Швейцария преобърна играта и срази Бразилия

"Селесао" с фалстарт на Световното след 1:1 в Ростов на Дон
Обновена: 18 юни 2018 22:47 | 18 юни 2018 06:13, Петя Славова
21
Швейцария преобърна играта и срази Бразилия
Снимка: БТА

Големият фаворит за титлата Бразилия стартира с равенство 1:1 срещу Швейцария в първия си мач от Група Е на Световното първенство. Тимът на Тите надигра категорично противника си, но играчите му направиха много пропуски, особено в заключителните минути на мача.

Иначе Филипе Коутиньо даде аванс на "Селесао" в 20-та минута, а в 50-та Стивън Цубер изравни. Така след двата изиграни мача в групата лидер е Сърбия с 3 точки след победата си с 1:0 над Коста Рика. Бразилия и Швейцария разделиха точките.

Швейцарците започнаха мача със самочувствие и дори в началните минути Блерим Джемаили опита удар. Постепенно бразилците поеха инициативата и започнаха да притискат съперника си в неговата половина. В 11-та минута Паулиньо направи невероятен пропуск, след като на метри от вратата стреля в аут. Повторенията показаха, че Ян Зомер е успял да отклони с върха на пръстите си топката.

Натискът на "Селесао" продължи и в 20-та минута това даде резултат. Неймар и Филипе Коутиньо размениха подавания на границата на наказателното поле. Последният си нагласи топката на десния крак и в типичен стил с фалцов удар намери далечния ъгъл - 1:0 за Бразилия.

Тимът на Тите можеше да удвои резултата, но Габриел Жезус и Тиаго Силва не успяха да стрелят точно с глава след центрирания на Неймар от ъглов удар. В последните минути на полувремето бразилците смалиха оборотите, но Швейцария не успя да се възползва от това.

Така логично след 45 минути Бразилия водеше в резултата и контролираше нещата на стадион "Ростов Арена". Всичко се промени 5 минути след началото на втората част. Джердан Шакири центрира от ъглов удар, Стивън Цубер се пребори с Жоао Миранда за позиция и на метри от вратата "разстреля" Алисон за 1:1. Бразилците имаха претенции за нарушение на швейцареца, но главният рефер посочи центъра.

Последва натиск на Бразилия - швейцарците се бранеха предимно и чакаха с контраатаки да накърнят отново самочувствието на противника си. В 69-та ми Филипе Коутиньо можеше да отбележи втория си гол, но стреля встрани от вратата след страхотно изпълнение от воле. В 73-та минута пък "Селесао" пожела дузпа за задържане на Габриел Жезус от Мануел Аканджи. Главният рефер беше категоричен и даде с жестове да се разбере, че играта трябва да продължи.

Вижте още за мача в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
српска скара преди 5 години
само српско
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е бразилия сие бразилия интересен бе срама на каналс по трасето 20 минути нямаше картина на белгия панама пуснахме го на аrd1 картината си върви тия станаха за смях усетиха се и кодираха ard1 що бре щото всичката ви работа е такава само пари искате а
10
6
 
1
 
! Отговори
Байчо преди 5 години
Е след спорен гол за Швейцария, след куп ритания, след недадена дуспа за Бразилия - да. Да не говорим пък колко от швейцарските играчи бяха местни. И това ако е отбор.
9
4
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Бразилците са сила, но мисля, че подцениха противника! А и Неймар вече трябва да спре да мисли само за себе си и да започне да играе за отбора!
8
2
 
5
 
! Отговори
Чапай преди 5 години
Да,преди 4 г. падна с 7:1, добре, че германците спряха да играят,иначе не ми се мисли...... Но не беше на финала!!!
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бразилия какво играеха? Че те бяха по- зле и от Германия. Неадекватни отвсякъде. То бива тенденциозност.
6
2
 
10
 
! Отговори
ШИПТЪРИ преди 5 години
КЪДЕ БЯХА ШВЕЙЦАРЦИТЕ В ОТБОРА НА ШВЕЙЦАРИЯ САМО АЛБАНЦИ БЕ.РИТАХА СЪБАРЯХА БЯХА ПОНЕ 10 ЗА ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ ВСИЧКО КУПЕНО.БРАЗИЛЦИТЕ ИГРАХА КАЧЕСТВЕН ФУТБОЛ МАЙСТОРСКИ ....ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖИ И ИЗМАМИ ГОЛЪТ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ОТМЕНЕН АЛБАНЦИТЕ В ШВЕЙЦАРСКИЯ ОТБОР БЯХА НАПРАВО ДА УБИВАНЕ .
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 4 години Бразилия падна на финала със хандбален резултат, нали не сте забравили? Едни набедени цига нета са. Хърватска йе сила.
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В отбора на Швейцария няма швейцарци.
3
14
 
11
 
! Отговори
безпристрастен преди 5 години
Голът на швейцарците и на селски ма4 ще бъде отменен . Помислете за какво става въпрос .
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То се вижда, че на това световно има един фаворит, който ще грабне купата - Русия, да ама друг път!!
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живела Србия!