Канада легализира марихуаната за... развлечение

Тя е първата сред членките на Г-7, която прави това
20 юни 2018 07:18, Елка Василева
24
Канада легализира марихуаната за... развлечение
Снимка: архив, Reuters

Сенатът на канадския парламент одобри легализацията на марихуаната за развлекателни цели със закон, регламентиращ отглеждането, дистрибуцията и продажбата й, предадоха Франс прес и Би Би Си.

Страната е първата сред членките на Г-7, която легализира марихуаната за развлекателни цели.

Притежанието на канабис в Канада е престъпление от 1923 година, но използването й за медицински цели е разрешено от 2001 година.

Законопроектът вероятно ще получи кралско одобрение (подписан указ от генерал-губернатора, който представлява кралица Елизабет Втора), след което правителството ще трябва да избере официална дата за влизане на закона в сила.

Очаква се местните власти да получат осем до дванайсет седмици, за да установят къде ще се продава лекият наркотик. От средата на септември канадците вече ще могат да купуват от лицензирани производители на различни места, включително и да поръчват онлайн, пише БТА.

Минималната възраст за купуване и употребяване на канабис на федерално ниво е определена на 18 години, като провинциите имат право да въведат праг от 19 години. Пълнолетните ще имат право да придобиват открито до 30 грама сушена марихуана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
някой преди 5 години
До Petrovмного е смешно как приемате тая забрана като от Бога спусната. И как им се ядосвате на лошите западняци, че я легализирали, като пропускате простия факт, че именно те първи я забраниха. През по-голямата част от историята не е имало закон срещу нея. Тъй, че линията на разсъждения тип "разложения запад" може и да е правилна, но ако се гледа началото, а именно, че те в името на бизнес интереси и расизъм я забраниха за целия свят
14
5
 
1
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Един път преди 20 години я пробвах канадската марихуана но пред червено винце с кебапчета ряпа да яде . А иначе докторите пишът рецепта и от аптеката легално
13
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия пък отказа да я легализира
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Канада е една смрадлива дупка където хората живеят в мизерия.Русия,Иран и Казакстан си остават най приятните места за живот.Там е истината братя българи.
11
3
 
10
 
! Отговори
Коко преди 5 години
У нас КОГА?
10
5
 
8
 
! Отговори
!!! преди 5 години
А същевременно тука у *** се кроят нови по-строги мерки по въпроса! Ама така ще е докато ни управляват завършени ***, дето ако не е държавната хранилка и трябва с качества и труд да си изкарват хляба ще умрат от глад!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рики от Trailer Park Boy, най-накрая ще стане "легитимираум" бизнесмен !
8
9
 
29
 
! Отговори
БайХай преди 5 години
Канада - една от малкото (или единствената) нормална държава в света. Доказа го отново напук на всички негативисти с промити мозъци.
7
18
 
11
 
! Отговори
:) преди 5 години
Канада скоро ще легализира и секса в д****о. Пак с цел развлечение. А после гладиаторските борби на арената. Особено, след като САЩ излизат от Съвета на ООН, защото спря да защитава американския интерес.
6
23
 
12
 
! Отговори
Petrov преди 5 години
Запада направи цигарите по 7 евро а дрогата ще почне да я подарява, нищо че и тя се пуши. Да си сменят кленовия лист на флага с марихуанен, за да са свободни и успешни.
5
34
 
7
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Под вещото ръководство на клоуна Трюдо, Канада с всеки ден се оформя като септичната яма на Северна Америка и е напът съвсем скоро да задмине Мексико и Хондурас в тази насока. Май Тръмп ще трябва още една стена да издигне през следващия си мандат! MAGA2020
4
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То Канада е започнала да пропада та така поне ще се съкрати процеса
3
26
 
12
 
! Отговори
Petrov преди 5 години
Т в Канада е било легаизирано, т.е. "законно" робството и индианците са били набутани в лагери (резервати) пак "законно", та сега ще се спрат пред една марихуана. Може и задължителна да я направят.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само после да не карат пили и дрогирани!
1
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България кога и до кога ще пълним джоба на мафията