Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за срещата с Тръмп

Путин: Русия я приветства, голям принос имаше Китай
10 юни 2018 12:30, Анисия Иванова
31
Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за срещата с Тръмп
Снимка: БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна в Сингапур, където на 12 юни ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде ДПА, позовавайки се на сингапурски медии.

Ким е кацнал на летище "Чанги" в 14,38 часа местно време (6,38 по Гринуич) с полет на авиокомпания "Еър Чайна" и е бил откаран в хотел "Сейнт Реджис", където се смята, че е отседнала севернокорейската делегация, съобщи телевизия Чанъл нюз Ейша. Тръмп се очаква да пристигне след няколко часа. Той потегли за Сингапур от Квебек, Канада, където участва в среща на върха на Г-7.

Дългоочакваната среща на двамата лидери ще се състои в хотел "Капела" във вторник сутринта местно време (в нощта на понеделник срещу вторник българско време).

За първи път севернокорейски лидер ще се срещне с действащ американски президент. Разговорите ще са насочени към постигане на споразумение за премахване на ядрените оръжие на Северна Корея срещу облекчаване на икономическите и дипломатически санкции срещу Пхенян.

Руският президент Владимир Путин приветства предстоящата среща на високо равнище на САЩ и Северна Корея. В речта си пред лидерите на Шанхайската организация за сътрудничество, събрали се в китайския град Циндао, руският лидер отбеляза приноса на Пекин за намаляване на напрежението около Северна Корея. 

"Русия приветства предстоящата среща на високо равнище САЩ- КНДР и отбелязва големият принос на Китай за уреждане на кризата на Корейския полуостров", каза Путин.

Говорейки за очакваната среща в Сингапур между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, той заяви, че Русия "положително оценява нагласите на Пхенян, Сеул и Вашингтон за комплексно решаване на кризата чрез диалог и преговори в духа на предложената от Русия и Китай пътна карта за уреждане" на конфликта, предаде ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещата на десетилетието,може и в последните 50 годин,а Путин не участва на нея.Това е по скоро среща между Китай и САЩ.Двете нови велики сили.
30
1
 
2
 
! Отговори
Политбюро на ВКП преди 5 години
Наший друг Ким III Чун да правда паставльен на колене- той трябва да избере или съюз със Америка,или детрониране от царедворците.
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами според корейската идеология, най-големият им враг е капитализмът, начело със САЩ. Да се съгласи изобщо да се среща с американския президент, е навеждане на главата. Освен това последното изказване на Руди Джулиани - че Ким е бил поставен на колене от Тръмп и е молел за среща, остана без никаква реакция от севернокорейците. Направиха се, че дъжд ги вали...
28
1
 
5
 
! Отговори
до27 преди 5 години
къде ги видя това на крака, Сингапур да не е нов щат на САЩ по скоро мисля е в Азия т.е по близо до Кереи те . Хайде стига слагачество на Америка ,същото като към СССР едно време..
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещата, ако се състои, сама по себе си е голяма червена точка за Тръмп. Досега ното един Ким не беше идвал на крака при американския президднт.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гасударствений самальот таваришча Кима е изтеглен с волски каруци,за да бъде ремонтиран в Уганда.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северна Корея нямат ли държавен самальот, че прибягват до услугите на Китай.
24
3
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Загуба на време за САЩ.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят Ким ще прецака и Русия и Китай, така ми се струва, колкото да им се прави на другарче.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким Чун и пaсминaтa джeндъpи около него за пръв път ще сe срещат с Човек.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е зависим от избирателите си без тях той е само капка в моретo. Ким е надушил страха във вените на краварите и ги замерва със балистични ракети.
20
2
 
8
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До ИнформбюроКИМЧО е зависим от Путин и китайския лидер Си Цзин пин.Без тях той е само капка в океана и ще го отвее вятъра.Нали няма наивници, които да си мислят, че неговите севернокорейчета са проектирали и създали междуконтинентални ракети с ядрени глави.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дупница, Симитли и Мездра подкрепят срещата между двамата държавници.
18
0
 
2
 
! Отговори
СИн на ГАПУР преди 5 години
Brawo тия Тръмп и КИм са роднини били с а наказани за триста години д а живеят на една звезда недалече..
17
4
 
5
 
! Отговори
Информбюро преди 5 години
Ким е действителен лидер, зависим само от партия, народ и армията. Тръмп е зависим от банкери, военнопромлобита и на последно място от американските работници и фермери.Разликата е огромна. Все едно да сравнявате Борисов с Ердоган.
16
4
 
5
 
! Отговори
Жо преди 5 години
СЕВЕРНОКОРЕЙСКИЯТ лидер Ким чен Ун пристигна за среща с президента на САЩ Доналд Тръмп.Това е двустранна среща, на която двете държави ще уреждат помежду си разни въпроси и проблеми.И, изведнъж половината статия се изпълва с това, какво бил казал Путин по въпроса.Това е все едно, половината от текста, написан за Азиатската среща ШОС да бъде, какво е казал Тръмп по въпроса.Мерси!
15
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
никакви отстьпки на убииците от сащ те какво ще отстьпят ще спрат ли да тероризират света охраната на кимчо много да внимава цру може да се опитада направи някоя глупост
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живеят Сомалия,Русия,Тонга и Ангола: най-великите ама червени ли бяха черни ли- забравих!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
9, ЯСНО Е ЧЕ ИМА ФИКСАЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БОКО, АМА КАКВОТО И ДА СЕ ПИШЕ И ПОВТАРЯТ ОПОРНИ ТОЧКИ БЛИЗКАТА ИСТОРИЯ ГОВОРИ, ЧЕ ПАК ЩЕ ГО ИЗБЕРЕМ. ЗАЩО ЛИ, ХАЙДЕ ПАК ДА СИ СПОМНИМ БЛИЗКАТА ИСТОРИЯ- ОПЪРЖВАНЕ- 2013 Г УВЕЛИЧЕНИЕ НА ТОКА С 5% И ТРИ МЕСЕЦА ПОХОДИ НА НЕДОВОЛНИТЕ, БОКО СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА, ЕСЕНТА ЧЕРВЕНКИТЕ УВЕЛИЧИХА ТОКА С 8% АМА ВСИЧКИ МЪЛЧАХА, А СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА РИТНАХА ЕДНО НЕЩО И ПОТЪНАХМЕ ВСИЧКИ С ОКОЛО 5 МИЛИАРДА,ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ, НАРЕКЛИ СЕ СОЦИАЛИСТИ ПАК СА НИ ЗАМИСЛИЛИ НЕЩО
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
светът е притаил дъх, а производителите на пуканки къртят галактически печалби, в очакване на срещата "на века" , която ще доведе до нахлуване на Лихвата на последното "бяло петно" на картата и до изпеде растяване на "последнте мохикани".с интерес ще наблюдавам, кога хилавите северни корейчета ще бъдат по-бедни и по-зле чувстващи се - сега, или после ?!амин!