Стоян Сталев: Зад Ердоган стои религиозната общност

Резултатът на изборите беше очакван, определи той
Обновена: 25 юни 2018 22:23 | 25 юни 2018 20:40, Анисия Иванова
32

Резултатът на изборите в Турция беше очакван. Той можеше да бъде и по-добър за Реджеп Ердоган, но пък е много близък до този на референдума през 2017 г. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" бившият външен министър и посланик в Турция Стоян Сталев.

Той отбеляза, че разделението на югоизточната ни съседка е факт. Същевременно обаче опозицията не успявала да намери по-широк път към избирателите и оставала териториално ограничена в по-големите и светски центрове на страната.

Още по темата

"Oгромната религиозна инфраструктура на Турция, която силно подкрепя партията на държавния глава, му оказва голяма помощ. Ролята ѝ сред населението и избирателите е мащабна", подчерта Стоян Сталев.

По думите му Ердоган се опитва да сплоти страната си на принципа на национализма и може би именно на това се дължи неговото агресивно говорене по отношение на Европа.

"Все пак национализмът не е това, което трябва да сплотява едно общество. Това не е печелившата карта. Един умерен патриотизъм винаги е необходим, но турският държавен глава стига до крайности", коментира още бившият външен министър в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че в турския парламент резултатът за Ердоган е добър от коалиционна гледна точка – 42% за партията, но като коалиционна група получават 52-53%, а това представлявало сериозно мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега този ще си прави каквото си поиска.Той ще коли и без съд и присъда.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди Ердоган раждаемост в Турция 1,80 промила. Сега 2,10 промила.Ердоган:"НАЙ ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО НА ЕДНА ДЪРЖАВА НЕ СА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА А ХОРАТА. ОСОБЕНО МЛАДИТЕ. ПРАВЕТЕ ДЕЦА. НАЙ МАЛКО ПО ТРИ. НЕ ИНВЕСТИРАЙТЕ ПАРИТЕ СИ В ИМОТИ. ИНВЕСТИРАЙТЕ В ДЕЦА."
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До турчина от ГерманияТова за гей общностите го кажи на вашите европейски лидери които се женят / омъжват мъже с мъже (не си струва заради теб да търся в Гугъл имената на разни кметове в Европа които се женят/омъжват за хора от техния пол. )
20
7
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
След годинка, две Турската лира ще се търгува по стотинка ,две .
19
5
 
4
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Много е опасно когато в политиката и в образованието се опитват да се внедрят религиите и гей общностите ! Политиката и образованието са сериозни неща и там не трябва да има място за религии спъващи развитието на съзнателния мозък и за гей общности натрапващи сексуалната си ориентация !
18
5
 
8
 
! Отговори
Devam 2023 преди 5 години
До турчин от ГерманияСмия Дарвин е евреин, самите евреи твърдят че гоимите (т.е. не-евреите) са създадени от маймуните но ТЕ (евреите) са създадени от бог. така че ти си гоимче слуга еврейска, ходи да береш бананисамите ти съграждани в германия гласуваха за Ердоган - 65% аре улево не пикай срещу вятъра!
17
2
 
16
 
! Отговори
we преди 5 години
Ердоан даде шанс на всички,без значение със или без забрадка,всеки кадърен и компетентен има място да се развива!Мразят го хората,които имат тъмен бизнес или се занимават със забранени неща,ето това е"елита"за който в България се нададе такъв вой.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бивш турски офицер:"Американците ни продаваха техника но след като имаме нужда от резервни части ни отказваха. Налагаше се държавата да търси на чepно да се сдобие с части. А уж бяхме партньори със САЩ и членка на НАТО".
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Градовете бяха непочистени. Пътищата в дупки. Болници кът. Училища също не достигаха и бяха по 60 деца на паралелка. Демирел беше вдигнал ръце и директно каза:"Не мога да намеря пари за народ който се увеличава всяка година с един милион".Банките фалираха. Собствениците бягат в чужбина и държавата плаща на вложителите. Фалираха телевизии, фабрики. И всичко се поемаше от държавата докато намерят друг купувач.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зад Ердоган стоят онези които не можеха да си намерят работа ако са със забрадки. Онези които припадаха чакащи на опашка в болниците. Онези които получаваха 200 милиона лири (100 евро) пенсия докато "светския елит (белите турци) " си кътаха парите в чужбина. Еджевит (бивш премиер) гледаше в земята при среща с Бил Клинтън. Посрещаха го говорителите на Клинтън. Всеки ден имаше терористични атаки не само на югоизток но и в Истанбул и Анкара.
13
0
 
19
 
! Отговори
we преди 5 години
До:13 Интересно ми е,в коя джунгла е тази ,която те е родила?
12
16
 
9
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
До Анонименхристиян-демократите в Германия опасни ли са?......................................................................................Опасни са ако се опитват да внушават на хората за съществуването на всевишни сили !Опасни са ако отричат светските науки напр. отхвърлят теорията на Дарвин и искат задължително в учебните програми да се изучава религия !Не са опасни само ако името им е християн демократи ,но не внушават горепосочените неща !
11
5
 
9
 
! Отговори
Devam 2023 преди 5 години
Слава на Ердоган който понижи инфлацията от 60% през 2002 на 10% през 2018
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До турчин от Германияхристиян-демократите в Германия опасни ли са?
9
3
 
24
 
! Отговори
we преди 5 години
Няма как над 26 млн.гласоподаватели да са ФАНАТИЗИРАНИ ИСЛЯМИСТИ,няма как над 26 млн. гласоподаватели да са НЕОБРАЗОВАНИ И НЕУКИ!Видите ли в България"демокрация"цъфти и връзва.Смешни анализи на неуспели"политици"
8
7
 
8
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Стоян Сталев: Зад Ердоган стои огромната религиозна общност...............................................Когато религията започне да се намества в политиката и в образованието , тогава става много опасно !
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
турците направиха голяма грешка като преизбраха Ердоган ! Ще си скубят косите ,ама вече е късно за сълзи !
6
11
 
11
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Че аз отдавна съм казвал ,че в Турция поне 80 % от населението е религиозно фанатизирано , ислямски фанатизирано ! Там където властва шериата там демокрация не може да има ! Тези турци познават демокрацията само на теория ,но на практика не са я усещали ,не са я изпитвали ! Затова демокрацията за тях е нещо ,което те самите не могат да разберат ,нещо което отхвърлят ! Благодарен съм ,че съм роден в Бг. ,познавам демокрацията и без да се страхувам мога да кажа ,че не вярвам в Аллах или Господ !
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОсманЗащо те е срам да се наречеш булгарин?
4
6
 
11
 
! Отговори
Devam преди 5 години
Ероган побеждава най вече заради такива като вас завистници които гледата само как да обиждат турците и да навредят на турция Слава на Ердоган