова колкото САЩ ви позволи
5
3
 
18
 
! Отговори
факт преди 5 години
Само празни приказки,този формат на изпаднали империи вече се е изчерпил.
4
2
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
A поляка какво прави там - предполагам да носи кафетата?Малко е смешно Италия и Япония да са там, а Китай не.Този формат г7 е остарял и изглежда смешен в днешната действителност.Тръмп и италианеца са искали да поканят и Русия.Но като има враг обединението е по-лесно, дет се вика и разговора върви по-лесно...
3
3
 
19
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
"Чуждестранни лица се опитват да подкопаят нашите демократични страни и институции, изборния ни процес, суверенитета ни и сигурността ни." Крадеца вика, дръжте крадеца. За какви институции изобщо става въпрос, че нещо не разбрах. Навсякъде са пръзнали като зараза мигранти, емисари на радикален ислям, а така наречените институции само констатират.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на снимката меркел показва слабост, гледайки в тромпета и по този начин показвайки, че "той е шефа" .... (( учи се от другите ***, виж как всички се държат "на положение" - никой не го гледа!
1
3
 
21
 
! Отговори
За кураж преди 5 години
Вълците се договорили да се пазят от овцете...