6 упражнения, с които се отслабва най-бързо

Всички кардио тренировки са подходящи за отслабване
11 юни 2018 08:20, Михаела Лазарова
22
6 упражнения, с които се отслабва най-бързо
Снимка: pixabay

Когато се упражнявате по няколко пъти в седмицата, за да отслабнете, искате максимума от рутината си за минимум време. В забързаното ежедневие не всеки има време за продължителни тренировки по 2 часа във фитнес залата. Въпреки това мечтаното тяло продължава да е преследвана цел.

Как да отслабнете по-бързо? Кои са най-подходящите упражнения за целта, които изискват изгаряне на повече калории за по-малко време?

Кардио

Всички кардио тренировки са подходящи за отслабване, тъй като предизвикват ускоряване на пулса. А щом е налице забързан пулс, метаболизмът също се ускорява. По този начин тялото бива стимулирано да разгражда мазнини, за да осигури повече енергия за изпълняване на упражненията.

Вдигане на тежести 

Органите, сърцето и мускулатурата се нуждаят от „гориво“, за да работят. Вдигането на тежести увеличава мускулната маса, а големият мускул изисква повече енергия, за да работи. Енергията идва като се разграждат повече калории. Колкото по-голям и развит е мускулът, толкова повече калории са му необходими, за да извършва работа. Дори в момента да не се упражнявате, развитата мускулатура изгаря калории.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари