Русия в трескава подготовка за Световното

12 стадиона в 11 града са домакини на общо 64 срещи
14 юни 2018 08:10, Петя Славова
20

2366 гледания   |  Още видео
По-малко от 24 часа остават до откриването на Световното първенство по футбол, което тази година ще се проведе в Русия. В страната тече трескава подготовка, мерките за сигурност са безпрецедентни, а на руска земя вече пристигат и световни лидери.

12 стадиона в 11 града са домакини на общо 64 срещи от най-очакваното събитие на годината. Някои от арените са реновирани, а други са специално изградени за надпреварата, съобщава Bulgaria ON AIR.

Осем от тях носят имената на градовете, в които се намират, а другите четири са свързани с културни забележителности. Ключовият стадион е "Лужники" в Москва. А най-голямо внимание привлича този в Екатеринбург. Съоръжението има най-интересната архитектура.

Още по темата

Очаква се футболните срещи да се гледат от 3 милиарда души, а над половин милион фенове да посетят Русия. Заради огромния интерес мерките за сигурност са безпрецедентни. Хиляди полицаи и военни са разположени в градовете, които са домакини. Заграждения, хиляди камери следят за реда с цел предотвратяване на хулигански прояви и опити за атентати.

Въздушният трафик над градовете също е ограничен. Властите обещават да направят всичко възможно футболните страсти да останат само на стадионите.

Всеки футболен фен, който стъпи на руска земя получава паспорт на привърженика с името и личните си данни, с който може да влиза да наблюдава мача.

Емоциите се очаква да се окажат доста скъпи за мнозина. Причината руските хотели и авиокомпании надуват цените за шампионата. Русия вече наложи глоба на 539 хотела за прекомерно надуване на цените.

 


20
Още от НОТИФИКАЦИИ
Природата няма нужда от повече деца! Защо едни жени отказват да са майки?
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всичко ще бъде на висота. И бизнесът ще потръгне в градовете-домакини. Западняците с учудване ще разберат, че там по улиците няма мечки, че не гладуват, че са готини и дружелюбни хора!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До анонимен 5
Защо лъжеш бе? Живял съм там 6 и 1/2 години и не съм видял нито едно такова! Гледай да не те полазят теб от този вид! Е, ти ще го приемеш като благоволение, особено ако е някой от марините, дето охраняват "Козяк".
12
0
 
4
 
! Отговори
Няма преди 4 дни
лошо. Както казваше Шкумбата едно време „нека гледат, нека се учат, за това сме ги пратили там“
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За вас бендери и приятели на Щорос, не само танкове и пулеметы и само бой по канчетата.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 9

Ще има разбира се. Ако не танкове поне бронетранспортьори. И ЗРК ще има. И изтребители. И снайперисти. Или искате нищо да няма, та ако стане нещо да викате, че русняците биле лошави и нищо не можели и т.н. Нал тва искате ? На световното да гръмне да се тресне да загинат стотици хиляди и доволно да обяснявате как Русия била пропаднала и т.н. ? Нал тъй ма мами ?
9
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ще има ли танкове, около стадионите ? Или ще се представят за други 1 месец :)))
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Mr.STARBUCKS

Е, няма да има казани с мас я.
7
16
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 4 дни
Тва от вестник Правда ли го копира хахха или от Работническо Дело
6
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За пръв път ще се провежда световно по футбол в казарма, която представя „Сборна шпитц Команда” от танкисти за футболисти.
След световното заминават на фронта !
5
24
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 дни
Както едно време след младежкия фестивал в Москва , така и сега , след световното , в Русия ще се.сдобият с ,,свои , руски негърчета " !
4
26
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 дни
Най-трескаво се подготвят руските гражданки ! Стари и млади стягат редиците , като ,, безсмертний полк" !!!!! От 5 години чакат този момент !
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Освен за контрол и подобряване на сигурността паспортът на привърженика служи и за безплатно придвижване със специално организиран транспорт с автобуси до стадионите и влакове между градовете, където има мачове.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Странно много туркини са пристигнали за световното в Русия
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Многу съ радвам.