Природата няма нужда от повече деца! Защо едни жени отказват да са майки?

Te искат да не допринасят за напрежението на планетата чрез репродукция
14 юни 2018 21:52, Екип на Dnes.bg
173
Природата няма нужда от повече деца! Защо едни жени отказват да са майки?
Снимка: visualhunt.com

Четири жени от Великобритания признават, че са взели решението да нямат деца. Колкото и учудващо да звучи, те са част от редица британски жени, които решават да останат без деца. Причините не са стремежи за кариера или невъзможност да намерят партньор, а защото са загрижени за осакатяващото въздействие на пренаселеността на Земята.

Световното население расте в размер от 1 милиард на всеки 12-15 години. До 2050 година се очаква то да нарастне с 30%. Последната година населението на Великобритания отбеляза най-голямото си годишно увеличение за близо 70 години.

Службата за национални статистики заяви, че нетната международна миграция е основният двигател на растежа, но има и ръст на раждаемостта и по-малко смъртни случаи. С огромната консумация на изкопаеми горива като бензин, въглища и газ те твърдят, че в момента използваме почти три пъти по-голяма част от възобновяемите ресурси, които нашата земя може да осигури.

Британското благотворително дружество "Population Matters" е един от водещите участници в популяризирането на популационния контрол. В него има членове от целия свят, включително сър Дейвид Атънбъроу, телевизионния натуралист Крис Пакхам и бездетния автор Лионел Шрайвър.

През последните години се появяват и редица уебсайтове, които подчертават проблема с пренаселеността, като разговорите включват млади британски мъже и жени, които са сериозни в желанието си да не допринасят за напрежението на планетата чрез репродукция.

32-годишната Унаг е обладана от идеята да гледа как расте едно бебе, да се удивлява на първата му усмивка, на колебливите му първи стъпки и първите му опити за независимост, които разтапят сърцата на повечето майки. Въпреки това тя е решила никога да не изпита радостта от това да разбере, че е бременна. Унаг има добре платена работа като организатор на събития и от година е в сериозна връзка с мъж, който копнее да стане баща.
Какво предизвиква това важно решение? Нейното желание да спаси планетата.

"Хората са най-големият двигател за измененията на климата, за приноса на парникови газове и за обезлесяването и киселинността на океаните", обяснява тя, цитирана от "Daily Mail".

Според нея, единственото нещо, което може да реши тези проблеми на планетата е да има по-малко хора. Тя признава, че има майчин инстинкт, но никога няма да промени решението си. Тя решава, че няма да има деца, след като изучава изменението на климата и енергийния мениджмънт в университет на запад от Англия. Тя е толкова убедена, че малко преди да навърши 30 години започва да разследва перспективата да се стерилизира.

"NHS не могат да направят това, защото не могат да приемат факта, че няма да променя решението си", допълва тя.

Сега тя е решена да не се отдава на любопитство, въпреки факта, че нейните приятели имат бебета. Но приятелят ѝ, който е на 33 години, не споделя нейната загриженост за околната среда и иска да има деца. Според Унаг осиновяването на деца също е вариант. Тя споделя, че жените, които имат 4 или 5 деца са безотговорни.

"Аз не мога да кажа на хората как трябва да се чувстват, но мисля, че трябва да им се дадат познания за свръхнаселението. Смятам, че са неосъзнати", казва Унаг.

Разбира се, инструктирането на жените да не се размножават не е само спорно, но е почти невъзможно.

"Не можеш да насилваш хората да нямат деца и никога няма да искаме да правим това", казва директорът на "Population Matters" Робин Мейнард.

Според него убеждаването трябва да е позитивно. Той споделя, че има голям отзвук сред хората и доста двойки са решили да имат до две деца.

Ана Хюз е на 35 години. Тя е веган, купува дрехи от магазини за благотворителност и живее на лодка. Тя има още 3 сестри и 5 племенника, но въпреки това решава да няма деца. Ана е инструктор по колоездене и споделя, че е била възпитана да "уважава природата". Решението да не става майка взима, когато е на 20 години.

