Европа да се координира и да контролира бежанците

Това призова Азхар Аломар от Фондация "Ориент България"
21 юни 2018 09:30, Петя Славова
18

1761 гледания   |  Още видео

Хората, тръгнали да търсят спасение от войната вече са милиони и са пръснати по целия свят. През последните няколко години изцяло промениха представите на хората за бежанците – много от тях бяха приети от страните, но десетки други бяха прогонени. В резултат много семейства останаха разделени.

В световен мащаб над броя на хората, бягащи от войната надхвърля 24 милиона, според доклад на ООН. А над 3 милиона бежанци търсят убежище в чужда страна. Как стоят нещата у нас и каква е нагласата на българите спрямо емигрантите – в студиото на "Директно" по Bulgaria On Air коментира координаторът на фондация "Ориент България" Азхар Аломар.

За последната година над 900 хиляди сирийци са насилствено изгонени от домовете си. Какви са причините, които водят до това – само политически, икономически или пък има и други фактори, за които ние не знаем, защото сме далеч от проблема?

Още по темата

"Нека да не гледаме на тези цифри само като някаква бройка. Това са човешки съдби, човешки истории. Абсолютно всеки един има своя трагедия. Това, разбира се, не са всички бежанци, но има хора, които са насилствено изгонени от домовете си. Проблемът в Гуда до ДАмаск в Сирия е наистина голям. Там е изселено мирно население, а не бойци или терористи.", коментира в предаването Азхар Аломар.

Промени ли се нагласата на страните от Европа, които възприемат бежанците като радикалисти? При какви условия живеят бежанците в центровете за настаняване? Как можем да решим проблемите с бежанската криза?

"Трябва да има контрол върху това кой влиза и излиза от държавата, не да се ограничава. Европа доказа за сетен път, че е слаба и не може да се координира в действията си. Това трябва да се реши на политическо ниво.", сподели в предаването Азхар Аломар

И още: Според последните доклади пейзажът на бежанската вълна е на път да се промени. Промяната в потоците се изразява в това все повече хора от Конго, Южен Судан и Мианмар да търсят убежище в друга страна. Това ли е вълната, която предстои да ни залее?


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи тази Азхар Аломар обикаля лагерите в Турция и Гърция и агитира"бежанците"да не ходят в Германия или да се връщат в Сирия,а да идват в България да си правят частен бизнес за по 10 000 евро.Значи е лъжа че сирийците ще се върнат в родината си когато войната приключи.Госпожо връщайте се в Сирия и си възстановявайте държавата.Това е вашето бъдеще,не тук в България.Всички богати сирийски бизнесмени у нас и НПОта да се преместят в Сирия.Прав ви път,не да обикаляте българските медии с пропаганда.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
PAK S TAZI MASONOZIONISTKA PROPAGANDA PISHETE ZA BEDNITE BALGARI KAK JIVEAT NE ME INTERSIVA PLANOVETE NA SOROS I ANGEA KASHER
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 2

Затова си седя в къщи, а не съм се втурнал на другия край на света!
14
0
 
11
 
! Отговори
казаХ преди 6 месеца
Последно Сирия е била френска колония.Азхар Аломар да заминава във Франция.Тук няма никаква работа.Българите никога не сме били колонизатори нито на сирийци,нито на други араби или африканци.Мястото на бежанците е при бившите им господари.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нека идват, а Европа да ги връща обратно веднага. Нека ги спасява, обезпаразитява и каквото още иска преди връщането. След няколко връщания ще останат без пари и няма да плащат на трафиканти и лодкари. Ще спре бизнесът. Няма пари, няма да има кой да ги вози на лодки.
12
0
 
13
 
! Отговори
няма да стане преди 6 месеца
Дошъл брадаткото с 4 жени и 10 деца,и чака някой да се грижи за тях!?Жените и децата са беззащитни,за тях може,а тоя да хваща калашника и да си оправя държавата!Тука няма работа!Тарикати,дето търсят лесното!И на всичкото отгоре искат и джамии!?
11
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Европа е най-гъсто населения континент, да се разселват на друго място, освен това стига с тези манипулации, че била имала колонии - а колко от нас , обикновените хора, сме се възползували от тези колонии, нима не са само неколцина, а пък сега всички да плащаме, да търпим всякакви, да треперим за децата си?
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да, точно така. Трябва да ги кастрират и всичко ще си дойде на мястото.
9
1
 
17
 
! Отговори
,.,., преди 6 месеца
Размножават се безхаберно като зайци,трепат се като неандерталци-и в Африка и в Близкия изток,пренасят проблемите си на хора които нямат никакво отношение към това.България е за българите,останалите да си вървят.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не ме впечатлява много мнението на тоя . Бежанците НЕ СА мой проблем, не съм виновен аз за войната в тъпата Сирия. И нямам никакво намерение да се ангажирам с тях. Да си сърбат попарата сами.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Координаторът на фондация "Ориент България" Азхар Аломар, е нахална като всички от този регион.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Европейският съюз е съюз на европейски християнски държави.Африканци и араби нямат място тук.Да си правят африкански и арабски съюзи.А 500 уж "бежанци" у нас не искали да напускат центровете.И защо да искат,живеят си безплатно,ток вода храна ,дрехи,от българския данъкоплатец и дарения.Хрантутници.Няма по натрапчиво,мързеливо и нахално същество от тези.Забрана на НПОтата в България -равъдници на "мигранти".Пътят на мигрантите е обратно към родните им места-Арабския полуостров и Африка.
5
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
докато сащ не се изтеглят от арабския свят мир няма да има те са главните
виновници за всичко което става с тези нещастни хора
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Истинските бежанци от сирийската война са тези, които са стигнали до първата мирна гранична държава и изчакват края на войната, за да се върнат. Те са в Йордания, Ливан и Турция. Всички останали, юрнали се към ЕС са икономически емигранти, които искат да пият, да ядат и да... таковата, де... бели жени. Да не говорим пък за идващите от Конго, Мианмар, Судан, Афганистан - минали половината земно кълбо да стигнат до авантата! Никаква подкрепа или толерантност за такива навлеци!!!
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Къф е този бе?. Какви са тия фондации те са повече от полицаите съдебната система и армията, България е нападната от чужди фондации! Искаме закон като в Унгария да бъдат преследвани и забранявяни фондации с чуждо финансиране, съдени за антидържавна дейност
2
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен
ще ти хареса ли на теб да те държат в такъв лагер?
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да вземем пример от американците, по долу новината - вижте какъв лагер са им устроили - с високи огради, вишки, въоръжена охрана. Даже и "лекарства" им дават безплатно.