Тръмп греши, че престъпността в Германия е от мигрантите

АП: Не личи германската култура да е ерозирана от тях
19 юни 2018 21:54, Елка Василева
68
Тръмп греши, че престъпността в Германия е от мигрантите
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп внушава, че престъпността в Германия нараства заради миграцията, предизвиквайки силна отрицателна реакция срещу ръководството на страната. Той обаче греши за нивото на престъпността, което е най-ниското от четвърт век.

Тръмп написа вчера в Тwitter: "Хората в Германия се обръщат срещу ръководството си и миграцията разклаща и без това нестабилната коалиция в Берлин. Престъпността в Германия нарасна. В цяла Европа направиха голяма грешка, приемайки милиони хора, които толкова силно и агресивно промениха културата им!"

Основното твърдение, че престъпността в Германия се е увеличила, е невярно, пише Асошиейтед прес /АП/.

Според официалната статистика за престъпленията, публикувана миналия месец, престъпността в Германия е спаднала с близо 10 процента през 2017 г. в сравнение с предходната година. Полицията е регистрирала общо 5,8 милиона престъпления миналата година в сравнение с 6,4 милиона случая през 2016 г. Това е най-ниското число от 1992 г.

"Германия е по-сигурна", заяви министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер след оповестяването на данните. Въпреки това "има още много какво да се направи".

Въпреки намаляването на тежките престъпления броят на убийствата се е увеличил с 3,2 процента миналата година. Няколко нашумели убийства, за които бяха заподозрени мигранти, бяха на първите страници на вестниците през последните години, а тези, в които заподозрените са германци, бяха отразени по-слабо.

Твърдението на Тръмп, че германците "се обръщат срещу ръководството си" заради тревогите относно миграцията, частично е вярно, ако, разбира се, съдим по резултатите от проучвания на общественото мнение.

Отчасти и поради вниманието, което медиите отделиха на престъпленията с участието на мигранти, обществото стана по-разтревожено от потока от новопристигащи. Това подсили позициите на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" и й помогна да привлече нови избиратели за сметка на двете най-големи партии в Германия - дясноцентристкото обединение на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите, които заедно формират управляващата коалиция.

"Алтернатива за Германия" зае трето място на парламентарните избори миналата година. Скорошно проучване на социологическата агенция "Форза" показа, че подкрепата за обединението на Меркел е 30 процента, а за социалдемократите - 16 процента, само с един повече от 15-те процента на "Алтернатива за Германия". Проучването, включващо 2502 души и проведено от 11 до 15 юни, има допустима статистическа грешка три процента.

Меркел, която сега е в четвъртия си мандат, все още има одобрение от 51 процента съгласно проучването на "Форза".

Тръмп не дава никакви примери как мигрантите "силно и агресивно" са променили европейската култура, а само погрешно твърди, че престъпността в Германия се е увеличила.

Въпреки забележимото по-скорошно увеличаване на броя на новопристигналите в градовете, по нищо не личи германската култура да е ерозирана от наплива на повече от един милион кандидатстващи за убежище от 2015 г., предимно от мюсюлмански страни.

Коледните базари продължават да са популярни в цялата страна и привличат хора от всякакви култури и религии. Мюсюлманската забрана на свинското и алкохола не е намалила германския апетит за братвурстчета и бира, съдейки по огромните тълпи, изпълващи палатките на ежегодния мюнхенски бирен фестивал Октоберфест, и изключително популярните пакети с евтин пилзнер и вурстчета на грил за Световното първенство, които се продават в по-евтините магазини за хранителни стоки. А честите в Германия нудистки слънчеви бани в обществените паркове не са предизвикали някакво бурно възмущение у религиозните консерватори.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
opps преди 5 години
До Запознат-55А нещо да кажеш за КОМБИНАЦИЯТА от двата фактора?п.с. Не виждам сравнението с годините ПРЕДИ нашествието!?!?! 2013-2014-та
48
1
 
14
 
! Отговори
:) преди 5 години
Най-големият престъпник на този свят - американската нация, решила да мери престъпността в Германия. В момента САЩ водят колониални войни. За пример в Сирия овладяха най-големите петролни залежи. Не става дума нито за Асад, нито за мир, права, свободи. Само за ресурси, пари и власт.Силата на правото отдавна отстъпи пред правото на силата.
47
1
 
