Наско Сираков пита: Къде е голмайсторът на "Левски"?

Легендата на "сините" критикува трансферната политика на клуба
10 юни 2018 09:30,
17
Наско Сираков пита: Къде е голмайсторът на "Левски"?
Снимка: Bulfoto, архив

Голмайстор №1 в историята на Левски Наско Сираков критикува селекционната политика на клуба. Той смята, че е недопустимо "сините" да нямат нападател, който да може да вкара поне 20 гола за един сезон.

През миналата кампания водещ реализатор на тима бе чешкият защитник Давид Яблонски, който реализира 9 попадения в елита.

"Защо Левски няма нападател, който да вкарва по 20 гола на сезон? Защото явно нямат очи да гледат. Този въпрос трябва да се зададе на хората в клуба. Много ясно, че не всичко опира само до пари.

В Левски да не се плащат малки заплати? Ако не могат да плащат трансферна сума, тогава да намерят свободен агент или да си изградят такъв нападател. Аз Валери Домовчийски да не го купих отнякъде (б.р. говори за периода 2004 - 2008 година, когато бе спортен директор)?

На 18-19 години вкара 20 гола (б.р. - Валери вкара толкова през сезон 2006/07). Да не би да го плащахме? Като нямаш пари, за да купиш някого, ще го търсиш по друг начин.

А за тези заплати, които се дават във водещите отбори в България - винаги може да се намери нападател. Фернандо Каранга е бил предложен първо на Левски. Защо не го взеха?

Няма значение кой е бил треньор по това време на "Герена". Каранга е бил предложен първо на Левски - нека от "Герена" да кажат, че не е така. Те го отказват, а след това той отиде в ЦСКА. Затова казвам, че нямат очи да гледат", заяви Сираков пред "Тема Спорт".

Той коментира и липсата на добра система за следене и набелязване на футболисти: "Какви скаутски звена? В Левски сме царе да изграждаме в последните 10 години подобни звена, които горе-долу не вършат никаква работа.

Защото те са докарали 200 играчи и от тях стават само трима. Няма нужда от система, а важното е някой да гледа и да одобрява. Това е положението”, допълни легендарният голмайстор и бивш директор на "сините".

Прочети още спортни новини в  Gol.bg:
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кое правителство е отбор ЦСКА бе т...икво,на герп ли, бб се н..асра от страх от червените фенове след като заедно с пер..укан и домус..ага изгониха великия клуб от А група, а оставиха гей..еренци в първенството с милиони левове задължения
12
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Не е само до голаджия в центъра, трябва нападение което да разиграва топката за Девятката. А и как да се прави Голям Левски, след като комунизма си стои на двора, ЦСКА си е това което си е бил 70 години - правителствен отбор. Ако Наско Сираков не обелва и дума за това зло, значи се нагажда.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Наско, а относно Каранга- още по-гнусно подходиха, типично ченгеджийски по левскарски, дадоха заповед на безмозъчното *** Тиам да счупи крака на техничния бразилец
10
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левски и ЦСКА не са нормални градски отбори с история, традиции и фенове. Те са ГМО-та на комунистическите служби. Навремето вместо да създават свои ДСШ крадяха младежите от другите отборо под заплахата, че иначе ще карат мноого тежка казарма. Вече няма казарма, но нищо съществено не се е променило.
9
1
 
11
 
! Отговори
до номер 2 преди 5 години
Какъв Пирин, това е Македонска Слава Симитли, които също са приятели на премиера!
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от Насю Раев. Ако беше такъв голяв спец щеше да иде някъде другаде и да направи печеливш отбор. Той само седи и плюе Левски и дава акъл без да му го искат с надеждата пак да го поканят там.
7
14
 
12
 
! Отговори
Амин преди 5 години
Нема купа , нема титлаСамо синя фекална маса
6
1
 
17
 
! Отговори
Гомзо преди 5 години
На детска дискотека съм !
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото ако има такъв човек, то той ще е навън ...
4
1
 
23
 
! Отговори
частник преди 5 години
Във всеки бранш е така Мафията превземели обществото, съсдава се корупция. Корупцията бедност Професионализма отпада.Вижте банките, вижте ни земеделието, енергетика, медицина на всякъде мафия + подкупчета.
3
4
 
1
 
! Отговори
Frat преди 5 години
Izravniavat bg zaplati s europeiskite zaplati...rabotiat...i slushat slavitu...kukutu...
2
2
 
38
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
БФС МАФИЯ изхвърлиха Пирин Благоевград с 35точки оставиха отборо на премиеро с 5 точки
1
2
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Е ми прав е човека.