Кетонната диета топи мазнини. Повече за нея

Успехът й се дължи най-вече на специални молекули
Обновена: 17 юни 2018 20:13 | 17 юни 2018 19:00, Eкип на Puls.bg
9
Кетонната диета топи мазнини. Повече за нея
Източник: Reuters

Кето - или кетогенната диета е нисковъглехидратна диета, която превръща организма в машина за изгаряне на мазнини. Доказани са ползите от този режим при милиони хора по света. 

Този тип на хранене кара организма да произвежда малки молекули, източници на енергия, наречени кетони. Те са алтернативно гориво за организма, когато кръвната захар (глюкоза) е с ниски нива.

Кетоните се произвеждат, когато внасяте в организма си минимални количества въглехидрати (които веднага се трансформират в кръвна захар) и умерени количества протеини (по-големите количества протеин също се трансформират до кръвна захар).

При кетодиетата организмът започва да си набавя енергия, разграждайки мазнините. Нивата на инсулин се понижават, горенето на мазнини са повишава многократно. Достъпът до натрупаните мазнини става много лесен. Чудесен режим за сваляне на килограми. Кетодиетата има и други предимства – почти не усещате глад, раздразнителност и липса на концентрация. Едновременно с това осигурявате на тялото си стабилен източник на енергия.

За кого може да бъде вредна кетонната диета можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да прилагаш тази диета дълго време е не особено полезно. Не е нужно изобщо да се правят такива диети, които са противопоказни за организма и метаболитните процеси, които се пораждат при тях са "авариен" режим, предвиден за периоди, в които липсва прясна храна - плодове, зеленчуци, ядки, семена, зърна. Просто спрете да ядете *** създадени по изкуствен начин, рафинирани захари, ГФС, подлсадители, бели рафинирани брашна, яжте си плодовете, зеленчуците, ядките, семената и се движете.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази диета е ефективна до определена степен, но като всяка такава диета е "временна", а да оставиш организма си без въглехидрати за дълги периоди е абсолютно нездравословна глупост. Мозъкът, не случайно е органът, който обича въглехидрати. Друг е въпросът какви - бързите, получени чрез изкуствени процеси, въглехидрати са вредни, но от зората на човечеството, въглехидратите в плодове, ядки, семена, зърна, са били неизменно с нас. Отслабвайте с цялостен правилен режим на хранене и с движение.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно лятото е най-малко подходящото време за кетонна диета, когато тялото ти иска по-лека храна в жегите...
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази диета е супер ефективна, но за съжаление поне 90 % от практикуващите я се предават, защото много хора са зависими от въглехидратите ( в частност захар и брашно) почти като наркомани и не могат да се откажат.Ако се прилага продължително и правилно, с тази диета може освен да се свалят много килограми, може също да се преобрази тялото до неузнаваемост.
4
0
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Ее, добре, че откриха топлата вода.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз правя две диети едновременно за по-бързи резултати.
2
2
 
26
 
! Отговори
Диетолог преди 5 години
Аз пък съм на зърнена диета. Каквото зърна - изяждам.
1
1
 
16
 
! Отговори
Емилова преди 5 години
Аз съм на ябълкова диета!Само ябълки не ям.