Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия

Да се спре с расистките призиви в интернет, апелират от прокуратурата
Обновена: 15 юни 2018 07:08 | 14 юни 2018 18:36,
181
Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия
Убиецът на Юлия Снимка: Facebook

Вече е ясен убиецът на 15-годишното момиче в Германия, което е от румънски произход.

"Престъплението е разкрито, за нас няма повече неясноти по случая", обяви прокуратурата в Мьонхенгладбах на специална пресконференция, която разследва смъртта на Юлияна.

Момичето бе убито с нож от бившия си приятел - турчин, който има български паспорт - Матю Костов. Той бил много ревнив, според свидетелствата на негови приятели.

Бил гадже с румънката Юлия от две години, но преди две седмици тя го зарязала и пред тях той заявил: "Ако е заради друг, ще я убия".

Още по темата

Издебнал момичето на връщане от училище и я промушил с кухненски нож с 15-сантиметрово острие. Четири от прободните рани се оказали смъртоносни. Юлия паднала обляна в кръг и крещяла за помощ. Чули я няколко клошари, които били наблизо, и веднага извикали линейка.

Тя обаче починала от раните си в болницата. Семейството й ще я погребе в родното й място - градче край Букурещ. Близките на момичето са наели автобус. Бащата на загиналата й купил бяла рокля, за да я погребе по техните обичаи.

Фамилията на Юлияна, която всички наричали Юлия, живее от социални помощи. В интернет хора от Фирзен събират дарения за погребението.

Матю Костов живеел от 10 години в Германия с майка си и брат си. Родителите му са разделени. 17-годишният младеж не ходел вече на училище, но и не работел.

Бил познат на полицията заради множество нарушения на закона – шофиране без книжка, кражби, побоища, търговия с наркотици. Заради дрогата го зарязала и Юлиана. У нея полицията открила брошура за консултации при проблеми с наркотиците.

Ден след убийството Матю Костов се предал сам на полицията, но още мълчи. Има издадена заповед за задържането му под постоянен арест. По дрехите му имало кръв от жертвата.

Днес стотици ще участват в мълчалив траурен поход в нейна памет във Фирзен. Организаторите не познават семейството, но казват, че походът не е политически мотивиран. Прокуратурата призова да се спре с расистките призиви в интернет, които убийството предизвика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 94 Виж статистиката,какво казва.Виж,какъв е процентът на ромския криминален контингент,не само у нас,но и в Западна Европа.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 94 Това е много хубаво,но колко сте такива,болшинството сте криминални.
91
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм номер 96А аз съм ром и какво сега? Това убиец ли ме прави? Никога не съм се карал с когото и да било. Мразя насилието. Не е мъдро да си мислите, че всички роми са гадни. Защото няма никаква логика в това! Във всяко стадо си има ***.
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ром, текила, уиски все тая! Ще лежи 10 години и със пари ще излезе от затвора. Жалко за момичето. Не видя нищо от скапания живот! Смешни ми стават хората, които определят хората на етническа основа. Ами преди броени, когато простреляха младо момиче в Бургас? Ами закланото момиче Виола? Ами наръганата в гърдите пак млада жена. Тези жени са убити от българи! Не говорете глупости. Етноса не определя характера на човека. А аз съм *** и кво сега?
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма разлика между т.нар. роми и турци!Бог да го прости момичето.
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 92Групата от 8 души е ясно, че е ромска (не че си нямаме изнасилвачи, но нашите рядко се движат в група- това е индийски похват). За този обаче няма такива данни! Емигрант съм, но ако позволиш, не родоотстъпник. Няма никаква гордост в това да отричаш истината и да твърдиш, че няма лош българин на тоя свят и всички сме перфектни, миловидни и добронамерени. Когато има проблем, той не се отрича, а се решава! В този случай се решава просто със затвор.
87
2
 
24
 
! Отговори
до 90 преди 5 години
Не са българи - тумбата от 8 роми изнасилвачи, и този не е българин - ром е !Факт! Българите са даже изключително търпеливи за тежкия живот който са принудени да водят!Не е случайно, че ром - се е превърнало в нарицателно - за крадци, социални търтеи , и престъпници! А на такива като теб - в Германия им казват "Nestbeschmuzter" - акащи в собственото си гнездо!
86
5
 
19
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Всички шопари от махала казват че са турци.Този ми се струва доста тъмен за турчин.
85
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало полза и от малцинствата. Някой българин като направи нещо да има в коя графа да го сложим, само и само да не е от нашите и да не обостряме комплекса за малоценност и постоянното: "Какво ще кажат чужденците?". След като се разбра, че не е турчин се хващаме за това, че е по-тъмен, та значи сигурно е ром. То защото всички сме руси, синеоки, снежно бели. И няма българи психопати, биещи/убиващи жени лентяй, които не работят. Ама сега ако кажат, че е българин, да не изкарате момичето виновно.
84
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека Историците обеснят защо Ромите в България се трансформират или в българи или в турци , а защо не примерно в арменци , руснаци или американци?
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На прифила му в фейсбук са му сложили снимка от вестик за Пресъплението което е извършил и дори е напсуван на немски
82
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е с БГ паспорт легален трябва да знаят от кое градче или кое селце около кое градче,а от около преди 1 една година трябвало да има лична карта за документ,но щом е нямал такава то родителя/ите трябва да е имал/т лична карта за индентификация къде за движение през граница къде за нещо друго по предназначение за представяне щот още преди 10 години по спорузомения с приемането ни в ЕС са доказателствени пред институциите в ЕС за регистриране в разните случаи включая и социалните за настаняване
81
2
 
14
 
! Отговори
Дасикане Рома преди 5 години
Дасикане Рома се мисли за българин в Германия ама Държавата ни е виновна защото им разрешавата да се преименуват на каквито си пожелаят , и така от векове в България никой не обръща внимание на Ромите а ти си правят каквото искат
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте го у фейса как гордо се снима до трибагреника.
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамията долу се вижда на площада.
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на снимката е разперил ръце, точно преди да започне и да пърха с уши за да излети към дъгата...
77
0
 
24
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До АнонименРазбира се че не е турчин, ром е. Ром от България убива ромка от Румъния от ревност. Какво му е сложното. Дори е нормално за тях.
76
0
 
23
 
! Отговори
някой преди 5 години
Не е трудно въпросният да се открие във Фейсбук, чист нашенски брикet.
75
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Матю Костов няма как да е турчин.Турчин няма да се кръсти така
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия са много толерантни. Кой допусна това момче да не учи и работи а семейството да точи системата. Полицията не го е изпратила в съответната институция още по-рано пак заради толерантност. И аз съм в Германия, момче с със същото поведение го изпратиха на 100 км., прибира се само събота и неделя, но са германци и майка му каза, че няма да търпи глупостите му. А на този сега социалът ще му плаща адвоката. Не го разбирам. Срам ме е. И изнасилването от 8 същите на 13 г. момиче пак от българс