Терористи: САЩ отказват да се месят в Южна Сирия!

"Бунтовниците трябва да вземат сами решението за това какво ще правят"
41
Терористи: САЩ отказват да се месят в Южна Сирия!
Снимка: Reuters, архив

САЩ са казали на сирийските терористични групировки да не очакват военна помощ срещу силите на сирийското правителство, които са подкрепяни от руските Военно-космически сили и които в момента провеждат мащабна офанзива в провинция Дераа, в близост до границата на страната с Йордания и Израел, предава Reuters, цитира "Фокус".

В копие от писмо, изпратено от Вашингтон до главатарите на няколко групировки от "Свободната сирийска армия" в Югозападна Сирия, видяно от журналисти на американската агенция, се казва, че американското правителство иска "да не базирате решенията си на предположението или очакването за наша военна интервенция".

Още по темата

По-рано САЩ предупредиха сирийския президент Башар Асад и неговия съюзник Русия, че нарушения на режима на примирие в зоната за деескалация, договорена от Кремъл и Белия Дом миналата година, ще има "сериозни последствия" и обещаха "твърди и съответни мерки", припомня Reuters.

Това възбуди надеждите на подкрепяните от Запада групировки за възможна американска военна намеса, обяснява американската агенция, в случай, че неколкодневните въздушни бомбардировки на сирийската армия се развият в пълномащабна офанзива в югозапада.

В посланието от САЩ, се казва, че бунтовниците трябва да вземат сами решението за това какво ще правят в лицето на настъплението на сирийската армия на базата на това, което смятат, че е най-добро за тях и за техните хора.

"Ние, в САЩ, разбираме трудната ситуация, в която сте изпаднали и продължаваме да съветваме Русия и сирийския режим да не предприемат военни действия, които нарушават примирието", пише още в американското послание.

САЩ подкрепяха "умерените" групировки в "Свободната сирийска армия" със стотици милиони долари под формата на оръжия и месечни заплати в хода на седемгодишната война, в рамките на военна програма под шапката на Централното разузнавателно управление (ЦРУ). Анализаторите вярват, че субсидиите са спрени, след като американският президент Доналд Тръмп миналата година реши да спре действието на "проекта".


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
пенко преди 8 месеца
Многа странна /за мен/ статистика прочетох преди около два месеца : " Брутния вътрешен продукт на Р Сирия е нараснал с 4% за времето на военните действия-до момента " !!! Вдигах вежди и мигах на "парцали" ! Статистиката беше представена,като-такава от световен авторитет / не го помня/ .
24
0
 
5
 
! Отговори
Ураааа преди 8 месеца
Путин победи.
23
0
 
13
 
! Отговори
не син преди 8 месеца
Няма по гнусна и аморална *** от
" великите демократи"наричани с пълно право Световното зло!
22
0
 
13
 
! Отговори
Това са САЩ преди 8 месеца
САЩ не е вече фактор, а и по принцип използват приятелите си и после ги предават.
21
2
 
42
 
! Отговори
поп Андрей преди 8 месеца
САЩ подкрепяха "умерените" групировки в "Свободната сирийска армия" със стотици милиони долари под формата на оръжия и месечни заплати в хода на седемгодишната война, в рамките на военна програма под шапката на Централното разузнавателно управление (ЦРУ).
А, някои още не вярват........
20
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Асад и Русия победиха в Сирия. А тези некадърници нищо не свършиха и САЩ повече не може да им помага и да се компрометира. Заради несвършената работа и некадърността им да свалят Асад, започнаха да ги наказват с бомбардировки.
19
20
 
6
 
! Отговори
**** преди 8 месеца
До-Бат Нейко
Това се случи точно след и заради вагнеровците,избиха инструктурите като кучета,и се върнаха в Русия.
18
2
 
43
 
! Отговори
Бат Нейко преди 8 месеца
24 февруари 2 су 57 пратиха по дяволите над 2000 американски френски и немски наемници в Гута, няма съмнение че това е отмъщение за Вагнер ..... но у нас се замълча
17
0
 
44
 
! Отговори
petko76 преди 8 месеца
Сащ открито подкрепят джехадистите !
16
0
 
54
 
! Отговори
**** преди 8 месеца
Това написаното ако е вярно излиза,че сащ контактуват и подържат контакти с терористите,и знаят с точност кои са ръководителите и къде се намират,щом лично ги информират за решението си.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Санкции ли ? Затова един килограм ябълки в Дамаск, струва 20 стотинки .Хе хе !
14
2
 
44
 
! Отговори
До 11 преди 8 месеца
Мнооого си т.ъ.п че то санкциии има от години бе чукчииии.....скоро и великите им санкции няма да вървят....А какво правим ако Китай и Русия откажат да спазват санкциите....тия ФАЩ ще им обявят война ли...
13
1
 
49
 
! Отговори
8===о преди 8 месеца
САЩ взеха нефта и се отказаха да разпространяват демокрация :)
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каквото се пените сякаш мнението ви има каквото и да значение за някой :)
11
48
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
САЩ не им трябва цяла Сирия. Взеха северната час , където се бяха насочили. Сирия върви към Северна и Южна ...Ако диктатора не падне. После ще има санкции докато станат 20 кг.
10
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Факт

Ти лично ли ги засече?
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До те са агресори

На никой не му пука общо взето..
8
6
 
20
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Впрочем Йордански войски са засечени да се придвижват към границата със Сирия.Т.е. САЩ може и да не се намесят,но пък да го направят слугите им.С поддръжката на "неизвестни" самолети.
7
3
 
51
 
! Отговори
те са агресори преди 8 месеца
А какво търсят САЩ в Сирия?!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ужас и ко ша прайм ся?