Когато за пръв път казва на приятелите си за своето решение, всички са предположили, че ще промени решението си. Но Ана все още държи на своето решение и приятелите ѝ я поздравяват за устойчивостта ѝ. Тя признава, че е имала само една връзка, чийто край е дошъл заради нейното решение. Сега, необвързана, тя се надява решението ѝ да няма деца да се окаже бонус. Част от причините да не бъде майка е и нейният страх за това какво бъдеще ще има детето ѝ, дали ефектите от свръхнаселението ще продължат.

Хелън Кембъл, на 40 години, и нейният съпруг Кени също отказват да имат деца. Хелън взима това решение по времето, когато среща съпруга си. Тя споделя, че приятелите и семейството ѝ са смятали, че ще почувства неопределимото желание да стане майка, но това не се случва. Двамата не искат да са отговорни за оставянето на още един човек на планетата. Според тях хората са лоши относно околната среда.

Хелън признава, че се натъква на враждебност над възгледите си. Наричат я егоистична, а друга жена се е разплакала, защото не може да забременее и не може да приеме нейното решение. Но все пак тя не смята, че прави нещо лошо.

Джо Грей и неговата съпруга Ромита, и двамата на 36 години, също са категорични, че ще останат без деца.
Джо казва, че вредите, които хората оказват върху животинските видове са факторът, който е определил решението му.

Неговата съпруга Ромита също е загрижена за въздействието на пренаселеността на планетата. Тя признава, че майка ѝ е била "малко разочарована" от решението ѝ да няма деца. Когато става на 30 години Ромита се запитва дали трябва да преразгледа възгледите си. Но след няколко месеца е разбрала, че е направила правилното решение.

"Щях да се чувствам толкова виновна, че съм докарала още едно дете в света, което щеше да използва ограничените ресурси...", споделя Ромита.

Джо разказва, че среща опозиция: "Когато хората ме питат защо нямам деца, им казвам. Те не искат сериозно да се занимават с проблема и моята гледна точка се осмива, сякаш съм някакъв шантав, който иска хората да изчезнат".

Според Организацията на обединените нации, с 410 души на квадратен километър, Англия вече е най-пренаселената голяма нация в ЕС. Ако всяко семейство има средно половин дете по-малко в бъдеще, отколкото се предвижда, ще има един милиард по-малко хора, отколкото се очаква от 2050 г., и с 4 млрд. по-малко до края на века.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората гледат качество, не количество.Така че максимум едно, за да мога да го отгледам и изуча добре.И то чак когато аз си стъпя на краката кариерно и финансово.Който иска като тъмнозеленте да се плоди , да се плоди...
92
3
 
0
 
! Отговори
Англия да го ду.а!!! преди 5 години
До АнонименЕто я кметицата сапунисва ци.ата ох баня ох кеф селската баня голям кеф!
91
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1900 година - население на Африка 133 млн., Азия 947 млн., Латинска Америка 74 млн., Северна Америка 82 млн., Океания 6 млн., Европа 408 млн. или 25% от световното население! 2015 година Африка 1 186 млн., Азия 4 393 млн., Латинска Америка 634 млн., Северна Америка 358 млн., Океания 39 млн., Европа 738 млн. или 10% от световното население. Елементарен анализ показва, че само в Европа населението намалява като процент от световното население.
90
2
 
15
 
! Отговори
човек преди 5 години
това е поръчкова статия,която цели ликвидирането на изконни човешки ценности кой ли има интерес от това
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми за по сигурно що не кастрират всички европейци ?
88
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е ясна, унищожение на европейдната раса. План 2050 - Европа без европейци!
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо в Африка и Близкия изток правят вместо тях.
86
4
 
