Засилени мерки за сигурност заради изборите в Турция

Гласуването ще продължи от 8 часа до 17 часа
23 юни 2018 19:52, Елка Василева
3
Засилени мерки за сигурност заради изборите в Турция
Бинали Йълдъръм. Снимка: архив, Reuters

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви днес, че в страната са взети засилени мерки за сигурност във връзка с предстоящите предсрочни президентски и парламентарни избори на 24 юни, предаде ТАСС.

Нашето правителство предприема сериозни стъпки по отношение на осигуряването на безопасността на изборите през последните месеци, каза Йълдъръм в интервю за Анадолската агенция, предаде БТА.

Той коментира и ситуацията, свързана с решението на турските власти да не пуснат в страната някои чуждестранни наблюдатели на изборите.

Още по темата

Някои лица, пристигащи от чужбина, се държат така, сякаш са представители на определени радикално настроени структури, каза Йълдъръм. Смятаме това поведение за неподобаващо и разглеждаме това като намеса в нашите избори, заяви той.

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) вчера осъди отказа на Турция да приеме двама членове на нейната наблюдателска мисия за предстоящите президентски и парламентарни избори. ОССЕ съобщи, че на Андрей Хунко, член на германския Бундестаг, и на шведския депутат Амин Джабар е бил отказан достъп "заради изразяваните от тях публично политически мнения".

В Истанбул ще бъдат разположени 38 480 полицаи. Четири полицейски хеликоптера ще патрулират над града, осем кораба на силите за сигурност ще плават в района на мегаполиса.

В града ще бъдат разположени 85 водни оръдия и 90 бронирани коли. Дронове също ще следят за безопасността в Истанбул, информира Анадолската агенция.

В столицата Анкара за сигурността ще отговарят 16 хиляди полицаи, 35 бронирани коли и няколко хеликоптера, съобщава ТАСС.

Изборите ще започнат утре в 8 часа местно време и ще продължат до 17 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
до 1 ОТ КОГА БЪЛГАРИНА СЕ ВОДИ КАТО НОРМАЛЕН ЧОВЕК.ХАХАХАХАХАХАХА
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува това нас нормалните хора???