Просяците в Тулуза – бити, трябвало да заработват по ?400 на ден

Във Франция са арестувани членове на пет ромски фамилии
Обновена: 10 юни 2018 14:21 | 10 юни 2018 13:15, Анисия Иванова
40
Просяците в Тулуза – бити, трябвало да заработват по ?400 на ден
Архив: Reuters

Групата от 11 българи, които бяха арестувани в събота в Тулуза за организиране на мрежа от просяци, са изтезавали жестоко жертвите си. Това става ясно от публикации във френски медии, които отразяват подробностите около разследването, съобщава Нова тв.

Арестуваните са членове на пет ромски фамилии. Те принуждавали различни хора – предимно такива с физически или психически проблеми, да просят по кръстовищата в Тулуза. Определяли им работно време – от 9 до 21 ч. И поставяли долна граница за сумите, които просяците трябвало да събират. За "работещите” на по-малките кръстовища тя била 30 евро, а тези на по-големите – 400 евро.

Още по темата

За онези, които не успявали да изпросят достатъчно пари, следвали жестоки наказания. Някои били връзвани за дървета, други – прегазвани с коли и зверски пребивани. Жертвите, сред които има и 7-годишно дете, били принуждавани и да пият големи количества алкохол с цел по-лесното им манипулиране.

В схемата, която френските власти определят като "модерно робство", всеки просяк имал собствен "господар". А "господарите" в групата често търгували с жертвите си и си ги препродавали срещу 500 евро.

Четирима от замесените в престъпленията вече са с повдигнати обвинения и остават в ареста.

Всички жертви вече са настанени в социални домове във Франция. Всички те, с изключение на една обаче, са поискали да се върнат в родината при първа възможност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спасението е в отнемане на българското гражданство и правата дадени от държавата. Искат да живеят в България ? Документ за временно пребиваване с право на работа който изключна всякакви социални услуги. Ако искат здравна услуга има частни застрахователни фирми. Да си плащат на частно.
11
0
 
21
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Сега къде са онези от БХК и ДРОМ да коментират това?
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашият приятел Хитлер ви беше приготвил всички славяни да ви прави свободни, не успя, Русия скърши гръбнака на Германия, но сега успяха да ви освободят да проституирате, да миете улиците и да просите в Германия и на Запад.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До TIRТеб само толкова ли ти освободи главата, явно има още много да работиш, то щото в България има много работа, хора с висше образование спят в подлезите...
8
0
 
22
 
! Отговори
ВЕДНАГА преди 5 години
Ромския хелзински комитет, ДПС, ДРОМ, "Ларго" ,ДОСТ да излязат на протест против робовладелческите пет ромски фамилии.
7
0
 
24
 
! Отговори
Ефикасно решение преди 5 години
Още едно доказателство, че е нужен референдум. Нека народът с гласуване да реши: Дали отново да бъде узаконена мярката принудителен труд (на първо място за "робовладелците", експлоатиращи просяците и за техните близки, които безделничат и благоденстват благодарение на събираните чрез просия пари)?Или едни хора да получат еднопосочен билет за Индия плюс лишаване от българско гражданство (нали Индия официално прикани всички "индийци" да се завърнат в прародината, значи ще им даде гражданство)?
6
0
 
28
 
! Отговори
маке преди 5 години
видех седнали цела тумба бг *** пред айфеловата кула в градинката.на плакат на френски някой им беше написал че не искат да се върнат в българия понеже в бг ги тормозят и събираха в тетрадка подписи от преминаващите .а фтенските *** пък откраднаха тук във франция от един покрив на новострояща се къща медната ламарина и я предали във вторични суровини
5
1
 
33
 
! Отговори
и те така преди 5 години
Членовете на петте ромски фамилии не са давали морков на людете от собствения си етнос а само тояга.Но НПОтата у нас не рИвЪт за това.
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са българи. Римляни са.
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Всички те, с изключение на една обаче, са поискали да се върнат в родината при първа възможност....Направо към Индия.В България просията вече не носи доходи.
2
3
 
31
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Пределно ясно е че от ромите ядрени физици няма да станат.Не е ли въпроса да помислим за химическа намеса за решаването на проблема.Каквото и да значи това.
1
10
 
9
 
! Отговори
ай сиктер преди 5 години
Повтаряте материалчето от вчера.Много ви се пише за роми и просите противопоставящи се коментари.