11-годишна мята пари и злато от балкона, за... мама

Полицията хвана двамата ало апаши, подлъгали детето
15
11-годишна мята пари и злато от балкона, за... мама
Снимка: Булфото, архив

Полицията успя да хване двама телефонни измамници, подмамили 11-годишно момиче от Плевен да хвърли от терасата семейните спестявания и златни накити.

Още по темата

При разпита и двамата ало измамници, мъже на по 41 години от Варна, признали престъплението си.

Детето било подлъгано на 24 януари от непознат, който се представил за лекар по телефона.

Казал на момичето, че майка му е катастрофирала и за да я спасят, се налага спешна операция. Така 11-годишната пуснала от терасата на жилището 3000 лева, 620 евро и златни бижута - 3 пръстена и гривна.

По-късно 49-годишна жена се обадила в полицията, за да съобщи за измамата.

Разкрита е и друга телефонна измама в Плевен, при която 83-годишен е дал на измамник 7000 лева и 3000 евро. При нея мошеникът се оказал 44-годишен мъж от търговищко село.

На 17 април т. г. той се представил за полицай и след многократни обаждания по мобилния и стационарния телефон, продължили почти 3 часа, накарал дядото да хвърли парите от терасата уж за провеждане на операция по залавянето на измамници.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Апаш преди 8 месеца
Да ама нашата любима държава не желае да ги лови , нито пък закони да прави..тази напаст от ало измамници е от години и кво направи държавата ...НИЩО. Някой виши чиновници получават час от плячката и затова няма да си мръднат пръста. Нашата хубава българия
10
3
 
12
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Тази измамници са били някакви копърки. Истинските полицията не ги лови.
9
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
На един от тия ало-измамници ( почти всички са от ромски бандитски кланове ) да му резнат ръчичките на площада и да го дадат по ТV и всичко ще престане !
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В училищата вместо за джедъри да им говорят зца измамници, коит ги дебнат от всички страни. то не са крадци, педофили, лесбиййки, гейове.....
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е дете, бе хора! Колко му е да го уплашиш? Не знам как тия нямат поне малко скрупули. Зарежете парите, ама представете си какво му е минало през главата на детенцето като е чуло, че майка му е сериозно пострадала. Кое дете не би превъртяло от страх в такъв момент? Пенсионерите ги зарежете, ти би следвало да имат поне житейски опит, пък и то се говори, то се писа, то по телевизиите пускаха клипчета, ама дете на 11, кой да предположи и да го информира за измамите.
6
0
 
9
 
! Отговори
Боне Крайненеца преди 8 месеца
Ейййй, прост народ са туй пенсионерите, и това е. И наивни при това, до безкрайност. Бе как не моат да различат истинския полицай от фалшивия. Ми истинският полицай е с бандерол бе, айланкоулу, как не запомнихте!
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви мизерници! Да злоупотребяват с едно дете! Да горят в ада!
4
2
 
13
 
! Отговори
Йовчо преди 8 месеца
Пускайте го по-бързо,че една група пенсии имат сърбеж в ръцете и само той ще ги излекува след като му метнат от балкона някое и друго кайме!
3
2
 
24
 
! Отговори
5 преди 8 месеца
до 1: какво искаш от 11 г. дете . Най-умен ще се окаже съдията който няма да ги осъди.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ама и старците, пенсиите сигурно Курнелия им ги раздава в евраци?:)
1
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много умни днешната младеж браво.