Храни, които стават още по-полезни в комбинацията с други

За енергия през целия ден – яжте лук и нахут
22 юни 2018 09:45, Михаела Лазарова
2
Храни, които стават още по-полезни в комбинацията с други
Снимка: pixabay

Някои хранителни продукти са по-полезни от други заради богатото си наличие на определени хранителни вещества.

Когато ги консумираме самостоятелно получаваме част от техните блага. Но ако ги комбинираме с други полезни храни, организмът ни ще се наслади на истински коктейл от витамини, минерали, фибри, полезни елементи, които взаимно подсилват благотворния си ефект.

Кои са полезните храни, които стават още по-полезни в комбинация с други?

За по-нисък риск от рак – ябълки и малини

Ябълките и малините взаимно се допълват, защото елаговата киселина, мощен антиоксидант, намиращ се в малините, усилва многократно своето въздействие под влиянието на кверцетина, друг антиоксидант, намиращ се в ябълките.

За здраво сърце – нудълс и броколи

Когато лошият холестерол се окисли е много по-вероятно той да се превърне в плаки по съдовете, водещи до сърдечносъдови заболявания. Антиоксидантите имат свойството да блокират именно този процес на окисление.

Витамин С като мощен антиоксидант, се намира в големи количества в японската паста, наречена нудълс. Тъй като в броколите също се съдържат завидни количества от този важен витамин, комбинацията между двете е истинска витаминна бомба.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари