Опасна теденция: До 2060 г. над 50% от мъжете стерилни?

Тревожни, но не и окончателни заключения
Обновена: 13 юни 2018 12:35 | 13 юни 2018 11:55, Eкип на Puls.bg
43
Опасна теденция: До 2060 г. над 50% от мъжете стерилни?
Източник: Reuters

Количеството на сперматозоидите при мъжете от Северна Америка, Европа, Австралия и Нова Зеландия е намаляло с 50-60% между 1973 и 2011 г., сочи ново проучване на Еврейския университет в Йерусалим. Изненадващо проучването, което анализира данни за броя на сперматозоидите на 42 935 мъже, не установи спад в броя на сперматозоидите при мъже от Азия, Африка и Южна Америка, въпреки че има ограничени данни от тези области. Като цяло това е много притеснителен резултат.

Има дългогодишен дебат сред учените за това дали броят на сперматозоидите е намалял или не. Но това, което е различно в проучването, е качеството на анализа. Той се извършва систематично, отчитайки няколко от проблемите, които са засегнали предишни изследвания, като например метода, използван за преброяване на сперматозоидите и сравняване на проучвания, провеждани през десетилетията. Поради това повечето експерти са съгласни, че представените данни са с високо качество и че заключенията, макар и тревожни, са надеждни.
 
Какво се случва?
 
От няколко години има тревожна тенденция за увеличаването на аномалиите в мъжкото репродуктивно здраве, като например рака на тестисите. Намаляването на броя на сперматозоидите е в съответствие с тези увеличения и това покачва тежестта на концепцията, че мъжкото репродуктивно здраве е атакувано и бързо намалява.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно от един мъж може да забременеят 100 жени и пак ще има деца.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случва се на много мъже.Включително на мен.Няколко пъти ми правиха спермограма и все показваше добри резултати.Но като си направих тест за ДНК фрагментация на сперматозоидите се оказа,че 30 процента са негодни при норма 20.Лекарите естествено само вдигат рамене.Направих проучвания в Интернет,пих антиоксиданти,не и хапчета и сега имам две прекрасни деца и мисля за трето.
9
1
 
14
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
да, филма е "Assault on the Male", но е от 1996 и да не се прави нищо защото всичко това е част от химическата програма за война срещу европеидната раса. имаше преди години дискусия в евро-комисията повдигната от Великобритяния за инсталиране на задължителни филтри в пречиствателните станции, но решението беше, че било много скъпо. Това е причината жените да стават все по-грозни, при тях блокира рецепторите им на естествен естроген, а мъжета да са все по-слаби феминизирани ***.
8
1
 
15
 
! Отговори
истината2 преди 5 години
2) Бисфенол-А, най-силният синтетичен естроген, т.е. женски хормон, силно деструктивен за мъжете е навсякъде, дори и в касовите бележки!!Има и филм от далечната 1993 на Британската телевизиа BBC, казва се "Покушението върху мъжете"
7
3
 
10
 
! Отговори
истината1 преди 5 години
добро утро, събудете се, това е известно от десетилетия и аз като ви напиша фактите или ме трият или ми слагат минуси, а фактите са:1) над 90% от противозачатъчните, с които, главно, белите жени се тъпкат излизат през урината, от там попадат в подпочвените води и от там във всичко - селскостопанска продукция, питейна вода, респективно храни - пречиствателните станции умишлено не филтрират тези химикали, защото това е част от войната срещу бялата раса
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не използвайте никакви химикали - парфюми, дезодоранти, шампоани и тн. Мийте си ръцете със *** само при нужда. Не консумирайте храни пълни с химикали - вкл. всякакви сладкиши, млечни продукти, готови полуфабрикати, сокове, алкохол. Избягвайте да стоите дълго време изложени на облъчване от рутери и станции. Ако вкъщи имате такива - изключвайте ги, когато не ги ползвате. Прекарвайте повече време в движение и по-малко върху стола. Аз така се върнах в играта. Успех!
5
0
 
20
 
! Отговори
до Burzum преди 5 години
Има си хас - ти тестиси нямаш
4
1
 
17
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Моят мъж се лекува от рак на тестисите. Много мислихме от къде му е дошло. Две неща основно ни се набиха в очи- от 20 год. до към 35, когато се е позамогнал е ял изключително евтина и боклучава храна, изобщо не мислел за последствията. И другото, след това вманиачаване в хигиената, силни препарати и много омекотители, да му миришат на хубаво дрехите.. Аз го срещнах на 41,на 42 вече е диагностициран..
3
2
 
35
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Няма нищо тревожно, това е в резултат от войната срещу бялата раса, водена от евреите. Като добавим стреса към химикалите в храната, се получават тези резултати.
2
0
 
25
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Интересно изследване направено от еврей.
1
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от ГМО е и от химикалите който дават на животните