Договорът за името – сключен по искане на Гърция!?

Според журналист Македония не искала да подписва и с нас
Обновена: 26 юни 2018 22:13 | 26 юни 2018 22:11, Екип на Bloomberg
36

С подписването на договора между Гърция и Македония, Гърция е постигнала своите цели. Той наистина е спор за името на Република Македония, но това е само върхът на айсберга. Проблемът е, че Република Македония е страната с най-проблемна историография в Европа. Това каза Виктор Канзуров, журналист от Република Македония, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Николай Кръстев по Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

"Този договор е сключен по искане на Гърция, а не по искане на Македония. И договорът с България е сключен по искане на България, а не на Македония. Което означава, че Македония принудително подписва тези договори“, коментира журналистът и допълни, че правителството на Зоран Заев има проблем как да представи това пред обществото в Македония и пред собствените си гласоподаватели.

Според Канзуров подписването на договорите с Гърция и Македония е само потвърждение на факта, че югославският македонизъм е преживял пълна капитулация.

"Аз мога да коментирам главно за случващото се в Република Македония и как правителството на Зоран Заев, като министър-председател и Никола Димитров, представиха този договор, с Гърция, пред македонското общество и се опасявам, че това е първият проблем", каза той.

Според него тяхната пропаганда е била, че този договор е голямо постижение за македонската страна, голяма победа, бил е признат македонският език и македонската нация. Журналистът сподели, че ги разбира, защото настроенията в Република Македония са такива, че няма как да бъде представено по друг начин сключеното споразумение между двете съседни държави. Той допълни, че все пак всеки човек, който разбира поне малко от международно право, знае, че няма нещо такова в този договор.

"Този договор и международното право не се занимават с признаване на нации, в етнически смисъл, както и на езици", посочи той.

Канзуров коментира още, че е възможно да има импийчмънт на македонският президент, защото той има тясно мнозинство, но някои депутати, които са били от по-малките партии, в рамките на коалицията на ДПМНЕ, вече минават от другата страна.

"Това не е учудващо за македонския политически живот. Според мен Македония е в криза и ще остане винаги в такава, ако остане с този югославски македонизъм", коментира журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Гърция си оплете кошницата,да му мислим ние,ахмаците!Какво постигна Гърция?Ами публичен отказ от "античката" история на Македония!Което и търсеше.То реално друг проблем нямаше.Е,малък компромис с името,но без никаква отстъпка не може.Освен това-облекчения по дълга и измиване на ръцете!Вече никой не може да обвини Гърция,че спъва Македония.Какво направихме ние?Ами едно голямо а.к.о!Подарихме си националният интерес по чужда заповед,без никакви ползи!А Македония е обречена с или без ЕС и НАТО...
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЛБАНЦИТЕ ИМАТ ПО 10 ДЕЦА.МАКЕДОНЦИТЕ ПО 1 - 2.НЯКОЙ УЧИЛ ЛИ Е АРИТМЕТИКА?
29
3
 
10
 
! Отговори
True преди 5 години
Комумистът Ципрас получи *** следващия ден отсрочка за огромния дълг на Гърция.Продаде интересите на държавата си.Тва е.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макетата знаят каква е истината. Ще ви кажат на четри очи, че сме един народ. Но влиянието на Белград и респективно Москва е друга тема. От там им мътят главите, че имало македонски език и македонска нация, което си е направо престъпление спрямо това население.
27
2
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Моля, моля.Държа да се изучава Люлинската култура . Люлин вече е най-големия квартал на София със своя история.
26
2
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До Горна ДжумаяСвобода за Княжество България. Нека се изучава мизийската и добруджанската култура. На юг са измислени траки а на запад са измислени шопи и макета лигльовци които дори не зняят какви са. Венсеремос Мизия :)
25
5
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Иска ли ти се?Да, ама не!и какво си заревал в един сайт?Ходи да ревеш в Хелзинки, Хага или на рамото на сърбите. Българска нация има, а македонска няма.
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тик някой от изчезващата смърдела нация се изказват ,че македонци нямало и не можело ,да има,както и такава държава!Да ,ама не!Повечето държави и нации в света нямат и 200 г.,известно ли им ,че има държави в Африка и Америка,например където един етнос е част от 2-3държави!Югозападните к4ай на някогашна България има пълно право вурху основата на диалекта да си създаде език и нация!Пожелавам им успех!Кажете Сбогом на збъркочестата,нагла ,гъзарска,посредствена, днешна българска нация!
23
5
 
6
 
! Отговори
симитли преди 5 години
еееех ..милата ни слободичка...еднаж да се отделиме от балхария...
22
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименТези 10000 американски войници искат да папат и да пое.ават! Що ке правите тогава?
21
5
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Макетата както винаги са се вглъбили в малкото си дворче, на което само ние българите пречим! Няма да минат и 25 г и албанците ще им гласуват законите, те пак нас ще гледат. Пусто парче земя заради, което сме загубили толкова много :ХБраво на журналиста от македония за коментара - много точен!!!
20
5
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
Човече, просто с македонец не се спори. Не влизай в разговор даже. Няма смисъл. Макетата ще си умрат от ината и ще ги лазят шиптърите до дупка. Такава им е съдбата.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПетричНе.
18
10
 
6
 
! Отговори
Петрич преди 5 години
Искаме да се проведе консултативен Референдум за АВТОНОМИЯ на Пиринска Македония под мотото ,,Искаме да бъдем стопани в своя дом,,.Допитванията да имат само консултативен характер и не задължават София да предприема каквито и да е действия.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БлагоевградОх , Боже наистина за такива като теб важи приказката: всички назад аз на терсене. Не мога да разбера що за патриот е този, който както разбирам, няма нищо против да дойдат американци, с които явно няма да се чувства поробен. Явно няма да има нищо против такова робство. Стига да му напълнят гушата. Писна ми от подобна патриотарщина. и от говежите надежди на поредния олиг....н, който си остава с робското мислене, а си въобразява, че като кряска нещо променя. Не, просто се излага.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом като има автономно косово защо да няма и автономна пиринска македония под американска опекадесет хиляди американски войници от кочериново до кулата
15
3
 
13
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Брех тези твърдоглави и празноглави "македонци" са "съхранили" история,език и култура през хилядолетното римско владичество и 1300 годишното "бългатско робство". Що е македонец все е "герой".
14
8
 
5
 
! Отговори
Американски войници преди 5 години
Идваме.Защо мислите , че сме поставили Американският Университет в Пиринска Македония ?Ще ви освободим от българско робстео.
13
13
 
7
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Американски войници къде сте ?Елате и ни освободете от българско робство !
12
13
 
4
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
В земята в която трябва да сме господари , ние македонците сме роби.Алтенативите на тази система в България не са по-добри от одродяването - социална деградация , емигриране , физическа смърт , или безнадежна съпротива в неравен двубой с чуждата българска власт.Македонецо , не забравяй своята Родина Македония , нейните борби и правото и да бъде свободна. 21 век ще бъде век на свободата за македонския народ.