Срещата Тръмп-Ким струва на Сингапур 15 млн. долара

Премиерът Ли Сян Лун: Това е цена, която сме готови да платим
Обновена: 10 юни 2018 14:03 | 10 юни 2018 14:00, Анисия Иванова
20
Срещата Тръмп-Ким струва на Сингапур 15 млн. долара
Снимка: БТА

Срещата на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун ще струва около 20 милиона сингапурски долара (15 милиона щатски), заяви премиерът на Сингапур Ли Сян Лун. "Това е цена, която сме готови да платим", заяви той, предаде ДПА. Агенцията цитира вестник "Стрейт таймс".

Около половината от тези разходи са за мерките за сигурност и те ще бъдат изцяло поети от сингапурските власти, каза Ли подчерта, че това е приносът на страната към международното събитие, което е и в неин интерес.
Премиерът каза това в отговор на репортерски въпроси, зададени му в Международния пресцентър, където приблизително 2000 чуждестранни журналисти ще отразяват срещата на върха.

Още по темата

В навечерието на разговорите между двамата лидери, които са във вторник, сингапурските власти извършиха сериозна подготовка.

Целта на срещата, която ще е първата между действащ американски президент и севернокорейски лидер, е да се постигне споразумение за денуклеаризация на Корейския полуостров, в замяна на което да бъдат облекчени дипломатическите и икономически санкции срещу Пхенян. Последните дни обаче Тръмп даде да се разбере, че гледа на разговорите си с Ки като на опознавателни и не конкретизира очакванията си от преговорите.

Сингапурският премиер изтъкна, че е важно срещата да се състои, както е планирано, и отбеляза, че тя има потенциала да зададе нова посока на събитията на Корейския полуостров по начин, който да е "благоприятен за сигурността и стабилността в региона".

Той отбеляза също, че решението срещата да е в Сингапур е показателно за приятелските отношения на страната му с двете страни. "Това ни дава публичност", каза Ли. "Фактът, че сме избрани за място на срещата - ние не сме молили за това - по някакъв начин говори за отношенията на Сингапур със САЩ и Северна Корея."

Освен със сериозни мерки за сигурност Сингапур посреща двамата лидери и с цветя, поставени символично в дулата на оръдия. Днес в около 60 оръдия, останали от колониалната епоха по бреговете на на остров Сентоса, където ще се водят разговорите, бяха поставени букети от лилиуми, гербери и маслинови клонки.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Знай преди 5 години
До Анонимен-2 На куково лято!
17
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Adolf Eichmann няма значение каква част владеели. И китайците, и корейците са яли попарата на японците. Ако не беше СССР, японците още щяха да владеят Китай. Да не говорим, че Япония е първа икономика в Азия. Супер развита и технологична държава с доста прилична армия за демилитализирана държава. Превъзхождат Китай във всяко едно отношение.
16
0
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До Adolf EichmannЯпонците създават нови технологии китай само краде от другаде.Който има глава да мисли и да си купи грейт уол.
15
1
 
4
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
13. Незнайко, здравей отново - та викаш Японците са владели Китай А? Каква част от Китай са владели и какъв процент от държавата? Я чукни в чичко Гугъл твоя учител и се върни тук да рапортуваш откритията :)))
14
1
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Сега му е майката Ким да отвлече перуката в КНДР и там ...кажи-признай...кажи-признай....
13
1
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименКъв китайски бе японците са владееели китай корея и тн.Японците са много по-развити от Китай.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Между другото и там се краде яко(който може обаче).Само с наркотиците е много сериозно.
11
2
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименКой китайски че те са различни диалекти а пиянският език никога те вече китайците са ги превзели рускини яко раждат дръпнати на тях вече китайският ще им трябва жълтурите гли подплескват яко!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Бегай да учиш китайски и руски и не се обеснявай много.
9
2
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Тъ.ите комунисти са наизлезли кат мухи на ла.но!Ким отиде до Австралия видя как живеят хората и вече неще и да чуе за умрелия камунизъм.Само тъ.ите партиици в Бу.аристан мечтая за Корекоми опашки за хляб а те да карат западни коли уредени от партията.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на срещата Ким ще арестува Тръмп и ще го предаде на правосъдието за изнасилване на актрисата Сторми Даниелс.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп ще моли Ким за пощада и дори ще му предложи пари ако Ким обещае да си унищожи ядрените ракети и да не унищожава краварника.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп и Ким ще се срещнат за да си обяват война с ядрени оръжия.
5
0
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
В Корея какво ли ще разберат от цялата работа,може би още един съботник за здравето на вожда ще им дойде добре.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп само може да лъсне обувките на Ким.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеха да се срещнат сред зеленината и свежестта на Слънчакa.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще ги стигнем Сингапурците ?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 млн долара е една нищожна сума, която може да дадете за да ви посети великият император Ким Чен Ун.