6 упражнения, с които се отслабва най-бързо

Всички кардио тренировки са подходящи за отслабване
11 юни 2018 08:20, Михаела Лазарова
22
6 упражнения, с които се отслабва най-бързо
Снимка: pixabay

Когато се упражнявате по няколко пъти в седмицата, за да отслабнете, искате максимума от рутината си за минимум време. В забързаното ежедневие не всеки има време за продължителни тренировки по 2 часа във фитнес залата. Въпреки това мечтаното тяло продължава да е преследвана цел.

Как да отслабнете по-бързо? Кои са най-подходящите упражнения за целта, които изискват изгаряне на повече калории за по-малко време?

Кардио

Всички кардио тренировки са подходящи за отслабване, тъй като предизвикват ускоряване на пулса. А щом е налице забързан пулс, метаболизмът също се ускорява. По този начин тялото бива стимулирано да разгражда мазнини, за да осигури повече енергия за изпълняване на упражненията.

Вдигане на тежести 

Органите, сърцето и мускулатурата се нуждаят от „гориво“, за да работят. Вдигането на тежести увеличава мускулната маса, а големият мускул изисква повече енергия, за да работи. Енергията идва като се разграждат повече калории. Колкото по-голям и развит е мускулът, толкова повече калории са му необходими, за да извършва работа. Дори в момента да не се упражнявате, развитата мускулатура изгаря калории.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм 50 годишен, оцелял от химиотерапия, която убива 80% от пациентите. 130 килограма съм. Питам експертите, колко калории ще изгоря за 150 километов дневен велопреход при средна скорост около 20 - 21 километра в час? Терена е сравнително равен - денивелациите са в рамките на 100 метра. Обикаля се един и същ маршрут. Отговора е *** - над 10 000ккал за ден. Без да съм във върхова фитнес форма. 10 ккал горят хората на ден при лека работа в арктически условия.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само секс!
18
1
 
1
 
! Отговори
Св преди 5 години
Не съм се интересувал наистина, но това наистина звучи доста сериозно. Ще те разбере човек, който тренира или изразходва енергия и знае какво изтощение е да изразходва дори и половината от тези калории, но това наистина е за супер тренирани хора.
17
4
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
16 Св, да прав си - 10 000 ккал бяха описани като някакъв максимум за изключително тежки алпийски преходи в студено време, които обикновен човек не може да направи, само най-активните спортисти. Просто го дадох като пример за това, че не бива да се абсолютизират простите правила, с които ни залива Интеренет, защото нещата реално са доста по-сложни.
16
0
 
8
 
! Отговори
Св до Кинг преди 5 години
И за това си прав. Думата диета за здрав човек поне според мен е супер неправилна. Или поне този вид диети със срок (примерно лунната, 90 дневната ... преди летния сезон). Храненето и движението е начин на живот. Аз поне минавам 13-15 км на ден средно и се чувствам добре. Проблема са ми само скъсаните обувки ... Но пък нямам кола така че компенсирам от гуми :) .
15
0
 
5
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
Дори бих казал обратното - не си бройте калориите! Ако е до прости съвети - яжте само полезни храни в умерено количестно, но без да изпадате във водещи до депресия сметки колко клаории има салатата. Сцепвайте се от движение - ходете пеша, не ползвайте асансьор, поне 3-4 пъти седмично тежки интервални тренировки, събота и неделя по цял ден любимия спорт навън. И това трябва да е начин на живот, а не "само да издържа до края тази гадна диета...". Отслабването е процес доживот, а не еднократен акт.
14
0
 
2
 
! Отговори
Св до King преди 5 години
Точно така е. Калориите след 6000 започват да се горят от мастните запаси. Но аз знам че това е в някакво пиково натоварване. Не зная как може да се горят 10000 ккал, при условие че една тренировка натоварена е около 900 кал. Дори да направи 2 на ден и после още нещо за 1000-2000 изтощението е тотално. Но е възможно, щом казваш. Аз след бързо ходене (2 часа средно - 13-14 км), после не мога да се възстановя 2 часа ... А са само 300-400 ккал. изхарчени. Просто приемането е по-лесно :).
13
0
 
