Северна Корея готова за промяна в политиката си

Вече се говори за действителен мир на Корейския полуостров
12 юни 2018 22:00,
17

Промяната на политиката на Северна Корея в известна степен е неочаквана, но най-вече се дължи на това, че страната е готова за нея. Отношенията между Северна и Южна Корея започнаха да се променят след встъпването в длъжност на президента на Южна Корея Мун Дже-Ин през миналата година. Тогава той обяви желание за диалог със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, ако Северна Корея прекрати изпитанията на ядрени оръжия и междуконтинентални балистични ракети.

Втората причина за промяната на политиката на Северна Корея е твърдият отговор на международната общност по отношение провокациите на страната - изпитанията на ядрени оръжия и балистични ракети. След подобен международен отзвук Северна Корея се примири и осъзна, че няма друг избор освен да седне на масата за преговори. Това каза Шин Бунам, доскорошен посланик на Република Корея в България, в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

Срещата между двамата лидери на Северна и Южна Корея Бунам определи като „изключително значима“. Той допълни, че вече се говори за действителен мир на Корейския полуостров и варианти как да бъде понижено напрежението, включително военното напрежение. Бунам определи декларацията за пълно ядрено разоръжаване като най-важен и основен резултат от срещата. Към момента Южна Корея е положително настроена и очаква да види дали ще последва разоръжаване в Северна Корея. Бунам допълни, че са необходими усилия от всички страни, за да се реши проблемът в Северна Корея.

"Северна Корея е както корейски, така и глобален проблем, затова имаме нужда от отговор на ЕС, САЩ и като цяло от международната общност. Трябва да работим заедно, за да разрешим севернокорейския ядрен въпрос. В крайна сметка Северна Корея разбра, че няма друг избор, освен да седне на масата за преговори и това е сегашната ситуация", каза Шин Бунам.

По този повод той коментира и срещата между американския президент Тръмп и лидерът на Северна Корея. Бунам я определи като „безценна възможност“ и подчерта, че лидерите на САЩ и Северна Корея трябва максимално да се възползват от нея.

Бунам посочи, че обединение между Северна и Южна Корея би довело до по-добро политическото бъдеще, икономическото развитие и добруването на страните, но определи момента като твърде ранен.

"Може би обединението ще дойде на по-късен етап и в момента е прекалено рано да говорим за това. Сега трябва да се фокусираме върху намаляване на напрежението, дълготраен мир и мирен режим на Корейския полуостров. Има нужда от стабилно съжителство. На по-късен етап, ако дълготрайният мир продължи, можем да обсъдим обединение. Може би на този етап е прекалено рано", добави той.

Шин Бунам бе доскоро посланик на Република Корея в България в периода 2016-2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро на стоките ще пише: Made in North Korea.
15
0
 
4
 
! Отговори
Сополанко преди 5 години
Почти всичките във властта са бивши агенти на ДС и имат агентурно минало. Каракачанов например. Почти всички отрасли се държат от агенти на ДС. Ти какво си помисли бе лахо? Че ей така ще позволяват на случайни хора да правят бизнес ли бе? Това е България мой човек, не САЩ.
14
0
 
2
 
! Отговори
Сополанко преди 5 години
го изисква.Нали трябва да има избори,митинг,шествия и т.н. на няколко партийки. БСП,СДС (тогава нали) няма никаква разлика.Те всички са бивши номенклатурчици. Изборите които виждаш се за парлама ей така колкото да не е без хич.Дали социалистите и герберите ще са на власт няма никакво значение (разлика) за народа. Бате ти Боце на кой е бил охрана а?То и до ден днешен си личи колко е сукал и попил от ТЖ. В България няма демокрация има олигархия.Просто си слепец и не виждаш дългата ръка на Москва!
13
3
 
3
 
! Отговори
Сополанко преди 5 години
Аз също съм млад бе. На 30 съм, не съм бил в казарма и прочие. Но виждам, че си босичък и то доста. Червените *** казваш раздали куфарчета? Ами Иван Костов какво направи бе алянко? Разпродаде всички заводи за жълти стотинки и докара огромна безработица в страната.И второ в България няма червени, сини, бели или зелени. Всичките партии имат едно общо звено и това е ЦК на БКП. Т.Е.Едни и същи и хора и техните деца ни управляват вече 30 години.Бившата БКП се разделя ФИКТИВНО защото демокрацията
12
1
 
