Договорът за името – сключен по искане на Гърция!?

Според журналист Македония не искала да подписва и с нас
Обновена: 26 юни 2018 22:13 | 26 юни 2018 22:11, Екип на Bloomberg
36

С подписването на договора между Гърция и Македония, Гърция е постигнала своите цели. Той наистина е спор за името на Република Македония, но това е само върхът на айсберга. Проблемът е, че Република Македония е страната с най-проблемна историография в Европа. Това каза Виктор Канзуров, журналист от Република Македония, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Николай Кръстев по Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

"Този договор е сключен по искане на Гърция, а не по искане на Македония. И договорът с България е сключен по искане на България, а не на Македония. Което означава, че Македония принудително подписва тези договори“, коментира журналистът и допълни, че правителството на Зоран Заев има проблем как да представи това пред обществото в Македония и пред собствените си гласоподаватели.

Според Канзуров подписването на договорите с Гърция и Македония е само потвърждение на факта, че югославският македонизъм е преживял пълна капитулация.

"Аз мога да коментирам главно за случващото се в Република Македония и как правителството на Зоран Заев, като министър-председател и Никола Димитров, представиха този договор, с Гърция, пред македонското общество и се опасявам, че това е първият проблем", каза той.

Според него тяхната пропаганда е била, че този договор е голямо постижение за македонската страна, голяма победа, бил е признат македонският език и македонската нация. Журналистът сподели, че ги разбира, защото настроенията в Република Македония са такива, че няма как да бъде представено по друг начин сключеното споразумение между двете съседни държави. Той допълни, че все пак всеки човек, който разбира поне малко от международно право, знае, че няма нещо такова в този договор.

"Този договор и международното право не се занимават с признаване на нации, в етнически смисъл, както и на езици", посочи той.

Канзуров коментира още, че е възможно да има импийчмънт на македонският президент, защото той има тясно мнозинство, но някои депутати, които са били от по-малките партии, в рамките на коалицията на ДПМНЕ, вече минават от другата страна.

"Това не е учудващо за македонския политически живот. Според мен Македония е в криза и ще остане винаги в такава, ако остане с този югославски македонизъм", коментира журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите югозападни съседи край Вардар,твърде много се вживяват в темата/"Македония","македонски език" и "македонска нация"/.Те просто не съществуват,никога не са съществували,с разликата,че има само област,условно наречена"Македония".Тъй като Византия,която не е Гърция,отдавна не съществува,а въпросната област е била за последно,най-дълго в държавата България-достатъчно време,за да е част от българската нация,която част,говори на българско наречие.Да се сърдят на Коминтерна.
10
5
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Подписването на договора с България стана факт защото ако не беше се случило каквото и да бяха планували тези които донесоха *** Заев на власт щеше да няма никакъв смисъл. Защото България щеше да сложи вето даже и Гърция да вземеше да го махне за да може Македония да влезе в НАТО. Договора с Гърция ясно се вижда че е бил плануван старателно както и плана да се събори легитимно правителство за да може Заев да смени всичко и да се надупи на всички.Партията на Заев е българофобска и винаги ще е.
9
5
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Въпросния журналист явно не познава нито ДПМНЕ нито коалицията която оглавява за да говори че част от депутатите на партията щели да се обърнат срещу тях. Ако това е на основа на едно изказване на Заев значи толкова въпросния журналист разбира от това което се случва в Македония. А не каза ли че Ципрас го чакат избори които ще изгуби и че тези които ще дойдат след него се заклеха да провалят договора? Факт е че все докато Иванов е президент този договор няма да успее. А ще си изкара мандата.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Горна Джумая Отврат такава! Ти по - големи глупости не можеш ли да измислиш? Ти си поробен - но от мозъка си. Нали ти казах - няма такова нещо като Пиринска Македония! Няма такова нещо като македонска история и култура. Изобщо няма държава Македония! Има БЪЛГАРИЯ и само това е държавата която има история и култура! Всичко друго е измишльотина, която трябва да търпим. Просто и ясно. Не ми се слушат гнусни тъпизми.
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още Борисов като почна тия заигравки с Македония знаех, че е грешка. Да се хвенеш с македонци е като да те хване рак - спасение няма. Само сърбите успяха да ги работят 100 години вече. Просто защото не им цепят басма.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американски войнициИдваме.Не случайно Америка е поставила Американският Университет в Благоевград.Ще ви освободим от българско робство.
5
3
 
4
 
! Отговори
До Г. Дж. преди 5 години
НЕ
4
20
 
6
 
! Отговори
Горна Джумая преди 5 години
Вън българските окупационни войски от поробена Пиринска Македония !Свобода за македонския народ в Пиринска Македония !Изучаване на македонска история и култура в училищата на Пиринска Македония !
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаааааааааа-хааааааааааааааааа!Македония не искала да подписва ни с Гърция, ни с България.Е, ТОВА ВЕЧЕ ГО ВЕРВАМ.Само макета първо подписват, после викат - ама аз не щех!
2
4
 
14
 
! Отговори
Американски войници преди 5 години
идваме да ви освободим ...на изток от Вардаро е Българско на запад от вардаро е албанско а сърбоманите във вардаро
1
15
 
5
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Американски войници къде сте ?Елате ни осеободете от бг робство !Пиринска Македония Автономия !