Конфликтите по света - най-много за последните 30 години

Броят на загиналите се скочил 10 пъти от 2005 г. насам
10
Конфликтите по света - най-много за последните 30 години
Снимка: Reuters, архив

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че броят на страните, участващи в конфликти, е най-големият за последните 30 години, а този на загиналите хора в конфликти се е увеличил десетократно от 2005 г. насам, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Гутериш каза това пред репортери в Осло, където взе участие в среща, посветена на мироопазването.

Той допълни, че "ситуациите с използване на насилие", които могат да се определят като войни въз основа на броя на жертвите в тях, са се увеличили трикратно от 2007 г. За същия период от време с 60 процента са се увеличили и така наречените "конфликти с нисък интензитет", допълни генералният секретар.

Гутериш добави, че наред с регионалните конфликти глобалният тероризъм представлява нов вид борба, която "може да удари навсякъде по всяко време".

Върховният комисариат на ООН за бежанците заяви, че през миналата година принудително разселените по света са били около 69 милиона души, бягащи от войни, насилие и преследвания, което е рекорден брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Димата Руснака преди 5 години
Разширението на НАТО на изток е най- голямата грешка на американската външна политика през последните 30 години. Която много силно навреди на отношенията между Русия и Запада. На всички е ясно, че разширението на НАТО всъщност не дава никаква безопасното на всички тези страни от Източна Европа, които се юрнаха към него с наведена глава. Вместо това биват карани да си мислят, че сега могат да ударят руската мечка по носа, а след това да се скрият зад гърба на Америка и НАТО.
7
1
 
8
 
! Отговори
съвпадение ли? преди 5 години
"Конфликтите по света - най-много за последните 30 години"30 години назад беше края на СССР...Явно пробутването на псевдодемокрация не води до нищо хубаво.
6
1
 
3
 
! Отговори
Росен Банова преди 5 години
кат не щете Халифатще пука автомат по вас брат
5
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таварищи рускоезичници " стройте" с народни парици руски енергийни проекти, грабнете България, както и правите последните 100 г., плюйте по Щатите и възхвалявайте руския ботуш, вие друго не можете. Това ви е в генчева, а днес в Америка бензина струваше средно 2.89$ за Галон (3,8 литра)= 1.22 лв. за литърчееее! Честито дебелеене на лукойл в бедната задунайска губерния с най нискиниския АКЦИЗ в ЕС
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката френски войници се приготвят за бой.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ за последните 200 години участват в 200 войни
2
2
 
9
 
! Отговори
горби преди 5 години
Така е.след разпада на източня блок,милиони хора загинаха само заради грешката на един човек.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и в колко от конфликтите има американско участие?