Нагоре пълзят цените на: Храни, облекло, транспорт...

Инфлацията за май е 0.3%, годишната - 2.6%
34
Нагоре пълзят цените на: Храни, облекло, транспорт...
Снимка: архив, БулФото

Месечната инфлация за май е 0.3%. Инфлацията от началото на годината е 1%, а годишната инфлация за май 2018 г. спрямо същия месец на миналата година е 2.6%, по данни на НСИ.

През май 2018 г. спрямо предходния месец са се увеличили цените на хранителни продукти и безалкохолни напитки с 0.2%, облекло и обувки - с 0.7%, транспорт - с 2.6% и др.

Цените на алкохола и тютюневите изделия остават на равнището от миналия месец, както и тези за жилища, вода, електроенергия, за здравеопазване.

Намаление има при съобщенията с 0.4% и при развлеченията и културата - с 1.3%.

Цените на стоките и услугите от малката кошница за най-нискодоходните 20% от домакинствата са се променили спрямо предходния месец в посока увеличение за нехранителните стоки и услугите - с 0.1%, а намаление има при хранителните продукти - с 0.4%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за горивата е фактор, но е вярно съшо и че търговците на всичко, от апартаменти до дъвки имат за цел да продават колкото се може по-скъпо (една стока струва толкова, колкото някой е готов да плати за нея), съответно не спират да пробват и "опипват" пазара, вдигайки полека-лека цените. И след като на малката по процент, но достатъчна като брой група с високи доходи не им прави впечатление и продължават да купуват, тогава защо да не вдигат цените? Пък другите никой не го интересува...
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичката крадлива *** г.рберастка трябва да се измете както и останалите техни партньори
28
2
 
9
 
! Отговори
цун кай уй преди 5 години
Квото беше ,беше от сега нататък съм поставил задача на министрите да намерят много пари за магистрали ,белене и модернизация на армията също така искам увеличения на полицейския състав .Ще играй камшика и раята ще плаща ,кат по филмите.
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНФЛАЦИЯ КАЗВАТЕ- ОБАЧЕ КЪДЕ СА 242% ПРЕЗ 1997Г, КЪДЕ СА 0,3%- КОМУНИСТИТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ ТАКИВА МИНУСОВИ ВЕЛИЧИНИ. КОФТАК БИЛО, ЕТО ТАКА СЕ ПРАВИ ИНФЛАЦИЯ КАТО ТЯХ 1 ДОЛАР - 1000, 3000ЛВ.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВНЕЗАПНО СЕ СЕТИХ, ЧЕ ЕВРОПА БЕШЕ СПРЯЛА ПАРИТЕ ПО РАЗЛИЧНИ ПРОЕКТИ НА ЕДНА ПАРТИЙКА- ТОВА НЕ БЯХА ЛИ СОЦИТАТА!?
25
0
 
8
 
! Отговори
Мистър Х преди 5 години
Терминът инфлация има латински произход и буквално преведено означава раздуване.
24
5
 
10
 
! Отговори
приемем ли еврото преди 5 години
Ако приемем еврото цените направо ще скокнат,а заплатите ще си останат същите.Държавата ще фалира, ще бъде разпродадена и хората или ще умрат или ще емигрират.
23
0
 
17
 
! Отговори
ела ме фани... преди 5 години
То това е номера вдигнат на някои заплатите с 10% и после вдигнат всичко с 15--20% и като теглиш чертата ти си по-зле от преди , а Боче се хвали като луд по всички медии ,че видиш ли как заплатите растат та растат.....това са си едни шмекери дет си еаваават народа и това е.Така ще е и докато последния *** българин не избяга.
22
1
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
" Остави таз песен любовна" , има ли инфлация има развитие.Инфлацията е майка на разоряването , на бедностт , на слаба финансова с-***.
21
2
 
