Русия и Китай – с общ проект за икономическо партньорство

Владимир Путин: Каня страните от ШОС и БРИКС
Обновена: 10 юни 2018 10:35 | 10 юни 2018 10:30, Анисия Иванова
75
Русия и Китай – с общ проект за икономическо партньорство
Снимка: БТА

Русия и Китай работят върху проект за Евразийско икономическо партньорство, който ще бъде отворен за всички страни от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС). Това заяви в речта си на срещата на върха на ШОС руският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Проектът ще бъде отворен за всички страни от регионалната организация, каза Путин. "Възползвайки се от случай, каня представителите на вашите страни да участват в първата среща на ръководители на регионите от държавите членки на ШОС и във форума на малкия бизнес на ШОС и БРИКС, които ще се състоят в Русия", заяви руският президент.

В организацията БРИКС влизат Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка.

В речта си на форума в китайския град Циндао Путин каза, че развитието на икономическите връзки е важно направление в дейността на ШОС.

Набират обороти търговията и инвестициите, опростяваме достъпа до стоки и услуги, усъвършенстваме митническите регулации, премахваме излишните административни бариери, предприемаме общи проекти в енергетиката, транспорта и селското стопанство, посочи той.

Руският лидер говори и за необходимостта от подобряване на координацията при изпълнението на проекти по линия на Евразийския икономически съюз и китайската програма "Един пояс, един път".  (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро гледах репортаж за северно корейци работещи по света , за да изхранват Прасчо и Далечния изток е в силен подем точно заради китайските пари които се наливат в руските градове по крайбрежието
5
16
 
12
 
! Отговори
Интересно... преди 5 години
Наблюдавам много интересен феномен!Едни и същи хора защитават, струва ми се, противоположни принципи:- от една страна, пледират за ценностите на християнството и на бялата раса; настроени са силно негативно към роми, африканци, азиатци...- от друга страна, пламенно защитават съюзи между Индия, Южна Африка, Китай... и яростно се стремят да навредят на съюзите между европейските и северноамериканските страни.Много интересно противоречие...
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Керванът си върви и както беше казал един щатянски пресиздент "САЩ няма да фалира никога, защото може да напечата колкото си иска долари".Макар, че нещата отиват на зле. Но това не е повод за радост. Никой не иска да стои гладен.
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах ги нещастниците на G-7 пьлен цирк клоуни
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 1944 г. икономическата система на Света така е направена, че всички са роби на САЩ. И Русия трупа резерв в долари, и Китай. Китай и Русия купуват като луди щатянски държавни ценни книжа. Т. е. финансират САЩ. Всички там алабализми и думи не ме интересуват. По делата им ще ги познаете.
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучетата си лаят мечокьт си вьрви