Данъчните засекли: Укрити приходи в автошколите

Имало разминаване между броя курсисти и финансовите отчети
26 юни 2018 20:12, Анисия Иванова
11
Данъчните засекли: Укрити приходи в автошколите
Снимка: архив Reuters

"Икономическа полиция" - ГДНП, колегите им от СДВР и представители на НАП, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) са открили значителни укрити приходи в школите за шофьорски курсове, съобщават от НАП.

Съвместните действия са започнали преди седмица. Неотчетените продажби са установени след сравнителен анализ на броя обучаващи се за правоспособност за правоуправление на превозни средства, преминали през автошколите и явилите се на изпит пред "Автомобилна администрация".

Всички компании, които провеждат обучение на бъдещи шофьори, са длъжни да водят точна отчетност, включително да подават данни за курсистите в ИААА. В приходната агенция е извършено сравнение на броя на обучаемите, допуснати до изпит, със средните пазарни цени и са формирали минимален размер на приходите за всяка от автошколите.

Тези данни са сравнени с информацията, подадена от касовите апарати и финансовите отчетите на фирмите.

Още в първите няколко фирми са открити значителни отклонения и ще бъдат извършени пълни данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от НАП. Предстои възлагането на подобни проверки в целия бранш, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A добър ден! То да беше само там!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сивата икономика е над 70% в горивата и 90%.Но НАП СЕ СТРАХАВА ДА ПИПА ТАМ. ЗАЩОТО ЩЕ ИМА НЕЩО......Само го коментираме.Иначе малките фирми се проверяват прецизно и с огласяване пред обществото.Да се покаже трудова активност на сЛушителите.
9
0
 
0
 
! Отговори
**** преди 5 години
А тези намерени пари са от купените книжки .
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП СЕ ХВАЛИ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ДАНЪЦИТЕ СА НАЙ НИСКИ. В Швейцария са били най високи.Но 30 години Швейцарците още умуват да ли да идват в България. !!!
7
0
 
1
 
! Отговори
западняци преди 5 години
Нас ни краде топлофикация Ад. Взимани нещо, за нещо кръстено сградна инсталация от сметките , прецизно и точно Вече 20 години/ без да сме в Бг./. Кой ги проверява за това жестоко ограбване.
6
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 5 години
Здравко Иванов краде 15 год. парно и....
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сива икономикаааа 50 %. Всеки крие, маже, лъже, после кара Ламборджини. Данъци никой не иска да плаща, пък държава без данъци не се развива. Как да се строят пътища, мостове, железници. Германия затова е развита държава, защото данъците са почти 40 % от доходите, като от най-богатите ке взима най-много. У нас е обратно, от бедните се взима, богатите укриват. Ненормална работа.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно е забранено частник да забогате е в България !- Каза НАП?¿ В ЕС МОЖЕ , но българина няма право по закон.Може, ако каже партията.Това е положението¿¿¿¿¿¿
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо ъъъ... за патентни данъци да си чул? Каква касова бележка?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а при ремонтите...ВИК.ЕЛ....а при фризьорките-50 лв по 20 клиента на ден... а козметичките.. 60лв.масажче.100 лв кола маска...те милионерки бе... някой да ви е давал касова бележка
1
3
 
3
 
! Отговори
Банчо преди 5 години
Не стигат парите за нищо и се чудят кой да ужилят..а на някой от тях банковите сметки са със седем цифри...*** мизерната пасмина дето е тоз народ...