4
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
14, повтаряш клишета. Не и мисли, че си първият, осъзнал концепцията за калориен баланс. Но нещата са по-сложни и и тези правила в стил списание "Аз жената" просто не работят. Примерно - термичен ефект на храните. Втори пример - генетика на конкретния индивид (всички познаваме по няколко слаби човека, котио не спират да се тъпчат, нали?). Трети пример - това, което написах по-долу. И така нататък. Нещата са безкрайно по-сложни от "бройте си калориите".
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ако искаш цял ден бягай, приемаш ли повече калории от нужните ти няма да има ефект. Бройте си калориите. Кратко и ясно. Всеки който се заниамва с фитнес го знае.
11
1
 
3
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
Днес широко е възприето вярването, че диетата е значително по-важния компонент за отслабването от спорта. И как няма да бъде така - при час дневно три пъти седмично и остраналото време от колата на компютъра и обратно, е нормално хората да загубят вяра в спорта :D Истината е, че се движим прекалено, прекалено малко. От друга страна, джънковете и калорийните бомби са токлова близо до нас, че органичаването на храненето е наистина задължително. Така е. Но, моля, не пренебрегвайте движението!
10
1
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
От една страна съм съгласен, че това е пиково натоварване, което на следващия ден не можеш да повториш, но от друга страна при тежко натоварване, ти и не можеш да ядеш много, повярвай ми - гади ти се от изтощение. При нормални спортни натоварвания съм напълно съгласен - човек ако потренира днес геройски за час и после като изяде две парчета торта, като калориен баланс ги изравнява. Но при всички положение, само по себе си, твърдението че не можем да изгорим това, което можем да поемем,не е вярно
9
0
 
0
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
5, не си прав. Ти си представяш, че всичко, което можеш да изядеш се усвоява, но не е така - храносмилателната система си има капацитет, който не може да надхвърли, независимо колко калории поемеш. Спомням си, че в "Планините отблизо", изданието от 2016-та, беше написано, че за дан изключително тежък преход можеш да изгориш до 10 000 ккал, докато максимално усвоените можеха да са примерно 6 000 (ако не се лъжа).
8
0
 
2
 
! Отговори
Св преди 5 години
Никъде не съм казвал колко ползваме от капацитета на мозъка. Казвам колко харчи. Аз знам за 25% при натоварени мисловни процеси. В режим на сън и почивка може да е 10% но и аз мисля че си го ползваме на 90-100 %. Природата не търпи излишни неща, и няма да ни даде мозък, дето ще ползваме само 10%. Не съм казал и че не трябва да се тренира. Прав си колкото по - големи и дейни мускули-повече харчат, но не е достатъчно да изядеш 5000 ккал и да изхарчиш 2500 - 3000 (което е пълно изтощение за ден)
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста хора слабеят по принуда... С тея заплати, или липсата на такива...
6
0
 
6
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
До СвМозъка харчи не повече от 5-10% от енергията. Спрете да вярвате в митове и легенди. Другата разпространена глупост е че сме използвали само 10% от капацитета му. Всъщност използваме 90-100%. Четете повече и не повтаряйте лъжите като папагали.Другото е наполовина вярно. Калорийния дефицит е основния фактор, за отслабване, но 1кг. мускули консумира много повече енергия, от 1кг. мазнини. Следователно при еднакви килограми, един мускулест човек има нужда от много повече калории от един дебел
5
0
 
14
 
! Отговори
Св преди 5 години
Съгласен съм с 2. В крайна сметка, никой не може да изгори толкова килокалории, колкото може да изяде. Така е направен светът. Ако харчехме повече и лесно килокалории, трябваше по цял ден само да ядем, за да съществуваме, дори и когато се е ловувало за някаква храна. Освен това мозъка се е развил достатъчно така, че гори и 1/4 от поетата енергия. Пълна дама вчера пред мен на алеята ходеше за отслабване и чоплеше семки. Сигурен съм че една семка има повече калории от 10 крачки. ...
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
упражнение 1 - цял ден копане с мотика.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отслабва се с достигане на калориен дефицит. Упражненията са чудесно нещо, за поддържане на тялото стегнато, за укрепване на мускулатурата, сърдечно-съдовата система и изобщо за здравословен живот като цяло. Отслабване обаче, се постига с режим на хранене, ако се тъпчете като *** с ***, колкото и да тренирате, все ще се чудите що не се получава.
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С упражнения не се отслабва!Отслабва се с глад...
1
0
 
21
 
! Отговори
предложение преди 5 години
достатъчно е едно упражнение : всеки ден - с мотиката на полето !