От кои хранителни комбинации се отслабва?

Някои от тях може да ви станат и любими. Вижте ги!
Обновена: 24 юни 2018 09:18 | 24 юни 2018 09:00, Михаела Лазарова
5
От кои хранителни комбинации се отслабва?
Снимка: pixabay

Когато се стремим да подобрим своята фигура, винаги започваме от промяна в начина си на хранене. След като сме съставили списък с полезните храни, е важно да знаем и как да ги комбинираме, за да бъде диетата ни по-ефективна.

Така например, пресният ананас със сок от лайм, сьомгата с авокадо, както и яйцата с авокадо, са част от тези вкусни комбинации, които подпомагат отслабването. Кои други да опитате?

Овесени ядки и фъстъчено масло

Овесените ядки са чудесен източник на важни витамини, минерали и антиоксиданти. Те са с високо съдържание и на разтворими фибри бета-глюкан, което спомага за намаляване на високите нива на холестерола и кръвната захар, стимулират здравето на храносмилателната система и създават усещане за ситост.

Фъстъченото масло е основно пюре от фъстъци. Състои се от около 25% протеин, което го прави отличен източник на протеини на растителна основа. Освен това е с ниско съдържание на въглехидрати и добър източник на здравословни мазнини, което го прави подходящ за хора с диабет тип 2 или за тези, които следват диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Пилешко месо и люти чушки

Храните, които са с високо съдържание на протеини, са известни като много ефективни при намаляването на телесното тегло. Пилешкото месо е сочено за термогенна храна, което го прави и подходящо за вашата диета. Лютите чушки съдържат капсаицин, който придава техния пиперлив вкус, но контролира апетита и увеличава загубата на излишни килограми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
MNOGO OBI4AM LJUTI 4USHKI,NO ZNAM,4E UVELI4AVAT APETITA,A NE GO NAMALJAT
4
2
 
9
 
! Отговори
:))) преди 5 години
- Пилешко месо и люти чушки. В менюто на ресторантите "Дивака" има блюдо "Пиле по дивашки". То е точно това, гарнирано със сос, който съдържа много, ама много ситно нарязани червени чушки и люти чушчици. Препоръчвам го, вкусно е.- Домати и маслини. В същата верига ресторанти, в т. нар. "Овчарска салата" има и домати, и маслини.Значи, юруш към "ДивакО"! Хем ще си хапнете вкусно, хем ще отслабвате!
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ако искаш домати яж цял ден, ядеш ли повече калории от необходимото ще напълнееш. Кратко и ясно. Бройте си калориите ако искате да отслабните.
2
2
 
28
 
! Отговори
Х преди 5 години
От комбинацията въздух и вода се отслабва най-много.
1
2
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Браво на журналистите от днес беге! Казва им редакторът в НЕДЕЛЯ да я пуснат тази статия и те я пускат в НЕДЕЛЯ!Никакви грешки, професионално изпълнение.Браво!