3
 
! Отговори
к0фе баб0не преди 5 години
аз направил много деца на бели българки, сега бабите путат количките с църното дете на дъщерите си, обича руси и синеоки, европейки много дашни!
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хипита, гейове, вегани, кучелюби, а сега и тази простотия - дайте да се стерилизираме, да унищожим човешкия род, защото според някакви социопати фанатици, ние сме най-голямото зло! Е питам аз, каква е разликата между ислямска държава и Population Matters?
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имаше истински държавници в Европа, а не сегашните гей карикатури, подобни НПО-та щяха да се преследват от закона, като национални предатели и избивани до крак, за надзизание на всеки посмя дори да си помисли да прокарва такива зловредни деградантски идеи. Европа се нуждае не просто от закони насърчаващи раждаемостта, а такива заставящи здравите жени да раждат поне 3 деца, преди навършване на 30 години. Кой ще ги отглежда тези хипи готованци като остареят - птичките и пчеличките може би?
83
3
 
13
 
! Отговори
ФАКТ!!! преди 5 години
До АнонименКато вица за полицая дет търси ключовете под лампата.Питат го там ли паднаха той вика не ама тука е светло.Никава логическа връзка да намаляваш децата там където ги няма.Все едно да гася огън като наливам запалителна течност вътре.Белите жени са ясни пр.сти нагли и зле като цяло.Но само чрез масовото клониране на хора Европа може да оцелее.Само с деца на "поточна" линия ще обърнем тенденцията.Ако тръгнем да се молим на всяка *** по кафенетата зае.и Европа да оцелее.
82
7
 
4
 
! Отговори
кофе бобоне преди 5 години
белите жени не раждат дори и като имат деца - на тях в най-добрият случай чичо-доктор им го изважда чрез цезарово сечение, бяла жена толкова лигава и разглезена, че неспособна да ражда! затова бяла раса изчезне!!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да говориш на тема демография, трябва да погледнеш поне сухата статистика. При положение, че няма страна в Европа която да има положителен естествен прираст и налудничево, точно тук да се провеждат такива кампании. Пренаселеността на е проблем на Европа, а на Индия, Пакистан, Нигерия, Бразилия и т.н. обратно в Европа има тежка демографска криза, която може да доведе до сериозни проблеми като иконочически и политически кризи, загуба на идентичност, култура, език, традиции и т.н.
80
1
 
13
 
! Отговори
Кс преди 5 години
Лошото е, че не се отказват онези които се въдят като мишки/ като Китай, Индия или Африка/, а се отказват тези в страните със застаряващо население и отрицателен прираст.
79
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Е, вие интелигентните не искайте! ***, които наводниха Европа се размножават и за вас! Те, дори на се сетили за природата! Населението на Земята няма да намелее, колкото и да се стискате! Но, това си е ваш избор!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сметка на това амуджите във Великобритания ще се размножават на воля. Което е и целта на цялото занятие. Но, разбира се, англичаните откъде да знаят?
77
7
 
1
 
! Отговори
ФАКТ!!! преди 5 години
Решението на Европа не са жените и дали искали да раждат процеса на застаряване е необратим.Само клонирането ще увеличи бялата популация.Успяхме с Доли овца е ама е добро начало.Само масовото клониране на хора ще доведе до масово подмладяване на континента.
76
2
 
13
 
! Отговори
man преди 5 години
Споко, за всяка бяла, образована и интелигентна жена, която се отказва да ражда с горните мотиви има 10 от индийски произход без основно образование, които ще имат по минимум 5 чавета. Няма да изчезнем, ще се изродим
75
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето я истинската същност на веганите и производните им зелени фанатици - тежко ментално болни фанатици. При положение, че в България има тежка демографска криза да се публикуват такива статии е меко казано неморална простотия, направо престъпно, дано са ви платили добре социопатските НПО-та.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"а с 3 започва увеличението..."Само при нулева смъртност във възрастта до 20-30 години. А тя далеч не е нулева. Така че дори три деца са почти на ръба на възпроизводството.