В Twitter - Тръмп се оттегли от общото комюнике на Г-7

Той обвини канадския премиер в непочтеност и нерешителност
Обновена: 10 юни 2018 08:38 | 10 юни 2018 08:30, Анисия Иванова
53
В Twitter - Тръмп се оттегли от общото комюнике на Г-7
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика смут, като заяви в Twitter, че оттегля одобрението си от комюникето след срещата на върха на Г-7 в Канада заради "фалшивите твърдения" на премиера Джъстин Трюдо на заключителната пресконференция, предаде Асошиейтед прес.

В два туита от борда на "Еър Форс 1" на път за Сингапур, точно когато Канада разпространи официалното комюнике на Г-7,

Още по темата

"Въз основа на фалшивите твърдения на Джъстин на неговата пресконференция и факта, че Канада налага масивни мита на нашите американски фермери, работници и компании, аз инструктирах нашите представители да не одобряват комюникето, тъй като ние обмисляме мита върху автомобилите, които наводняват американския пазар", написа президентът.

Последва нов туит, в който Тръмп обвини премиера на Канада Джъстин Трюдо, който се държал с него "толкова кротко и меко" по време на срещата на Г-7, само за да даде пресконференция след заминаването му и да каже, че американските мита са "доста оскърбителни" и че "няма да позволи да го тъпчат". "Много нечестно и слабо. Нашите мита са в отговор на неговите 270% върху млечните ни продукти", заяви Тръмп.

Последва ответен туит от кабинета на Трюдо, който заяви, че "премиерът не е казал на пресконференцията нищо, което да не е казвал и преди - и публично, и в частни разговори с президента", добавяйки, че Трюдо остава фокусиран върху постигнатото на срещата. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно! God bless the US!
47
4
 
9
 
! Отговори
-------- преди 5 години
Тръмп внесе смут и хаос сред либералното семейство на G-7.Меркел & Ко не знаят нито какво да кажат, нито как да реагират, а бяха свикнали да манипулират целия свят с безумните си дествия които налагаха.Наистина доставя удоволствие да наблюдаваш озадачените фи...зиономии на довчерашните така нарени "лидери" и неадекватната им реакция на всяко изявление на Тръмп. -)))))))
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Бай Дончо не обича педровците!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До JJIvanov браво: Каквото и да вземаш незабавно го смени или спри! Изплискал си легена напълно!
44
2
 
3
 
! Отговори
Fake news преди 5 години
До ЙовоКанадските правила за квотите и митата за млечни продукти е много по-стара. Ако я нямат, американските млечни продуктище залеят Канада, защото с САЩ има много дебело субсидиране на този сектор от държавата.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те разговорите с Путин защо мислите бяха? Ако Тръмп продължи да напада, Европа ще се коалира с Русия. Много плюят по европейските лидери някой ,но изобщо не са в час. Тръмп разчита на армията си основно. Уж Макрон поде за обща европейска армия ,но сега Меркел УЖ доразвива идеята. С това чудо ,Германия ще може да заобиколи забраната от ВСВ да поддържа силна армия. А немеца с това производство може да направи чудеса за норматив.Франция-Германия разработват нов самолет последно поколение.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая САЩ ще се окажат много по-изолирани от Русия!!!!
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп ще се скара с всичките си съюзници, накрая САЩ ще останат сами, което ще задълбочи кризата там!!
40
1
 
3
 
! Отговори
Йово преди 5 години
''Нашите мита са в отговор на неговите 270% върху млечните ни продукти". Тези мита бяха наложени още по време на Обама но про-правителствените медии като CNN и FOX News не го тръбяха много и сега американеца си мисли че Тръмп е виновен.
39
1
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 5 години
пий си хапчетата бе човек
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като свърши експлоатацията на други държава почнаха та си таковат таковото.
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Там вината не я търсете извън страната. То проблемите са си тук. Ама кой да помисли."Нъц. Те тия от Евроропата като че ли не знаят какво става с фондовете. От опит просто. Но умишлено си затварят очите, защото такава е сделката. Нашите "усвояват" на воля /тип "Боко"/, а като кихнат брюкселаците - пинчерите почват да лаят /тип "Подплювналиев"/.Така че докато Евроропата не глътне вода, не очаквайте нещо да се промени драстично.
36
9
 
6
 
! Отговори
JJIvanov браво преди 5 години
Тръмп е длъжен да забрани вноса на всички нови автомобили с инсталирани тежко вредни бели радиоактивни скенери вместо доказано безвредни традиционни фарове.Уврежданията от включени бели радиоактивни скенери денем и нощем са жестоки.Готви се ликвидация на човешката цивилизация временно развъдена с цел укрепване на биосферата.НАгли наркомани на власт вклв Брюксел принудиха стотици милиони водачи на МПС д аувреждат текжо и завинаги земята вс включени фарове денем ..
35
1
 
2
 
! Отговори
РоссияСЛубов преди 5 години
Ха Ха Ха Каква ирония!
34
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп си мисли, че само той може да бие мита. И като му го нахакат обратно реве като ощипана мома. Забавлението продължава! :)
33
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да заплашваш и обиждаш Трюдо и да хвалиш Ким означава, че американският президент е ку-ку. Сега ще се скара жестоко и с Ким. Накрая ще е скарал САЩ с всички.
32
6
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тръмп прилича на наще патриоти ***...инфантилни приказки и заплахи издаващи комплекси и сексуална неориентираност...
31
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към края си Римската империя е опитвала чрез неадекватни императори като Тръм да спаси положението. Но е загинала, защото вече е била по-слаба от враговете си. САЩ рязко тръгна надолу с безумната битка за надмощие. Когато реално управляваше света, на САЩ никакви мита не й пречеха. Сега всичко им пречи и няма връщане. Вече официално Тръмп предаде Европа на Евразийския дует - Русия - Китай.
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп го надърмони право в дълбокото гърло на еврохомосексуалистите до сливиците.
29
2
 
1
 
! Отговори
мат преди 5 години
не играя шах