За пример на децата си: Самотна майка с бизнес за 5 млн. паунда!

Паула споделя, че те имат огромна полза от това да я виждат амбициозна
Обновена: 16 юни 2018 07:53 | 16 юни 2018 07:30, Екип на Dnes.bg
22
За пример на децата си: Самотна майка с бизнес за 5 млн. паунда!
Снимка: "Daily Mail"

Самотна майка на две деца споделя как борбата да намери детегледачка, която да ѝ помага за отглеждането на децата ѝ, я вдъхновява да открие бизнес, оценен на 5 млн. паунда.

Паула Диана, на 42 години, има две деца – син на 16 години и дъщеря на 19 години. На 28-годишна възраст тя се развежда със своя съпруг и трябва да се грижи сама за децата си, които тогава са на 2 и 4 години. Пред FEMAIL Паула разказва как е решила да основе собствен бизнес след борбата да намери подходяща детегледачка за своите деца. Тогава те живеят в Италия. Паула споделя, че винаги е ценяла, че е двуезична и е искала да предаде това на децата си. Откриването на двуезична детегледачка в Италия се оказало трудно. Затова майката намира такава бавачка в Лондон. Тя разбира, че има недостиг в тази област и се замисля, че има още много хора като нея. И така преди 12 години открива агенция за домакинства по поръчка "Nanny & Butler".

Паула казва, че първоначално открива компанията си от вкъщи, за да може да прекарва времето си с децата.

"Благодаря на Бог, че имах помощ у дома. Без детегледачката нямаше да успея да направя това. Имаше много работа, работих от вкъщи и през нощта също. Почти веднага започнах да получавам поръчки затова трябваше да наема консултанти, които да ми помагат. Беше невероятно приключение. Разбира се, в началото беше по-трудно, но аз обичам предизвикателствата и работих здраво", казва Паула, цитирана от "Daily Mail".

Според нея работещите майки не трябва да се чувстват виновни, когато търсят помощ за отглеждането на децата си и казва, че вярва, че така те се учат да се държат прилично около друг човек и не се разглезват. Тя допълва, че децата имат огромна полза от това да виждат майка си амбициозна извън дома, да виждат коя е и да виждат, че постига успех. И не е важно количеството време с децата, а качеството.

"Мисля, че ако искаш да работиш и според мен трябва да работиш, имаш нужда от помощ. Ако е детегледачка на смени или непълен работен ден, помага много...", казва Паула.

Следвайки успеха на "Nanny & Butler", Паула, която преди това е разделяла времето си между Рим и Лондон, продължи с откриването на още две компании: "Sigillus", която предлага портиерски услуги, и агенция за набиране на персонал "Supreme PA".

Бизнесдамата обяснява, че е научила колко е важно делегирането през последното десетилетие. Най-важното е да се научиш да делегираш и да намериш правилните хора, които да делегираш. Паула споделя, че сега се е заобиколила с добри консултанти и двама мениджъри, които наистина се грижат за задачите ден за ден.

Тя добавя: "Аз вярвам в силата на опита, в запазването на баланс и намирането на време за себе си. Тъй като в по-голямата част от времето си жените са склонни да правят всичко за децата си, те обичат да се грижат за други хора".

Паула обяснява как нейната страст да подкрепя други жени в бизнеса идва, когато се среща със сексизма по време на нейната кариера в политиката. Когато вече имала две деца, нито една компания не я канила на интервю и не е имала възможност да покаже своята стойност. Майката постоянно слушала ужасни истории за жени с деца или бъдещи майки, които са подложени на дискриминация. Тогава тя решава да учи за магистърска степен в Bologna Business School. По това време тя работи за Романо Проди, който по-късно става президент на Европейската комисия.

След развода си тя се сблъсква с многобройни въпроси за любовния си живот.

"Понякога чуваш други жени да ти казват: "О, боже, как толкова красива и интелигентна жена като теб може да е сама?". Те не разбираха, че има огромни предразсъдъци зад това изречение. Просто се усмихвах и казвах, че е обратното, че моите стандарти са толкова високи и затова не мога да намеря някой подходящ, който да отговаря на изискванията ми". Според Паула няма нищо особено в това да си необвързан. Същото е като да имаш кафяви очи или руса коса.

Сега независимата майка е решена да помага на други жени да подобрят самочувствието си и да осъществят целите си.

"Жените забравят колко са добри, колко са силни и могат да бъдат. Винаги съм казвала, че няма лимити... Бъди смел, бъди свободен, бъди амбициозен. Ако искаш нещо, просто го направи. Отиди и си го вземи", завършва Паула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
svetlena преди 5 години
Съпругът ми каза, че повече не ме обича в края на януари 2016 г. и аз бях наранена и сърцето разбито Чувствах се, че животът ми е на път да свърши и аз почти се самоубих, аз бях емоционално надолу от много дълго време. Благодарение на драматург, наречен д-р agbalaka, който срещам онлайн, на един верен ден, докато разглеждах интернет, и се натъкнах на много свидетелства за това конкретно заклинание. Някои хора свидетелстват, че е върнал своя бивш любовник, някои свидетелстват, че той възстановява утробата, лекува рака и други заболявания, някои свидетелстват, че може да хвърли заклинание, за да
16
0
 
