Русия и Китай – с общ проект за икономическо партньорство

Владимир Путин: Каня страните от ШОС и БРИКС
Обновена: 10 юни 2018 10:35 | 10 юни 2018 10:30, Анисия Иванова
75
Русия и Китай – с общ проект за икономическо партньорство
Снимка: БТА

Русия и Китай работят върху проект за Евразийско икономическо партньорство, който ще бъде отворен за всички страни от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС). Това заяви в речта си на срещата на върха на ШОС руският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Проектът ще бъде отворен за всички страни от регионалната организация, каза Путин. "Възползвайки се от случай, каня представителите на вашите страни да участват в първата среща на ръководители на регионите от държавите членки на ШОС и във форума на малкия бизнес на ШОС и БРИКС, които ще се състоят в Русия", заяви руският президент.

В организацията БРИКС влизат Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка.

В речта си на форума в китайския град Циндао Путин каза, че развитието на икономическите връзки е важно направление в дейността на ШОС.

Набират обороти търговията и инвестициите, опростяваме достъпа до стоки и услуги, усъвършенстваме митническите регулации, премахваме излишните административни бариери, предприемаме общи проекти в енергетиката, транспорта и селското стопанство, посочи той.

Руският лидер говори и за необходимостта от подобряване на координацията при изпълнението на проекти по линия на Евразийския икономически съюз и китайската програма "Един пояс, един път".  (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
15
 
6
 
! Отговори
истина преди 5 години
Може ли да се вярва на Путин?отговорът е НЕ И НЕ И НЕ
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА Ама преди това трябва да я хвенеш .Срещал ли си мечка ?
44
4
 
9
 
! Отговори
До ,,Еднозъб манган& преди 5 години
Ромбе,ако Русия почне да дава ресурси на Китай,с твоя *** съюз лафинито! Да си чувал за конкурентносплсобна икономика? Напротив,Китай ще залее европа с евтина стока,тия джен дъри ги смятай умрели!
43
4
 
12
 
! Отговори
Каква гавра! преди 5 години
Бойко Борисов спря АЕЦ "Белене" - а скоро ще се труди в Белене, лагера бъдещ за нашийо елит!
42
3
 
17
 
! Отговори
Поплювков преди 5 години
Така ще бъде,докато има такива късогледи политици като Росинда Плювналиева,забременена от американска крава! Е такива и като Б.Б.отказал Южен поток да ги онодиш,ще им е малко!!!
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32 Пидарок, запомни, моя страна называется Русия
40
11
 
8
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Китай ще прегази Русия като товарен влак буболечка! На развиващият се Китай единствено което му трябва са природните ресурси на Русия!И когато вече стане късно Русия ще лопа на портите на ЕС, но никой няма да и отвори! Защото никой не желае аутцайдерите и икономическите ***! Китай ще изтърсва Русия, като брашнян чувал!
39
5
 
4
 
! Отговори
Как може??? преди 5 години
Как така Русия ще загърби Европа? Нали и тя е уж европейска? Както винаги руснаците ни предават и изоставят! За сетен път се убеждавам в двойнствения стандарт във външната политика рашите!
38
12
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Не виждам нищо по-различно от общите приказки, които се говорят по срещите на ЕС. Единствената разлика е, че е много по-приятно да се мотаеш без виза из Испания, Португалия, Чехия или Австрия, заобиколен от бели хора, отколкото в разни хиндустански, китайски или руски кочини на края на света.Руснаците ще постигнат това, че ще се омешат окончателно с цветнокожите. Няма как да събереш с 20 пъти повече тъмни, отколкото светли, и да си запазиш етноса.
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На изток опростяват търговията и премахват бариерите, на запад в Г-7 се карат и започват търговска война.
36
3
 
17
 
! Отговори
az преди 5 години
Мда, почнаха да им теглят по една майна на запада. Писна им явно на хората.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Знаеш ли, това за СТЪКМЕНИТЕ СТАТИСТИКИ по разни "показатели" на БВП........това ВЕЧЕ НА ВСИЧСИ Е ЯСНО, ЧЕ СА ПЪЛНА ФАЛШИФИКАЦИЯ! Италия има дълг от 150% от БВП......значи не работи, а ХАРЧИ НЕНАПЕЧАТАНИ ПАРИ!!! За това някои ходят в затвор! ТАКА Е СЪС ВСИЧКИ уж-развити страни от Г7!!!!!!! ТЕ НЯМАТ НИЩО! Може би само Германия! Всички останали са се прилепили.......да не говорим че най-големия длъжник са конярите! Другите работят и си заработват парите, а тия само печатат хартии
34
6
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Италия има дълг почти 200 процента от БВП. СМЕШКИТЕ СИ ПОКАЗВАЙ НА МЕСТНИЯ ПРАЙД.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28Прав си, че се говори отдавна за този нов ред! Но и пък Римската империя се разпада не за 1 година! Просто всички предпоставки са на лице още преди 40 години, но сега нещата вече СТАВАТ НАПЪЛНО ЯСНИ! А колкото до мизерстването...ха-ха...такова СЕГА ВЕЧЕ ще бъде в еуропката!С тия бежанци, които не искат да работят вече трето поколение и само просят помощи.....да не говорим за този "икономически гигант" като България, която вече 30 години ВЪРВИ КЪМ "светлото еуропско бъдеще"..ха-ха
32
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Ако ще Рашка да е на 5 планети, пак има по слаба икономика от тази на Италия.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 20Които продават на кого ?
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Абе........вие няма ли най-сетне да научите географията!!! ЧЕ КЪДЕ Е РУСИЯ БЕ? Ако в еуропката има само един часови пояс, то в Азия СА ВСИЧКИТЕ ОСТАНАЛИ 10!!!! ТОВА Е ЕВРО-АЗИАТСКА СТРАНА!!! Що за неграмотници!??
29
1
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
До ИнформбюроАми да, в изолация са с половината свят и най-бързо развиващите се и перспективни пазари, притежаващи колосални природни богатства...
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов ред го чакам толкова години. Разни такива си правят пиар а едни неграмотни подскачат. Ама същите си натискат...в Европа. Не им се ходи да мизерстват и да живеят като скотове в някакви измислени сили. И 100000000 статии да качвате за Путин , руснака няма да забогатее. Само ще се увеличат милиардерите в Русия. Днес.бг вие сте пълен руски сайт.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Е и какво от това? Но ако под "оборот" разбираш това, че китайската стока залива цяла кравария............не те съветвам да наричаш това "партньорство"!!! Никога и никъде оборота не е спрял възможността да се започне война, па макар и само търговска!