Дисбаланс: АзГ печели точки – за сметка на Меркел

Съюза ХДС/ХСС пък губи симмпатизанти заради бежанците
25 юни 2018 15:00,
27
Дисбаланс: АзГ печели точки – за сметка на Меркел
Снимка: архив Reuters

Консервативната германска партия "Алтернатива за Германия" продължава да увеличава популярността си за сметка на Блока (ХДС/ХСС) на Ангела Меркел, който пък продължава да губи избиратели, този път заради вътрешния конфликт във връзка с миграционната политика, пише Politico.eu.

Още по темата

Съгласно резултатите от анкетата, проведена от Emnid за "Bild am Sonntag", 16% от запитаните 2336 души са изразили подкрепа за антисистемната формация, което е с 1% повече от миналата седмица и най-високия процент регистриран от "Алтернатива за Германия“ изобщо, посочва "Фокус".

За разлика от това, Съюза ХДС/ХСС загуби 2% от миналата седмица и вече има поддръжката на 31% от избирателите. Различията около плана на баварския лидер Хорст Зеехофер за по-строга миграционна политика предизвика конфликт между двете фракции, който заплашва да разруши десетилетния съюз и да доведе до разпадане на правителството.

Още по темата

Зеехофер, който е и министър на вътрешните работи, в понеделник се е разбрал с Меркел да изчака предстоящата среща на върха на Европейския съвет и чак след това да пристъпи към реализация на плановете си за затягане на граничния контрол.

Вчера се състоя неформална среща на 16 европейски лидери, сред които и българския премиер Бойко Борисов на тема миграция.

Срещата се свика след като от седмици германският канцлер Меркел е подложена на силен натиск от коалиционния си партньор да върне в граничните европейски държави, от които са влезли, незаконните имигранти в Германия.

Австрийският канцер Себастиян Курц предупреди по-рано през седмицата, че може да се стигне до затваряне на германските граници, което ще повлече подобни мерки и в други вътрешни шенгенски държави.

В петък баварския премиер отправи остри критики към Ангела Меркел и позицията й по мигрантския въпрос. Маркус Зьодер подчерта, че именно заради политиката на отворените врати за първи път в съвременна Германия се появи демократично легитимирана сила - "Алтернатива за Германия", намираща се силно вдясно на политическия спектър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОЛЯМАТА ЗАДАЧА ПРЕД МЕРКЕЛ Е КАК ДА НАПРАВИ ТАКА , ЧЕ *** *** ДА ЖИВЕЯТ МИРНО И В ЛЮБОВ С ИСЛЯМСКИТЕ ТЕРОРИСТИ !! ТОВА МОЖЕ ДА СЕ РОДИ САМО В ГЛАВАТА НА ЕВРЕЙСКАТА ЯЛОВА БАБА МЕРКЕЛ!! И СЕГА ЕВРОДЖЕНДЪРИТЕ СЕ ИЗПОКАРАХА КОЙ ОБИЧА ПОВЕЧЕ МЮСЮЛМАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ! ЕВРОГЕЙАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ ПОРОДИХА НЕРАЗРЕШИМАТА КРИЗА С МЮСЮЛМАНСКИТЕ МИГРАНТИ- ТЕРОРИСТИ !! ЕВРОГЕЙЦИТЕ СА ЖЕРТВА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ " ЦЕННОСТИ' ЛИБЕРАСТИЯ , ТОЛЕРАСТИЯ . МУЛТИКУЛТУРАЛИЗЪМ , ДЖЕНДЪРИЗЪМ !!
23
0
 
7
 
! Отговори
Jas преди 5 години
И аз симпатизирам АзГ, за съжаление при следващите избори немските овци пак ще гласуват масово за Parteigenossin Merkel, защото дедите им, бащите им и те самите са свикнали с факта, че партията й е била винаги управляваща и че винаги е носила екомомически просперитет. Не зная как много трябва да е зле положението в Германия, че да се събудят най-накрая. Демокрация в която да се страхуваш да кажеш истината, не е демокрация!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е виновна.Тя покани мигрантите, тя каза,че няма ограничение на бройката.Тя каза, че ще се справят.Целуваше се и си правеше селфита с тях.Заплашваше държавите, които на бяха съгласни с политиката й, със санкции.Тя не направи нищо за да има адекватен контрол над прииждащите и така допусна хиляди хора без или с фалшиви лични документи и неясен здравословен статус да се разхождат свободно из Германия.Тя не слушаше предупрежденията на коалиционните си партньори.Трябва да й се търси отговорност
21
0
 
5
 
! Отговори
до 12 от Германия преди 5 години
Не съм съгласен с теб, редовно следя на живо дискусиите в Бундестага по Phoenix, а иначе ползвам различни източници като pi-news и др. Левите са непроменими хуман-империалисти. А защо не подадоха молба в Бундестага за разследване на Меркел, както направиха АзГ и ФДП. Левите, СПД, Зелени, както и държавните профсъюзи ДГБ и продажната църква са срещу АзГ, организират анти-демос и поощряват фашистката Антифа.
20
1
 
