Разходите на бизнеса за отработен час с ръст от 7%

Харчовете за заплати се увеличават по-бавно от останалите
5
Разходите на бизнеса за отработен час с ръст от 7%
Снимка: архив, БулФото

Разходите на работодателите за един отработен час от наетите от тях нарастват с 6.8% през първото тримесечие на 2018 г. спрямо същия период на миналата година.

Увеличението в индустрията е с 9.3%, в услугите - с 4.5%, и в строителството - със 7.8%, по данни на НСИ.

Най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в секторите "Добивна промишленост" - с 12.2%, "Преработваща промишленост" - с 10.4%, и "Образование" - с 10.3%.

Намаление се отчита при "Операции с недвижими имоти" - с 4.2%, и "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети" - с 0.4%.

През първото тримесечие на 2018 г. спрямо първото тримесечие на 2017 г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 6.3%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 9.0%.

По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 13.7% за "Добивна промишленост" до минус 5.3% за "Операции с недвижими имоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2а ти какво чакаш? Ставай бизнесмен и си купувай и ти по толкова апартамента.
3
15
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Разходите се вдигат а производителноста спада. Работниците стават все-по мързеливи и все гледат в чуждото канче. Служителите, които са най-мързеливи и от сутринта си гледат часовника, имат най-много претенции за заплащане и работно време - е няма как да стане. ЛОШ МАТЕРИАЛ беше казал някой и всички му се расърдиха, но е точно така.
2
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Разбрахме за разходите на бизнеса.А за приходите им кога ще кажат?По колко апартамента си купуват и къщи за колко милиона си строят?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, за поредно тримесечие брокерите на имоти са най-обеднели! Че нали през ден четем как цените на имотите и наемите скачат, да купуваме още днес, че ще свършат... Кредити отвсякъде уж... Смях!!!