13
 
! Отговори
едни пълзят други ск преди 5 години
Но скока при хората е голям... защото е от терасата...
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 9черешете се изкупуват по 60 ст в тьрг вериги над 5 леваХайде стига с тия череши бе да ви ебa в смешниците.Навсякъде са под 2лв килото.Пуууу аман от тая простотия
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20700 алкохол 8лвИ за какво им е на китайците 700мл алкохол?Това трябва да го пият 10 дни, най-малко.Иначе в Китай тока е 2ст, а тук братска Русия ще ни прави АЕЦ за 20 милиарда та да ни е евтин тока ХАХАХАХА.В Румъния дават 10000лв на всеки , който си сложи соларен панел на покрива.Къде сме ние?
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагоре пълзят цените на: Храни, облекло, транспорт...............затова никакво спестяване-живей за мига-инак все ще ти е .....
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Що не поговорим за покупателна способност? Заплатите са ясни. Те и в Китай взимат средно 300-500 лева ама бензина им е 1,5 лева, свонското е 4лв, банани 48ст, хляб 45съ, цигари 1,7 лева, 700 алкохол 8лв, за дрехи и обувки няма да говоря, жилищата са около нашите цени..... електрониката им е около 1/3 по-евтина........ и дтуги
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОДИНАТА Е 1988Г, АЗ В РОТЕРДАМ И ГЛЕДАМ КАТО ИЗВЪНЗЕМНО ХОРА, КОИТО ПЪХАТ НЯКАКВИ КАРТИ В КУТИИ, А ОТ ТАМ ИЗЛИЗАТ БАНКНОТИ. АЗ В МАГАЗИН- ПРИГОТВИЛА СЪМ МИЗЕРНИТЕ СИ ПАРИЧКИ ЗА ШОКОЛАДОВО ЯЙЦЕ НА ДЕТЕТО МИ И ГИ СТИСКАМ В ДЛАН, А НА СЪСЕДНИТЕ КАСИ ПЛАЩАТ ПАК С НЯКАКВИ КАРТИ- НИКАКВА ИДЕЯ КАКВО СЕ СЛУЧВА, СЛЕДВАХА ДЪЛГИ ГОДИНИ ПО ОПАШКИ ДЕ ДА ТЕГЛЯ ПАРИ ОТ НАРОИЛИТЕ СЕ КАТО ГЪБИ БАНКИ, ДЕ ДА ОЦЕЛЯ НЕЩО С КУПОНИ- ТА КАК ДА ГИ СТИГНЕМ ЕВРОПЕЙЦИТЕ, ДА СЕ ВЪРНЕМ ПАК ЛИ ПРИ БЕДНИТЕ.............
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА СТАБИЛНО СТОИМ НА ДЪНОТО,ЗАЩОТО ДРАПАХМЕ ДА ВЛЕЗЕМ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ- МИН ЗАПЛАТА В ЕВРОПА 1600 ЕВРО- 1800 ЕВ, ДРУГО СИ Е ТАМ КЪДЕ БЯХМЕ И ОТ КЪДЕТО ОЩЕ НЕ МОЖЕМ ДА ИЗЛАЗИМ- ВИЖ РОССТАТ 270 ЛВ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 2018 Г ДО ТОГАВА 240 ЛВ, ПАК ТАМ ВИЖ КОЛКО % РАБОТЯТ НА ТАЯ ЗАПЛАТА. ДА ГЛЕДАМЕ РЕАЛНО, АКО НЕ НИ ХАРЕСВАТ ДОХОДИТЕ ВЗИМАТЕ СИ ЛИЧНАТА КАРТА И ОТИВАТЕ В ЕВРОПА.
14
0
 
25
 
! Отговори
пецата преди 5 години
старо българско поверие гласи ако увеличават заплатите с 10% вдигаш цените на всичко с 30%
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За увеличението на тока от 1 юли нещо ще напишете ли? И това ще доведе до ново увеличение на всичко.
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените не са спирали да вървят нагоре. Заговорят ли за увеличение на заплати и пенсии, още преди да дойде увеличението, то е стопено. Всичко поскъпва, но МРЗ си стои 400лв нето. Иначе Б.Петков, Синдикати и работодатели се разбират много добре. Стабилността е налице. Стабилност в унищожаването на цял един народ.
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А цените на горивата виждате ли и откъде идват знаете ли ? - понякога човек трябва да се опита и да мисли.