При земетресението в Япония: Над 200 ранени

Трусът разтърси втория мегаполис в страната Осака
Обновена: 18 юни 2018 09:19 | 18 юни 2018 09:14, Петя Славова
4
При земетресението в Япония: Над 200 ранени
Снимка: БТА

Над 200 души са ранени в силното земетресение, разтърсило втория японски мегаполис Осака, предаде Ройтерс, като се позова на нови данни на японската телевизия Ен Ейч Кей. Агенция Асошиейтед прес пък съобщава за над 90 ранени.

Трусът с магнитуд 6,1 бе регистриран в 23 ч. по Гринуич вчера. По последни данни той е убил трима души, сред които и момиче на 9 годинки.

Още по темата

Не е издадено предупреждение за цунами. Съобщава се за неголеми материални щати и за пожари в няколко сгради в резултат на труса. Обекти на атомната енергетика не са пострадали в резултат на земетресението, съобщи на сайта си енергийната компания "Кансай електрик пауър", предаде ТАСС.

По данни на компанията трусът е довел до прекъсване на електричеството в 170 000 домове. Близо 100 хиляди домакинства в района на бедствието са останали без газ, пише БТА.

Изцяло е прекратено движението на скоростните и обикновените влакове в югозападната част на остров Хоншу, както и на метрото в град Осака с население от 2,6 милиона души. Парализирано е и движението в редица участъци на магистралите. Преустановени са временно и полетите от и до летището на Осака, допълва АП.

Към канцеларията на премиера Шиндзо Абе е създаден кризисен щаб. Премиерът заяви, че правителството прави оценки на щетите и че главният му приоритет е сигурността на жителите.

Съобщава се за спрян производствен процес в някои заводи и за спукани водопроводи в резултат на труса, предаде Ройтерс. Има съобщения за рухнали бетонни стени и за пукнатини по пътищата, допълва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България (заедно с Румъния) е най силната земетръсна зона в Европа, преди малко над 100г най силното земетресение в Европа е в България с магнитуд 7.2. Само за справка всеки следващ магнитуд е 33 пъти по силен. Тоест в България 1901г земетресението с 7.2 по Рихтер е било 33 пъти по силно от това в Япония с 6.1. Правете си сметка какво може да се случи някой ден.
3
3
 
1
 
! Отговори
Риск от ядрени преди 5 години
Японските власти да докладват КАКВИ анти земетръсни мерки за взели за опазване на ядрените централи вкл допълнителни резервни дизел генераторни и други станции за обезпечаване на резервно електрозахранване.Цел предотвратяване на нови тежки взривове в ядрени централи.Същото да докладват и наркоманите от МАГАТЕ./принуждаващи ..подават от региона/ напомняме ,че за взривовете са ползани и камери с високо вредни генератори монтирани съгласно препоръки на МАГАТЕ.
2
5
 
0
 
! Отговори
Подават региона преди 5 години
Много е важно да с е отчетат нагло диверсионни анти японски ПИАР мероприятия довели до серия от земетресения повредили Фукушима. НАгли ПИАР наркомани насъскваха ЯПонските власти срещу Москва месеци наред. Въпреки предупреждение писмено ,че Курилите с е ползват от Боговете за охрана на огромни региони..След земетресението ПИАР накроманите принудиха министър председателя да води лично публично уж спасителни мероприятия което доведе до пълно обезточване на фукушима...
1
3
 
1
 
! Отговори
Драган преди 5 години
Ние сме по-добре от тях, 5.8 и само паднали комини в Перник.