Пица, картофки... Кои храни да избягвате на плажа?

Често храната там е вредна и със съмнително качество
10 юни 2018 20:46, Михаела Лазарова
19
Пица, картофки...  Кои храни да избягвате на плажа?
Снимка: Pixabay

През лятото едно от най-любимите занимания на повечето от нас е прекарването на мързеливо време на плажа под жаркото слънце, с питие с ръка или в прохладната вода на морето.

Докато сме на плажа обаче трябва и да похапнем нещо. Често храната, поднасяна на преносими щандове на плажа, е вредна и със съмнително качество.

Кои са продуктите, които е по-добре да избягвате, когато сте на плажа?

Бургери

В бургерите има разтопено сирене или кашкавал, които под жаркото слънце стават потенциално опасни, ако не се изядат веднага. Вие няма как да знаете кога точно са направени тези бургери и колко време са стояли на открито. В тях има и сосове, които не трябва да стоят на горещо прекалено дълго, да не говорим за излишните калории, с които товарите организма си в лятната жега.

Пица

Ако на плажа минава човек с количка за пици или носи пици на парче, не купувайте по същата причина, поради която не трябва да консумирате и бургери. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
па де дьо преди 5 години
Явно вече по света няма нормални картофи , само картофКи , може би ГМО ?!Също и ребърца , пък ако ще и от слон да са !Е-е-е-х , 80 % , дали сте все още 80% , щото всевъзможни "медии" ни бутат да ги прескочим ...
14
1
 
0
 
! Отговори
Гларус плейбой преди 5 години
Коментарите по темата си бяха супер докато не се появи един там професор и взе да ми философства. Добре от сега нататък ще папкаме пържени картофчета. Като отида на ресторант така ще кажа на сервитьора и ще му изследвам реакциите...
13
3
 
4
 
! Отговори
един там преди 5 години
Необразовани и неграмотни жур-на-ля, вземете се ограмотете най-после и научете български език!!!Дума картофки НЯМА!Думата картоф е от м.р., а умалителното на думата е картофче в мн.ч. картофчета, а не картофки, което е от ж.р. Да приемем хипотетично, че сте прави. Кажете тогава какво е единственото число на картофки! Неграмотници сте и това е видно, но поне не опетнявайте езика, защото много други неграмотници си мислят, че вашето е правилно и в един момент езика се променя грозно...
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пържените картофи няма да се разберем. Да отидеш на плажа и да не шибнеш едни пържени картофи с трицона и бира е грях. Грях!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност на варненският плаж съм ял една от най-вкусните пици, които съм опитвал някога. Вярно беше от количка и беше преди 20 години, но идеята ми е, че ако продавачът се е постарал, няма да сбъркаш.
10
0
 
5
 
! Отговори
Гларус плейбой преди 5 години
11 . Като цяло на никой не му пука.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз на плаж отивам сутрин до 12ч , после се окъпя и сядам под някоя сянка да смуча мента с газирана вода.
8
1
 
15
 
! Отговори
природосъ обазно преди 5 години
Най полезен на плажа е глава чесън и кромид лук .Ще се насладите на удоволствието от спокойствието и самотата . С нормално кръвноНа фона на бъкащата гмеж.
7
0
 
12
 
! Отговори
бай иван преди 5 години
Няма да ходя на море. Ще ям картофи.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, най-добре спрете въобще да ядете, да пиете, да пушите, да правте любов. Въобще спрете да живеете и вегитирайте. Превърнете се в мърморковци, които са против месото, защото било канцерогенно и нехуманно да се яде. Критикувайте пиещите друго освен вода, защото вредят на себе си. Правещите секс, защото носел зарази. Пък се правете на много щастливи и дано доживеете до 150 години.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да мине 1 час след ядене и тогава да се плува.Това не е майтап работа.
4
2
 
1
 
! Отговори
Hitone преди 5 години
Kupi i dari 1000 korana za smolianskite uchenici...
3
2
 
8
 
! Отговори
Iwan преди 5 години
Когато се опитвате да пишете кликбейт статия, моля обмислете добре съдържанието. НИКАКВА!! храна не е добре да се яде на плажа, яденето като на трапеза води до влошаване на способностите за плуване - поради енергията която стомаха изполува за преработване на процията цаца с 3 бири и пържен картоФ. Консумирайте салата, лек сандвич и оставете ТЪПКАНЕТО на кьофтета след плажа!...говоря като човек работил и като спасител на младини ... бая тьофлеци вадехме след преяждане и препиване...
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих добавила и банички,дюнери,мекици и палачинки.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно!