Крал преди Световното: Зарежете хамбургерите!

Не можем без тях, но винаги с пържени картофи, казва Хазард
12 юни 2018 14:10, Екип на Dnes.bg
8
Крал преди Световното: Зарежете хамбургерите!
Снимка: Reuters

Белгийският крал Филип посъветва националите преди Световното в Русия да намалят хамбургерите. Кралят посети отбора в лагера му преди заминаването за Москва за участие в откриващия се в четвъртък шампионат.

Белгийският крал спазва строга, безглутенова диета и според мнозина се е вторачил прекалено в здравословното хранене.

Шегата му за сандвичите обаче не бе приета добре от футболистите като център-нападателят на “Арсенал” и на националите Еден Хазард му отговори, че хамбургерът е задължителен след мач и дори трябва да бъде придружен от пържени картофи, които са национално ястие в Белгия.

Макар че получи фланелка на отбора, кралят не предвижда да присъства на откриването на Световното за разлика от предишното издание в Бразилия, когато лично подкрепи отбора. Няколко държави обявиха, че няма да уважат церемониите след отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия край Лондон, за което британските власти обвиниха Кремъл. Според медиите обаче крал Филип може да се появи на трибуните, ако “червените дяволи” се отличат и стигнат до следващите фази на турнира.

Междувременно полицията посочи Световното като риск за безопасното движение по пътищата. По данни на полицаите по време на последното Европейско по футбол инцидентите с пияни шофьори по пътищата се увеличили с 80% във вечерите, в които играел белгийският национален отбор. “Червените дяволи”, както наричат белгийските национали, са един от 10-те отбора на страни от ЕС, които ще участват в Световната купа. Очаква се лидерите на евроинституциите също да се въздържат от присъствие на трибуните по време на официалното откриване и закриване на шампионата.

Според изследване, направено по поръчка на белгийската професионална лига, през 2016-2017 г. футболът е осигурил работа на 3239 души и е допринесъл с 699 млн. евро към БВП на Белгия. Приходите от продажба на билети за мачове и на телевизионни права са възлезли на 316 млн. евро. Професионалните клубове са спечелили 97 млн. евро от трансфери на футболисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До vlady 6Не е уникално, Камерун също е правил това на Световно... :)
7
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 5 години
"като център-нападателят на Арсенал и на националите Еден Хазард" - интересна новина :D :D :D
6
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Уникалното постижение на отбора на Белгия - да завършат всички срещи в груповата фаза наравно беше през 1998г.
5
0
 
5
 
! Отговори
Екип на Днес БГ преди 5 години
Преди около 7 год. Еден Азар не беше в добри отношения с тогавашния треньор на националния отбор. В квалиф. мач срещу Турция, Азар беше оставен на пейката, по-късно вкаран в игра и отново изваден, въпреки, че не игра зле. Недоволен, без да поздрави треньора при смяната, Азар си взе душ, излезе от стадиона и отиде да си купи хамбургер.Преди няколко дни, белгийският крал се срещна с националите и реши да се пошегува пред всички с Азар като му каза"Но този път няма да ядете много хамбургери, нали
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези страшно национално ястие имат пържени картофи. Пхахахаха.
3
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Белгия има уникално постижение на световно - завърши наравно всичките три мача в групата и не се класира, макар и без загуба.
2
0
 
5
 
! Отговори
Селтака преди 5 години
До АнонименМислиш ли че Автора знае, при положение че не му пише името правилно какво очакваш....
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еден Азар играе в "Челси" като крило и видимо се е пошегувал.