Русия и Китай – с общ проект за икономическо партньорство

Владимир Путин: Каня страните от ШОС и БРИКС
Обновена: 10 юни 2018 10:35 | 10 юни 2018 10:30, Анисия Иванова
75
Русия и Китай – с общ проект за икономическо партньорство
Снимка: БТА

Русия и Китай работят върху проект за Евразийско икономическо партньорство, който ще бъде отворен за всички страни от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС). Това заяви в речта си на срещата на върха на ШОС руският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Проектът ще бъде отворен за всички страни от регионалната организация, каза Путин. "Възползвайки се от случай, каня представителите на вашите страни да участват в първата среща на ръководители на регионите от държавите членки на ШОС и във форума на малкия бизнес на ШОС и БРИКС, които ще се състоят в Русия", заяви руският президент.

В организацията БРИКС влизат Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка.

В речта си на форума в китайския град Циндао Путин каза, че развитието на икономическите връзки е важно направление в дейността на ШОС.

Набират обороти търговията и инвестициите, опростяваме достъпа до стоки и услуги, усъвършенстваме митническите регулации, премахваме излишните административни бариери, предприемаме общи проекти в енергетиката, транспорта и селското стопанство, посочи той.

Руският лидер говори и за необходимостта от подобряване на координацията при изпълнението на проекти по линия на Евразийския икономически съюз и китайската програма "Един пояс, един път".  (БТА)
 


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
13
 
! Отговори
До Факт преди 7 месеца
Препоръчвам ти да забравиш темата "Сибир". Обяснявам - Русия е страшна военна сила и китайците веднаж се опариха лошо при о-в Даманский. След това го получиха даром.
В момента Русия и Китай ще си поделят шелфа на Северния ледовит океан за сондажи за въглеводороди.Китайците това ги устройва много, а руснаците получават надежден съюзник срещу други попълзновения.Много мои хора бяха в Китай и са единодушни - отношението на хората към Русия е възторжено.Някакви хайвани мислят, че там гладуват!Смях!
66
0
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 7 месеца
До Анонимен 59: Русия суровинен придатък на Китай? Да, основният износ е на суровини, но Русия строи в Китай ядрени реактори, изнася изделия на металургичната промишленост и машини и този износ се увеличава. В нашите медии малко се пише и говори за това.
65
3
 
2
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
В Китай е бъдещето,в икономически план нямат никакъв проблем да го постигнат.Но не всичко е икономика!САЩ имат военен потенциал да смачкат Китай и да го направят свой промишлен придатък,който им работи за жълти стотинки.И щяха да го направят,ако не беше Русия,която пази Китай дори без да го иска.Китай от своя страна е заинтересован Русия да оцелее,но пък да не стане прекалено силна,щото Сибир е лакома хапка.
Изобщо очертава се опасен "любовен" триъгълник САЩ-Русия-Китай.
64
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 58 - 2 преди 7 месеца
..хора, празнично облечени, тълпи японци с фотоапарати, мило отношение към нас, дето ги предадохме! Бойко, видях го в ютуб, беше жалък, хленчещ, молещ пощада, идеше ми да се пукна от срам! Не били най-богатите в света! Ама нямат държавен дълг от $20000
млрд, като най-богатите, в които 45-50 млн живеят под границите на бедността!
63
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 58 преди 7 месеца
Ти и аз сме в този форум две воюващи страни. Войната започна на вчерашния ден преди 95 години - на 9 юни 1923 г! И продължава! Ние с теб сме от двете страни на барикадата! Стане ли напечено, не чакай милост! Думата "кочина", казана за Русия ти изяде главата! Преди малко гледах снимки на мое момиче от екскурзията му до Москва, преди два дни приятел се върна от Санкт Петербург. Също и моя близка. Кочина е твоята столица, там е чисто, никога не си виждал такава чистота! Цветя, цъфнал люляк, хора,
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Посещението на Бойко да моли руснаците буквално да ги моли за една шепа газ на наши разноски и да върнат старите цени за строеж на АЕЦ Белене беше върха на унижението. Русия просто и явно си каза, че въобще не я интересуват някакви нередовни, нерешителни западни държавици, които са плюмка в интересите ѝ. В света се строят 32 реактора в чужди държави от тях Русия строи 28. Ние им се смяхме, бихме се в гърдите, а сега отидохме да ги молим. Отпишете НИ!
61
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България е една прашинка от територията на Русия няма никакви природни богатства и въпреки това българите са по богати от руснаците и щяха да са още по богати ако не ни управляват по руския метод с бащица и олигарси които закон не ги хваща!
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен
Интересно, а где България?
59
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия може да бъде само суровинен придатък на китай. Нищо повече.
58
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма по смешна държава от руската кочина, това не в държава а пародия!
Притежават 1/6 от територията на света, притежават природни ресурси за които не може и да си помисли която и да е друга страна- нефт, злато, диаманти, алуминий!
Въпреки това, вместо руснаците да са най богатите на света, те са най бедните в Европа, позволяват на една шайка от КГБ и олигарси начело с пу тя да ги ограбват и изнасят парите на запад!
Смях, не държава а пародия! Сега китайците ще ги смучат.
57
1
 
