Сезонът започна: Хванаха двама за кражби на морето

Наели квартира в Равда, обикаляли с кола Слънчев бряг, Свети Влас
Обновена: 20 юни 2018 18:16 | 20 юни 2018 18:15, Анисия Иванова
5
Сезонът започна: Хванаха двама за кражби на морето
Архив: Булфото

Полицията в Несебър задържа двама души за серия от кражби, извършвани по черноморски курорти около Бургас, съобщиха от МВР.

Задържаните са 22-годишен и 24-годишен, от София, криминално проявени, единият е осъждан. От началото на месеца двамата са осъществили редица престъпления.

На 9 юни от обитавания от 39-годишна българка апартамент в Слънчев бряг те откраднали два дамски портфейла с лични документи, 400 лева и две банкови карти, както и мобилен телефон, лаптоп, таблет, фотоапарат и сребърни дамски бижута.

На 11 юни от хотелска стая в Слънчев бряг, обитавана от 56-годишна беларуска туристка, чрез проникване през балконската врата, извършили кражба на множество златни и сребърни накити, лични документи и сумата от 350 евро.

На 16 юни от апартамент в Свети Влас, обитаван от 60-годишна руска туристка, чрез влизане през отворената балконска врата, откраднали мобилен телефон.

Двамата мъже направили пълни самопризнания, като обяснили, че си наели квартира в Равда и се придвижвали с автомобил. Единият карал колата, другият извършвал кражбите.

При извършеното претърсване на квартирата им са намерени част от откраднатите вещи, но без откраднатите парични суми.

Част от вещите - предмет на престъпната дейност на задържаните са открити в София. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата продължава.

Този, който изваршвал обирите, е привлечен като обвиняем, като му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Свобода преди 5 години
Кога ги пускат или вече са *** свобода?Питам щото да не изтърват летния сезон де, все пак заражотват колкото нормален трудещ се Българин прави да 5 месеца.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте им възможност за"дарение" към църквата и полицията.
2
1
 
11
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Ако се чудите кои са, след 72 часа ще можете да ги срещнете отново на обичайното им работното място. Само си пазете вещите!
1
0
 
8
 
! Отговори
Обеликс преди 5 години
Моля да пишете на правилен български език! Или греша, че сте журналист?!