Криптовалутите в полезрението на най-богатите в света

Милионерите се интересуват от инвестиции в криптовалути
Обновена: 24 юни 2018 14:43 | 24 юни 2018 12:42, Елена Кирилова
13
Криптовалутите в полезрението на най-богатите в света
Снимкa: Reuters, архив

Едва около половината милионери в света са на едно мнение с компаниите, управляващи благосъстоянието им, като много богатите все повече се интересуват от инвестиции в криптовалути. Това става ясно от проучване на френската консултантска група Capgemini, цитирано от агенция Ройтерс.

Хората с голямо нетно състояние – които се определят като тези с най-малко 1 млн. долара за инвестиции, изключвайки дома, в който живеят, или притежанията им на изобразително изкуство и автомобили, са имали възвръщаемост на инвестициите си с 20% през 2017 г. за втора поредна година.

С това общото им състояние е достигнало сумата от над 70 трлн. долара за първи път, като очакванията са тя да стане 100 трлн. долара до 2025 г., се посочва в доклада за световно богатство на Capgemini.

Въпреки увеличението на състоянието им това не ги е направило по-доволни от компаниите, управляващи средствата им.

Едва около 56% от милионерите са заявили, че поддържат "много добра" връзка с тях при необходими 70% според консултантската агенция.

От данните става ясно, че през изминалата година ентусиазмът на богатите към криптовалутите е нараснал, като 29% от милионерите изразяват силен интерес към купуването или притежаването на такъв вид разплащателни средства. В същото време близо 27% са заявили, че имат известен интерес, се посочва още в доклада.

Въпреки това обаче едва една трета заявяват, че са получили информация за такива възможности от своите компании.

"Макар регулаторната несигурност и предпазливостта на фирмите да пречат на криптовалутите да навлязат в индустрията на компаниите за управление на богатство, силното търсене за информация относно криптовалутите от по-младите хора с голямо нетно състояние е вероятно да принуди фирмите за управление на богатството поне да разработят и предложат гледна точка (спрямо тах – бел. ред) през идните месеци", се казва още в доклада.


Още новини за света на технологиите четете в Investor.bg


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То беше ясно още в началото, че с имагинерни пари ще напазаруваш имагинерно.Честито на изтрезнелите!
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поредната ПЛАТЕНА реклама на крипто-ЖЕТОНИТЕ.
Никой богат човек мяма да похарчи и долар за този жмел.
Засрамете се бе !!
Престанете да мамите наивните .
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Криптовалутите се появиха като псевдолегален начин за незаконни разплащания и пране на пари, но просто са "кухи". Не че едни зелени хартийки са много нещо, но тези са на свободно падане.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това, което не ми хареса от цялата история бе, как маси от милиони хора, искаха да наравят огромни суми, като не допринасят с нищо, оповавайки се на спекулация.
Просто ти показва, колко алчно и гадно е станало човечеството.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Биткоина съществува от 2009 та
Ако е трябвало да се случи нещо , вече да се е случило за почти 10 години
Балона се спука
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде другата седмица цена 3200
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Помня като беше 20000 , мои приятели казваха , че ако бил 10 000 , веднага щели да си купят
Вчера видях единия и му викам -Купувай , вече върви дори към 5000
Отговаря ми че нямало смисъл и тн....не му трябвали 2 декара мъгла на Витоша
5
2
 
10
 
! Отговори
Кълчъръл ман преди 7 месеца
Абе чудех се аз кво стана с биткойна, що така нищо не се е чувало вече няколко месеца, трябваше вече някъде към мильон да се станал...
Пък изведнъж пак почнаха да се появяват статии за колко напредничава е технологията, как големите инвеститори се интересуват вече от криптовалути.
А то всичките са се изпонатръшкали до нивата от лятото миналата година, точно когато почна големия пъмп... колко зелени хартийки и колко случайни числа без полза се извъртяха от тогава, ехеей!...
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На къде ви тласкат офчици, да се пуснете "материята" и да се хванете "за пиксела", т.е. хептен за нищото... за да се превърнете накрая и вие в ...НИЩО !
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Самата технология "блокчейн" реално погледнато не е нищо особено, нищо "свръх естественно" нищо, което вече "да не се знае". Много е близко като принцип на действие, до добре познатият "торент", където всеки качен файл, се вижда от всички, които имат инсталирана торент програмата.
Ще клъвнат ли масите на тази гола кука, към която ги тласкат ... ония "от горе" ? Криптовалутата е същото "нищо", каквото са и кухите хартиени пари, но още по имагинерно.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
блокчейна - новият инструмент за управление и окончателно, финално поробване на масите, което изобщо не означава, че сегашните криптовалути ще останат да съществуват, те са само тест за възприемчивост от масите на самата "технология" и моментен инструмент за изсмукване, изземване на наличните фиатни пари.
1
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който има глупостта да се набълбука с криптовалути ще ми яде патиците.