8
 
! Отговори
Ебах ги преди 5 години
Мръсни чернили вън стоп с кранчето
46
0
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Създадоха цяла партия,против мигрантите,не били против!Ало,следете процесите ,бе оланкоулу!
45
0
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
А не е ли прав ?! Не само там,а където и да са по света тия вършат само престъпления от всякакъв род и характер ! Защо ли ?! Ами идват си те в Европа,но : 1.НЕ ЗНАЯТ ЕЗИК 2.НЕ СА СВИКНАЛИ ДА РАБОТЯТ,А ДА ЖИВЕПТ НА ПОМОЩИ.3.НЯМАТ НЕОБХОДИМИ ТЕ ЗНАНИЯ ЗА ДОБРА РАБОТА.Какво им остава?!-да грабят и плячкосват,да изнасилват, да пребиват за пари...Това чака Европа,ако същата Меркел,която ги доведе не ги върне там ,откъдето са дошли!
44
0
 
32
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
В Германия се прикриват престъпленията от нелегалните емигранти, раздухват се само на български и румънските роми. да се покаже ,че източно европейците са проблема а не нелегалните изнасилвачи и убийци!
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е прав щото им мери усещането за сигурност, а немците милите се извъртат като наш бате, че всъщност сигурността си е наред. Холандският мошенически номер да омачкаш някой като нас, че е корумпиран като му мериш усещането сега го прилагат на немците и те скачат милите... ОК, ние сигурно сме корумпирани, но и с манипулации не ни помагат
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента има информационна завеса за мигрантската престъпност от вандализъм и нарушения на обществения ред до убийства. Хората,които се опитват да дават гласност бяха наречени "проповедници на омразата",но ако някой си направи труда да разгледа страниците им ще види,че позицията им е подкрепена от факти и има клипчета на конкретни случаи,които или изобщо не фигурират в новини,или са умишлено неглижирани.
41
2
 
29
 
! Отговори
ханс, преди 5 години
те и не са отишли в Германия да правят престъпления а да се размножават на воля стимулирани от социалната им система.Чак след двейсеттина години когато станат половината от населението и са трайно уседнали и родени там, ще започнат екшъните за бялото малцинство
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аве стига с тая германия, дайте важната тема днес -световното в Русия! Нямате нюз! Пишете къв секс става там, хипофизният хитрец е замислил да им вдигне раждаемостта на руснаците.... Големо еане ги таковат рускините мцелият свят))):
39
0
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 5 години
нормални са числата- при 5% иръпшъни в Германия, не ги застрашават. Ето в Русия като са 20% и там няма проблем. Явно има и още резерви над тая граница. Трябва силна държава. нЕ като тук да се прави на ударени.
38
7
 
10
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦ преди 5 години
Тръмп е велик президент!
37
3
 
12
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Да, те ЦРУ са забавачка за деца и пишат детски приказки. Трумп се доверява на тях и има защо. То и ние вадим статистики за БГ но ЦРУ дават други данни и прогнози. Май съм по - склонен да вярвам на тях. А и не е важна сухата статистика. Важно е и как се чувстват хората, настроенията. Ако се чувстват заплашени и притеснени, да не са спокойни това ВЕЧЕ е престъпност срещу личността, нищо че не са ги опипали с ръце, важен е погледа... Но джендърите явно искат всичко да почернее ...
36
10
 
2
 
! Отговори
олд мен преди 5 години
Президентът Ала Бала пак с изцепки.Боже защо наказа великия американски народ с този чевекоподобен шут.
35
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Статистиката показва, че престъпленията намаляват, но *** си държи на своето. Цифрите говорят сами за себе си. Скрийте се с тръмпанарската си пропаганда. Не съм очаквал никога, че фашизма ще се възроди именно в САЩ. Но имайки предвид, че от там е тръгнал ККК и до преди 40г. са се отнасяли с черните като към роби, има резон!"Не е по джендърски да викаш на ччерните черни, толерост. Извини се!
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статистиката си е статистика, но реалността е друго нещо. През 2017 колко души умряха прегазени, взривени, наръгани и застреляни от ислямисти в сравнение с 2014 - годината преди бежанската криза?
33
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, че престъпноста е най-ниска от четвърт век, а е най-прикривана от четвърт век!!!
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според официалната статистика за престъпленията, публикувана миналия месец, престъпността в Германия е спаднала с близо 10 процента през 2017 .."Ключовите думи тук са: "според официалната статистика".
31
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статистиката показва, че престъпленията намаляват, но *** си държи на своето. Цифрите говорят сами за себе си. Скрийте се с тръмпанарската си пропаганда. Не съм очаквал никога, че фашизма ще се възроди именно в САЩ. Но имайки предвид, че от там е тръгнал ККК и до преди 40г. са се отнасяли с черните като към роби, има резон!
30
1
 
31
 
! Отговори
zombay преди 5 години
А пък всеки от коледните има базарчета обграден с бетонни блокови прегради да не газят камиони.. що тъй бе нали мюслитата много ва обичат!