Румен Петков убеден: Убиецът на Пелов е бил агент на МВР

Няма държава, престъпниците сами решават проблеми си, оцени той
Обновена: 10 юни 2018 14:01 | 10 юни 2018 11:46, Анисия Иванова
30
Румен Петков убеден: Убиецът на Пелов е бил агент на МВР
Снимка: Булфото

Марио Панчев – мъжът, който ликвидира избягалия затворник Владимир Пелов, но после сам почина от раните си, е бил агент на МВР, смята лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков. Според него в момента ведомството е в катастрофално положение и ръководителят му Валентин Радев трябва да бъде сменен.

"Анализът (на случилото се с Пелов-б.р.) трябва да го прави друг министър. Да кажеш "Малшанс, ние тамън да го хванем и нашият агент го гръмна – защото починалият в "Пирогов" е агент на МВР (…) Той е в основата на свидетелските показания срещу застреляния престъпник Пелов, той е човекът, информирал МВР за редица неща”, възмути се Петков пред bTV.

Още по темата

Според него мрежата на информаторите и помагачите на МВР е съсипана и затова ботевградските полицаи не са научили, че в един конкретен апартамент на свързан с избягалия затворник се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат драстично без видим повод.

"Деморализирана е системата и обществото не желае да работи със системата в този й вид. Изводът от тази саморазправа е, че няма държава, престъпниците решават своите проблеми помежду си”, подчерта Румен Петков.

Според него ударите по МВР са започнали още от 1992 г. с "безпринципната кадрова политика”: "Хора бяха изхвърлени на улицата и някои от тях бяха длъжни да оцелеят по не най-добрия за държавата начин”. Другите удари дошли от непрекъснатите преструктурирания и ваденето на досиета извън кръга на „политическите доносници”, което прекършило агентурния апарат.

Самият Петков като вътрешен министър предизвика сериозна полемика, след като взе участие в оперативната работа на МВР и се срещна с дупнишките Братя Галеви. С днешна дата не смята, че това е укоримо поведение, защото двамата са били неосъждани към съответния момент и освен това са заявили, че ще дадат важна информация по линия на наркотиците само на ресорния министър.

"В момента на срещата те бяха на пълно обслужване – външно наблюдение, подслушване, проследяване, всички екстри са били стоварени върху Братя Галеви. Друг въпрос е кой ги пусна да напуснат тържествено държавата”, подчерта Румен Петков.

"Далеч не съм първият вътрешен министър, който се среща с такива лица, не съм и последният”, отбеляза той, като не влезе в по-голяма конкретика. Все пак, обаче, лидерът на АБВ направи коментар, насочен към Цветан Цветанов и показно разстреляния бизнесмен Петър Христов: "Когато един министър си позволява да излезе и да обяснява кой как е помагал на министерството и после тоя го застрелят насред София – това също буди едни разсъждения”.

Петков посочи, че е работа на премиера Бойко Борисов и на парламентарното мнозинство да изберат наследник на Валентин Радев, но на шега предложи прима балерината Маша Илиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
venix преди 5 години
Абе всички да се избият едни други и да се свършва. Рибата се вмирисвала от към главата. Сеш се?
24
1
 
7
 
! Отговори
Някои си преди 5 години
Скапани ГЕРБ-аджиииииии
23
0
 
7
 
! Отговори
до20 преди 5 години
какво си виждал и какво си разбрал е съвсем различно. Щом са решили да ти кажат нещо значи е трябвало, така са го направили че да им повярваш, схващаш или не....
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да анализираш ,трябва ,или да си бил министър на МВР,или да си шорал в шадраван ,а най добре и двете!
21
6
 
7
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Таен агент с тайна мисия -да открие и унищожи голям престъпник.Сега държавата да го направи светец и заплати голямо обезщетение ....А службите да си заслужат парите за тайните мисии..Глупости ....Глупости...И като министър беше некомпетентен но добър кразец ...
20
0
 
3
 
! Отговори
даа преди 5 години
И Мемерето са у играта
19
2
 
20
 
! Отговори
БОрисов е Престъпник преди 5 години
какъв престъпник е сиромаха Пелов.БОрисов е престъпник нагъл.Ограбва десетки милиарди от народа за нагло рпестъпни корупционни обекти неносещи никакви доходи на народа.НАглеца на власт Борисов ограби хиляди милиони от Народа БЪлгарски за корупционни камери и скенери инсталирани за трайно нелечимо увреждане на всички БЪлгарски деца в ясли,градини и училища..до милион години интерполирани НАКАЗАНИЯ ЗА БОрисов и ЦВетанов.
18
0
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Агенти у нас няма,имаме си в изобилие обикновени подлеци, власт и престъпници са от едната страна на барикадата.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждал съм агенти (не ми стана ясно само дали на външно или на военна информация), които се търкалят пияни като кyчета и да разказват случки с елементи от зад Черно море. И то... агенти... а не просто сътрудници и информатори. Общо взето, мрежата от агенти е в окаяно състояние. А тези хора, за да са там, значи им дават заплати. Значи им дават заплати, без дори и те да знаят какво правят там. Най-ниско ниво дилетанти.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрата беше протектор на *** в Ботевград. А това, че е пеел на МВР е отделен въпрос. Пелов си отиде, но не се даде безбой!!! Евала!!
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че е информатор как иначе щеше да е на свобода ако не снасяше срещу дружките си. Общоизвестна практика е след като бъдат заловени на престъпниците да им бъде предлагано да стават прокурорски свидетели срещу намаляване/отпадане/лека присъда, а те здраво снасят за дружките си. Като хванат другите пак така и се получава един затворен кръг в който милицията уж върши работа, а всъщност и вълка сит и агнето цяло. Така е в корумпирания *** България, а най-лошото че всичко това е известно.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неоспорим факт е,че няма престъпление без участието на бивш,настоящ,или бъдещ полицай.Което какво означава?Седемдесет хиляди щатни бандити дремят на държавна хранилка, а нещатните един господ ги знае,но със сигурност са поне три пъти повече.Като цялата тази ченгесарска тъпунгерщина струва над два милиарда лева годишно,само преки разходи,а щетите нанесени от престъпното им действие,или бездействие,никой не може да им хване края.А резултат няма.Освен лъжливата им и фалшива статистика.
13
1
 
25
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Румен Петков-този не беше ли онзи ***,който преди време казваше,че в Дупница няма мафия?
12
6
 
20
 
! Отговори
TPE3BEH преди 5 години
Пикаещия във фонтани бърка агент и информатор. Опитва се да клати правителството но няма да му се получи. Бита карта е вече от много време.
11
7
 
19
 
! Отговори
Е мека преди 5 години
Ей Шадраван,не беше ли незаконно да се огласят настоящи сътрудници на МВР, па макар и посмъртно?
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТака ли?То именно заради тази шуробажанащина и "колегиалност",се прикриват престъпления и страдат хора.Явно някои се дразнят,че е казал истината.
9
6
 
14
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
И "пикаещата ЗАПАЛКА" е агент, но на него "не му държи" да застане очи в очи с престъпник като Пелов. Румбата само знае да плямпа по медиите!
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре,че са го гръмнали този доносник,щото полицията се превърна в защитник на мафията и човек не може да разбере,кое е зло и кое добро.Понякога хора от силовите структори са самите бандити.
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРОЗНО Е ДА ГОВОРИ ПО ТОЯ НАЧИН ЗА КОЛЕГИ.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е хитро, обявяваш умрял престъпник за служител на МВР, така излиза, че полицаите са си свършили работата..