4
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 7 месеца
Те и сега имат три пъти повече хора от Запада, защо не са завладели света?

Еми мога да ти кажа, че китайците са разпространени по целия свят. Всеки поне веднъж в живота си е ял китайска, чувал е за милиардното китайско население. Всичко е въпрос на време! Ако искате го приемете, но това са факти. На земята ще останат само фекални елементи и те ще я управляват.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
който има, човешки ресурс ще бъде водеща икономическа сила
————

Те и сега имат три пъти повече хора от Запада, защо не са завладели света?
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нито Китай, нито Индия могат да бъдат заплаха.
Просто имат прекалено много народ, който не могат да изхранвт.
А не могат да вдигнат стандарта само на една малка част.

И после - какво са Китай и Индия?
10-те% свръхбогати или останалите 900 милиона клошари, които живеят ден за ден?
54
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Започнах да изпитвам носталгия по СИВ,оооооооох,бяхме 25-27 място в света по развитие и с високоразвита наука,селско стопанство,а не колония.Само ще го сънуваме това минало.
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези писания за Италия са от хора само копащи картофа на село.Който е ходил в Италия знае какво е! 350 милиарда евро само от туризъм. А държавния дълг е основно към местни банки и фирми. Така че Италия не я мислете. 1,8 трилион БВП и расте. От своя страна на Русия от 2,1 се сви до 1,25 трилиона за 5 г. Италия е прекрасна държава , в която ще избият хората да посещават. Всичко друго е русофилска злоба. На русоилите предлагам да идат малко да разгледат какво е в Западна Европа.
52
3
 
7
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 7 месеца
Истината е че който има, човешки ресурс ще бъде водеща икономическа сила. Според авторитетно научно списание до 2050 г. не само Китай ще е единствената страна заминала САЩ по сила на икономиката, а това ще направи и Индия. Всичко се свежда до човешки ресурс. Русия няма да има кой да им копа природните богатства и това ще вършат малки човечета с дръпнати очички!
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е най после Русия си намери местото в Азия .
50
5
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 7 месеца
Китай ще залее европа с евтина стока,тия джен дъри ги смятай умрели!
——————

А кво ше стане ако точно като се засили да ни залива и му шибнеме едни 300% мита?

Дали ше си завре ширпотребата УГЗ?
49
1
 
8
 
! Отговори
до 47 преди 7 месеца
Отговорът е ДА, ДА, ДА
48
3
 
4
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 7 месеца
Да си чувал за конкурентносплсобна икономика?

Чул не дочул, разбрал не до разбрал?
Айде ърррр у левооо да копаш картофите.
Всичко спец по всичко!
Неам нерви да се занимавам с тролове, които още "разсъжават" върху сътворението на зелената мухоморка!