20
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Във времена на постояни икономически кризи...скрита безработица...времена когато пенсионерите в Германия са принудени да събират пфандфлашен от кошчетата за *** за да оцелеят - една самозабравила се фригидна, ялова с.в.и.н.я реши, че вместо да вложи данъците за подобряване живота, и създаване на нови работни места за европейците - тя може да ги пръска по ислямска измeт от всички световни клоаки на Азия и Африка! Не е достатъчно да я свалят от власт - трябва приживе да бъде съдена за предателС
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-важният въпрос за всеки един индивид е въпросът за неговата собствена сигурност, за живота му.Прииждането на едини милион нашественици с чужда на германците култура и вяра наруши тяхната сигурност.Докато нашествениците не бъдат депортирани от Германия в родните си места германците сигурност няма да видят. Докато това продължава възходът на АзГ ще е стремглаво нагоре.Сигурността е най-важното и никой повече няма да заблуди германците с алабализми и приказки за мултикултурността!
18
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДАЛИ ЩЕ РАЗБЕРЕ НЯКОГА МЕРКЕЛ , ЧЕ ПРОБЛЕМИТЕ В ЕВРОПА СТАНАХА , ЗАРАДИ ПРИЕМАНЕТО НА МИГРАНТИТЕ !!!!!!!!! И НАЙ-ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ПРЕДРИЧАХА , ЧЕ ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ВЪЗХОД НА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ !!!!!! САМО ТЯ НЕ МОЖА ДА СЕ УСЕТИ!!!!!!!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На следващите предсрочни избори, които ще са до края на годината АзГ става втора сила! На последващите избори - първа сила!И мулти-култи вече няма да има!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се разпадне ЕС, всяка държава ще си има свои граници и ще ти пази както намери за добре, също ще пуска който тя желае. Сега една т.ъ.п.а жена еднолично решава колко милиона да влязат и то на квотен принцип. Стига толкова, не ни трябва това модерно робство в ЕС
15
1
 
7
 
! Отговори
За Н 4 преди 5 години
Номер 4. Кой каза "Ще справим" бе? Елате да ги срещате с мечета? На Германия и трябва работна ръка, това все инженери и атомни физици? И ордите се юрнаха!
14
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
НСДАП /NSDAP/ ви предупреждаваше! Ваш: Ади
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Meн най ме е страх АзГ да не подпука нашите мили роми да ги връща че доста се прославиха.Тогава ще ни се упрай димуграфиътъ ама ще и се разгони майката на безработицата ни...Аз викам по-слаба демография но и ниска безработица.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българин от ГерманияАми те левите споделят идеите на АзГ,то и аз живея в Германия,но ти изглежда не гледаш речите на АзГ.Даже понякога под АзГ пише "ди линке"
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старата мома си изигра картите по най добрия начин,сега швабите са в мат и нямат кой знае какъв избор освен да докарат конските вагони ако искат да оцелеят.
10
0
 
33
 
! Отговори
Българин от Германия преди 5 години
Зелените и левите в Германия се опитват всячески да вредат на АзГ. Симпатизантите, изберателите и членовете на АзГ за от всички слоеви на населението, не са расисти, не са нацисти. Тези хора (аз и съпругата ми също гласувахме за АзГ) искат децата им да имат бъдеще в Германия и са за традиционните ценности, семейство и култура. Който се интегрира е добре дошъл, за жалост малко са такива от сега нахлуващите от Африка и Арабския Свят. Но постепенно при все повече германци здравия разум ще надделява
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМеркел не е виновна. Всички ние - България, Италия, Гърция пуснахме мигрантите да отидат до Германия. Нека си кажем истината. Нека да спрем за 2 минути да лъжем. После пак ще лъжем.5.Имаше икономически емиганти,които не са от страните където имаше война6.Никакви охранителни мерки не се предприеха за спирането на незаконните емигранти,нито се изискваха документи.7.Имаше платен черен канал,който не бе спрян и бежанците даваха последните си средства на тези измамници.Показаха докуме
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМеркел не е виновна. Всички ние - България, Италия, Гърция пуснахме мигрантите да отидат до Германия. Нека си кажем истината. Нека да спрем за 2 минути да лъжем. После пак ще лъжем.1.Имаше войни,които разбуниха всичко и особено когато французите еваха мамата на Либия.2.Меркел ги покани3.Не само ги покани,но и наказваха страните,които се опитват да спрат потока.4.Пратиха хора,плавателни съдове да помагат за прехвърлянето на бежанци в Европа,което увеличи притока5.Имаше икономиче
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Ердоган ли вдига цената на тока ?
6
0
 
30
 
! Отговори
ами преди 5 години
До Анонимен 4 Меркел не била виновна??? Пуснаха бежанците /терористите/,защото Меркелката каза-пускайте ги,ние ще ги приемем всички! И ги посрещнаха с плюшени мечета,музика и знамена!
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква ще е новата политика? Нищо не казват. Какво ще правят с мигрантите? И тези са слабоумни като меркел и макрон.