Филм показа Ким като миротворец от световна величина!?

Икономическото развитие на КНДР е новата му мечта
16 юни 2018 09:22, Анисия Иванова
16
Филм показа Ким като миротворец от световна величина!?
Снимка: БТА

Северна Корея създаде документален филм за срещата на Ким Чен-ун с американския президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс. Освен традиционния култ на личността във филма е показана мечтата на севернокорейския лидер за икономическо развитие на КНДР.

Четиридесет и две минутният филм със заглавие "Епохалната среща, която положи началото на нова история между КНДР и САЩ" бе излъчен вчера по севернокорейската държавна телевизия. Той показва най-важните моменти от тридневното пътуване на Ким до Сингапур, включващи разговорите с Тръмп и посещенията на забележителности в града държава.

В продължение на години севернокорейските медии възхваляваха успеха на собствената си държава и заклеймяваха злите Съединени щати и техните съюзници лакеи. Новият филм обаче представя положително капиталистически Сингапур, описвайки го като "чиста, красива и напреднала" държава, от която има какво да се научи.
В документалния филм се подчертава новият приоритет на Ким за икономическо развитие след постигането на старата цел за създаване на ядрени оръжия.

На конгрес на управляващата Корейска трудова партия през април той каза, че изоставя едновременното разработване на ядрени оръжия и развиване на икономиката, като обяви, че фокусът в бъдеще ще е само върху икономиката, припомня Ройтерс. Филмът представя Ким като миротворец от световна величина, показвайки го как седи и се усмихва като равен с американския президент, иронизиран само допреди няколко месеца от държавните медии на КНДР като "изкуфял дъртак".

Кадрите на документалната лента включват още как Тръмп връща козируването на севернокорейския министър на отбраната, облечен на срещата във военна униформа, и как държавният глава на САЩ показва на Ким вътрешността на американската президентска лимузина, известна като "Звяра", което се посочва като специален жест на уважение и благоразположение.

Тези картини вдъхват нова увереност у севернокорейското ръководство, че на изолацията е сложен край и че най-накрая страната е приета като пълноправен член на международната общност. Това обаче може да породи недоумение у обикновените севернокорейци, посочва южнокорейски служител.

"Това бе признанието, което Северна Корея наистина искаше, но може да се окаже нож с две остриета за Ким", казва пожелалият анонимност източник.

"Представете си колко объркани могат да се почувстват те, когато виждат това неочаквано затопляне на отношенията със злите Съединени щати", добави той.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Не е верно !!! преди 5 години
БОЙКО е МИРОТВОРЕЦЪТ !!!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Панаир за 7 милиарда овце...
11
1
 
11
 
! Отговори
Да преди 5 години
Както всички помним САЩ обиждаше и заплашваше СКорея,така че филма е истина,Ким победи агресорите от САЩ....
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искаш мир, готви се за война! В този смисъл Ким е миротворец.
9
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
До АсенБрях, научих и английския! :)
8
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 5 години
До ЩерюПише се NORTH
7
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 5 години
Е, в България цял филм си нямаме (все още), но по телевизиите постоянно повтарят за "успехите" на Тиквун като ЕвропредЦедател. Глупостите за Западните Балкани са същото нещо - пропаганда.
6
2
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Тва са от хуморески в сороидната тролска поща и нямат общо с реалността, но пък плащат да се разпространяват.
5
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Я пак?
4
2
 
4
 
! Отговори
козар преди 5 години
Малкото козле Кимнадхитри стария козел чичо Дончо.Много се праска стария , но клекна.
3
9
 
4
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
тодор живков и дс вкарваха македонците от пиримска македония по затворите и в белене и ги избиваха заради това че се декларираха македонци а не българи
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям миротворец. Избива хиляди в трудови лагери. .Обаче миротворец. Разбираме че запада прави филми, за да манипулира шишкалъкаа и това се получава....ноо е много ценично.
1
6
 
4
 
! Отговори
хипер мен 1,2 и 3 преди 5 години
Супер.Няма да се стрелят с атомни и водородни бомби.За филмите знаем.Помните ли тоя в който се описваше колко пъти великият им вожд е кацал на Юпитер,Слънцето, на пръстените на Сатурн как само за 10-15 минути завършил атомна физика,самолетостроене и висша математика едновременно.Освен всичко останало първата си научна книга написал на 4 години а когато бил на 2 завършил първият си роман от 500 страници.Освен това в моментът в който се родил свободно говорил на няколко езика.Филмират се много...