Разминаването между САЩ и Европа ще продължава

Тръмп има последователна политика, коментира експерт
Обновена: 12 юни 2018 07:09 | 11 юни 2018 22:38,
21

Лидерите на най-развитите страни в света не успяха да се противопоставят успешно на американския президент Доналд Тръмп на срещата си в Канада. В края на преговорите те подписаха компромисен текст за търговията, който обаче не урежда конфликта с митата между САЩ и шестте им партньори.

След като напусна срещата по-рано под претекст, че трябва да се подготви за срещата си с Ким Чен Ун в Сингапур, американският президент оттегли подписа на страната под документа, като обвини канадския премиер Трюдо за действията му и ги определи като нерешителни и лъжливи.

Според експерта по международна сигурност Димитър Гърдев държанието на Тръмп говори за една тенденция.

"Имаше едно разминаване между исканията на европейските държави и САЩ. Това разминаване ще продължи и в бъдеще. Решенията за оттеглянето на Щатите от Парижкото споразумение, ядреното споразумение с Иран, преместването на посолството в Ерусалим и много други не са взети под емоционално влияние", категоричен е Гърдев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му взетите от Тръмп резки промени са част от неговите предизборни обещания, от които той не се отказва, а точно обратното - следва неизменно.

"Тръмп има последователна политика. Той излиза от международните споразумения, защото му пречат. Организацията Г-7 също го ограничава. Налагането на всички онези мита и нетарифни ограничения, са част от един доминантен и еднополюсен свят. Това е американски протекционизъм", обяви анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че реално след промените компаниите, които са решили да плащат данъците си в САЩ, са се увеличили с 20% и независимо високите мита американският пазар ще остане силно атрактивен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
USA преди 5 години
САЩ искат честна търговия, нищо повече. Имат търговски дефицити в размер на 800 милиарда долара. Това не може да продължава повече. Плюскането свърши!
8
0
 
4
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Га ручахте кифтета не ритахте!Планът "Маршал"отдавна свърши трябва да се плаща!
7
2
 
7
 
! Отговори
Абуриген преди 5 години
Двата плячковнически лагера се нацакват.И двете страни са свикнали да гепят...
6
15
 
7
 
! Отговори
Русофоб, ром, гей преди 5 години
Имам много плюсове, оценяват не!Долу Русия и Путин!ДА живее САЩ и СОРОС!
5
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го тура на теб и измислената ти майка.Мислиш се за оригинален, но всъщност си много ***. Чак не мога да ти опиша колко си *** и досаден като муха.
4
8
 
22
 
! Отговори
Космически закон преди 5 години
Силна Русия = силна България
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е да се напивам всяка вечер с "Днес". Кой го е грижа САЩ или Русия(СССР).
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат стабилен пазар на работна ръка, здрав ред, икономика и добре охранявани граници и ще правят каквото им е изгодно.Европа е в политическа криза и произтичаща от това икономическа такава.Единственото което спасява Европа е все още живият свободен пазар.
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво ми дреме за САЩ и Европа, важното е Русия да е добре, ай наздраве с един боярищник