3
 
! Отговори
lol до сополанко преди 5 години
и понеже виждам, че си със соц-мисленето, да ти разясня - на държавата не и трябват приходи различни от данъците - това е идеята. да оставиш можещите да развиват бизнеса, а не разни номенклатурчици и прости селяни да отговарят за заводи с по 3-4 хиляди човека персонал. за това и всички държавни предприятия бяха с колосални задлъжнения. за това и фалирахме (освен, че червените ........ раздадоха всичко с куфарчета на днешните "бизнесмени").
11
1
 
4
 
! Отговори
lol до сополанко преди 5 години
докато вашето поколение не измре, на тая територия просперитет недей чака. такива статистики като твоята, 91-ва ни вкараха в банкрут. калашници и оръжие винаги сме произвеждали и винаги сме продавали на съмнителни каузи, ама това не е много за хвалба. тока го видяхме - държава със собствена АЕЦ дере собствения си народ с цени по-високи от средните в ЕС. за ИТ няма дори да започвам, защото това са млади хора дошли след комунизма, преди това бай ти тошо произвеждаше копирани IBM-и :D
10
1
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
"действителен мир"?А досега какъв мир беше?
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента дават по national geographic СК . Дават екип ще влиза скрит с лекари да снима какво става в здравеопазването им. Защото било трагедия. Най високия процент на хора, без помощ. Гледайте интересно е. Пълен кошмар е тая държава.
8
2
 
9
 
! Отговори
Сополанко преди 5 години
А сега България какво продава? Нищо. Заводите закрити. Малкото които работят са в ръцете на чужди инвеститори. Младите бягат от страната. В момента единствения приход на държавата е от данъци. Няма търговия, бизнес. НИЩО!
7
3
 
6
 
! Отговори
Сополанко преди 5 години
Всъщност ти си този който не познава историята. Произвеждали сме оръжие (калашници по- добри от руските), електроенергия (захранвахме целия БП с ток), IT технологии (България има един най- добрия интернет в света). 1986 година България е на 28-мо място по жизнен стандарт в света. А японския министър председател идва у нас да попие опит и да разбере как толкова малка държава като България е толкова развита. Бай ти Тошо продаваше оръжие на целия арабски свят под носа на руснаците.
6
7
 
3
 
! Отговори
Онуфри преди 5 години
До СополанкоБатенце, проблемът не е в 30 годишната вече "демокрация", а се крие дълбоко преди това. Само човек, който не познава историята си, може да твърди обратното. Ние може и да сме били производители, но аграрни. В световен мащаб не сме създали абсолютно нищо. Нищо не сме и произвели, освен консерви, крушки и всякакви подобни идиотщини за износ в СССР. Проблемът се крие във вече вродената тъпота на българина, в комбинация с мързел и злоба. Толкоз.
5
4
 
6
 
! Отговори
Политанализатор преди 5 години
Причините за отстъпчивостта на севернокорейците са други. Първо те казват, че ще се разоръжът, но не казват кога и напълно ли - това в изтока и вполитиката са много разтегливи понятия. Второ дори и пълно ядрено разоръжаване да се договори и осъществи, те вече разполагат с технологията и с възможността бързо, лесно и без каквито и да е проблеми да създадат ново такова оръжие. Те знаят това и затова договарят разоръжаване. Печелившите при всяко рзвитие на ситуацията са само севернокорейците!
4
2
 
7
 
! Отговори
Сополанко преди 5 години
АХхх Киим млад си още и наивен. До която държава се докосне САЩ получава разруха, бедност и войни. Подлъгаха те американците, че ще просперираш и се хвана на въдицата. Виж в България какво направиха за 30 години демокрация. Икономически геноцид над населението, най- бедната държава в ЕС, няма армия, няма полиция, разузнаване. Превърнаха ни от производители във вносители
3
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Просто случиха китайците на хора да направят прехода добре и да използват тоталитарното минало за добри цели не като в Русия и в орбитата и дето сме и ние - гадни ченгета после олигарси и много гладни мужици
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожелаваме просперитет на всички стари и нови Северни държави!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анализ преди 5 години
Чакат ни интересни събития!Азиатците са хора, способни винаги да ни изненадват!Да не забравяме например, че Китай е единствената страна в света, която ДОБРОВОЛНО и премислено премина от комунистическа към капиталистическа икономическа система! И сега просперира от това и дори предизвиква най-големите!