Ало измама за €600 000 няма! Имало голям удар, за много пари, но за какви?

Софиянка пътувала до Румъния с колата си, оставила пари за ало апаши
12 юни 2018 12:15, Анисия Иванова
20
Ало измама за €600 000 няма! Имало голям удар, за много пари, но за какви?
Снимка: архив Reuters

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова категорично заяви, че няма измама за 600 000 евро. Тя обясни, че има подобна измама, но не за такава сума.

"Няма случай с "ало" измама на стойност 600 000 лева или евро. Има "ало" измама, но не за тези пари", заяви тя.

Миналата седмица излезе информация за две крупни телефонни измами. В единия случай 76-годишен мъж дал 600 000 евро в рамките на половин година. По информация на "24 часа" той продавал имоти в Добричко, за да има пари, които да даде на измамниците.

Дядото бил измамен от мним "полицай" и бил принуждаван да обикаля улици в софийско село, и да оставя пари на различни места. Бандитите го уверявали, че парите му се пазят в сейф на ГДБОП.

Още по темата

Другата голяма ало измама е на жена, оставила 420 000 лв. от 2 до 6 юли на няколко места в столицата.

По думите на Арнаудова и в двата случая - схемата е била една и съща, двете измамени лица са били уверявани, че получават обаждане от полицията, за да помогнат финансово за ловене на измамници.

Тя съобщи за още една фрапираща измама: "Имаме случай на "ало" измамници, които са успели да мотивират жертвата си да занесе парите в Румъния".

Измамената жена е от София. Част от парите е оставила на територията на столицата, но последния път е трябвало да ги занесе до северната ни съседка и жената е пътувала дотам със собствен автомобил, за да остави парите.

Арнаудова отново призова, ако гражданите получат искане за пари по телефона, незабавно да затворят - това е телефонна измама.

"Хората незабавно да сигнализират на полицията, но не от същия телефон. Има случаи, когато възрастните звънят на тел. 112, но сигналът се прихваща от измамниците и отново разговарят с тях, и продължават да бъдат заблуждавани, че разговарят с полицията", обясни тя.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Полицай Фарфуй преди 7 месеца
Думичката "мним" обезсмисля кавичките на следващата думичка "полицай"...
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ALO IZMAMNIZITE SI SATRUDNICAT S NASTOYASHTI I BIVSHI.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ветово Горна Оряховица Павликени Русе всички знаят но си мълчат..
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
поне за благотворителност да си даваха парите тези заблудени баби богаташки... толкова бездомници има... а дано и в драгалевци и бояна да ги подкарат
12
0
 
3
 
! Отговори
до ха-ха 6 преди 7 месеца
Аз пък си мисля, че определено от полицията са търсели всички тези измамени - просто са използвали бакардитата за лице на схемата.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Невероятни новини от няколко гледни точки и едната от тях за процента по трансфера по преводите на такива суми от банка в банка не само за разплащанията обявени като лемит между лица-физически,юредически за да се получат от неизвестните ало измамници за да ги заловят самите тях и за туй тез суми трябва да бъдат метнати от балкони,пренасяни с оставания от място на място със собствен транспорт на набелязаните лица за услугата,че чак зад граница за да няма пречки при движението на незапознати лица.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Свърши времето на случайните обаждания. Вече звънят само на богати и възрастни хора с големи доходи. Никой не следи кой прави справки в НАП и на кого дава информацията. Имаше един период в който на баба ми звъняха поне по 1 път месечно, а вече повече от година няма нито едно обаждане. Измамниците вече събират информация за жертвите и атакуват само богати, като знаят всичко за тях и роднините им.
9
5
 
12
 
! Отговори
фффб преди 7 месеца
не мога да повярвам , 4е има такива глупави и богати софиянци!!
8
1
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 7 месеца
ами последното значи че и полицията е замесена щом звъниш на 112 и се обаждат измамниците ха ха
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Значи какво излиза, че си измисляте новини, тръбите ги 1 седмица, след това още 1 седмица обяснявате как не е точно така. Бг ***, няма кво да се каже повече... За стотинки на всичко са готови.
6
6
 
28
 
! Отговори
и сега като преди преди 7 месеца
Това се случва, защото българинът много обича да прави сговор с представители на властта и е готов да продаде и майка си и баща си, ако му кажат, че заедно ще ловят някого и ще го вкарат в затвора. Българинът обича да вкарва другите в затвора.
Някога са служили вярно на Партията и ДС, като са клеветили други хора, пращали са ги в Белене. Днес са готови да дават пари и да вкарат в затвора някой, когото даже не познават. Нищо не се променило за 30 години.
5
0
 
36
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Колко трябва да си ***, че да очакваш полицията да те потърси за нещо. Те не търсят тези дето трябва, камо ли да потърсят (и то за помощ) някой обикновен човечец :)
4
2
 
27
 
! Отговори
Жо преди 7 месеца
До Анонимен 1
Това означава, че ако ти затвориш телефона си, но този, с който си говорил не е затворил своя терефон, връзката не е прекъсната. Така, ако след това набереш 112, ще се свържеш пак със същите измамници и те с преправен глас ще те "свържат" с майьор Иванов от полиц;ията.
Затова трябва да се обадиш на 112 от друг телефон.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами тези които не разполагат с такива огромни средства
в което число влизам и аз какво ще даваме ако ни поискат.
2
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Означава, че се връзват към телефона ти и като набереш ти вдигат те :-)
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво означава това последното в статията??????????