3
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Подобна "сензационна новина" няма никъде в американската преса, в Дейли Мейл споменават нещо си там си там за разведена майка, която с 6 000 долара от развода си отворила самостоятелно кафене и децата й ръкопляскали.Дали пък понякога да не си посочвате източниците, не че не ни е втръснало от фалшиви новини - направете изключение от манипулациите!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 15Обзалагам се, че е така ;)С много труд никой не е забогатял льольо. Богатите са богати, защото цоцат от тия, които работят за тях. А ти си поредния прошльо който се надява и вярва, че с надяване ще го огрее.Пари не се правят, пари се взимат. Всичко друго е заблуда за бачкаторите, за да продължават да се надяват и да се блъскат.
14
3
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Аз си седя на плажа и си пия мента-та. С много труд и несгоди съм се преборил да правя това цяло лято, е нямам активи колкото жената, но бизнеса ми върви. Лошото е че в БГ вече нямам приятели, защото са завистливи мързеливци, аз докато блъсках те се смееха и ходеха по барове, сега само марморат как бачкали залудо и как аз съм имал късмет, чувал съм всякакви неща как женами наследила имоти които сме продали и всякакви небивалици, та това което пишете за жената съм го изпитал на гърба си....
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14А ако ти вярваш, че да се връзваш на подобни статийки от така наречените "медии" ще те доведе до успех си по-зле и от тия, които критикуваш.Не разбираш причината, поради която такива небивалици изобщо циркулират медиите. Да лъжат хората и да се надяват - празните надежди и илюзии, нужни на добитъка да продължава да блъска.Хората на запад са "по-добре" само защото държавите им са в положение, позволяващо им да се възползват от по-бедните. На запад също има бедност и мизерия.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дааам, трудно ще излезнем от ***. Всички коментари жлъчни, взела на мъжа си парите, не си гледала децата, и т.н. Жената е успяла, отгледала е две деца и има 5 милки, а вие нямате 5 лева щото много ги разбирате нещата. Затова на запад са добре хората са инициетивни, а ние сме зле щото все гледама в чуждото канче и плюеме смятаме че ги разбираме нещата, но има конспирация против нас а то просто не си мърдаме пръста и ръсим мозък.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Което ме навежда на 2 мисли:1 - заслугите за материалното и състояние най вероятно се дължат на това, че е разведена, и не са дошли ВЪПРЕКИ това, че е самотна майка, за БЛАГОДАРЕНИЕ на това2 - "примерът" за деца и едва ли е приложим за синчето, освен ако не се хване с някоя богата 70 годишна вдовица, която вече е ошушкала някой друг мъж
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ми напомня на един милиардер който наскоро се разведе с жена си... нормален развод без скандали и т.н.Оная, дето цял живот не си е мръднала пръста, получи десетки милиарди. Направих груба сметка - излезе, че за тия пари човека спокойно е можело всяка вечер да си наема по 3 елитни прoститутки, от тия дето са по 5000$ на вечер за цялата продължителност на брака им, да плати на 10 сурогатни майки да му родят И ОТГЛЕДАТ 20 деца, с пъна издръжка в продължение на 21 години.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като я гледам е била доста хубава на младини, позволявайки и да се хване с паралия.10 години и 2 деца по късно обаче вече не е същото, а чичко паричко има пари и опции. Забравил се е и го е хванала в издънка.При нормален развод имуществото се дели. При кръшкане от мъжа, жената обира всичко, получава пълно попечителство и т.н.Което обяснява и съвета и, който НЕ Е "ако искаш нещо го осъществи" а е "ако искаш нещо го вземи" от някой който вече го е осъществил.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има разлика от самотна до разведена. И ако у нас размера на издръжката е смешна сума то в Англия или Италия, не пише по кои закони се е развела, тя е достатъчна за да живеят нормално и няма вариант да не се плаща на време. Видно е, че проблема не е бил в парите, а в намирането на човек с точно определени знания, защото финансово притеснен човек с две малки деца не би се преместил току така на 2 хил.км. заради бавачката. В този ред на мисли статията звучи абсурдно.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8: Вземи да пишеш книги. Комедийни най-добре. Забавен си.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да позная, при развода е взела обезщетение в размер на 50 милиона от мъжа си.С парите започва бизнес, който за 15 години губи 45 милиона, оставяйки и асети за 5 милиона, което значи пари за по-малко от 2 години докато фалира тотално.Тогава решава да използва част от останалите пари за да си купи малко медийна популярност, с надеждата да генерира интерес и забави неизбежния си фалит.Чувствам се мотивиран. Светът е справедливо място, което възнаграждава всеки упорито трудещ се.
5
0
 
2
 
! Отговори
Korean soup преди 5 години
До Анонимен 6: Децата са били на 2 и 4 години. Ти до колко годишна възраст считаш, че една майка следва да дондурка децата си и да не работи? Докато станат на 18? Ако никога през живота си не си гледал деца или пък си имал вкъщи безплатна "бавачка" в лицето на бабите, то по-добре не давай мнение за нещо, което не разбираш. В 90% от случаите и на двамата родители се налага, повтарям, налага да работят, за да живеят нормално. А в този случай майката е сама с две малки деца.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам с какво е пример за децата си, та тя им наема детегледачка, и повечето време е посветена на бизнеса си, отколкото на тях . Пък и явно още преди това е разполагала с повече средства, щом се е занимавала с политика, за да си позволи да наеме детегледачка, и то двуезикова. Колко майки могат да си го позволят, особено в България.Напълно лишена от смисъл статия!
3
4
 
3
 
! Отговори
Хемингуей преди 5 години
А можеше просто да не се развежда!
2
1
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Имаш избор, ман.Можеш само да си гледаш децата...без да искаш да работиш. Нямаш проблем с това.Ако, обаче, си самотна майка трябва да мислиш кка да ги изхранваш.Ти...едва ли не го изкара като нещо нвгативно.
1
0
 
20
 
! Отговори
бай х преди 5 години
... моите стандарти са толкова високи и затова не мога да намеря някой подходящ ..... знаем ги тия